Női röplabda NB I: 21 éves a legidősebb gödöllői felnőtt játékos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.20. 15:38
null
A 18 és fél éves átlagéletkorú csapat vasárnap mutatkozik be a gödöllői Szent István Egyetem sportcsarnokában megrendezendő felkészülési tornán (Fotó: Nagy Tamás)
Javában tart a Gödöllői RC felnőttcsapatának felkészülése a 2019–2020-as bajnoki idény rajtjára, hiszen a gárda október 12-én Székesfehérváron kezdi meg a pontvadászatot, de már október 5-én is Magyar Kupa-mérkőzésen lép pályára Érden.

 

Persze kérdés, hogy mennyire lehet a korábbi háromszoros bajnoki és négyszeres kupadöntős GRC keretét idén felnőtt csapatnak nevezni, hiszen a 17 játékos közül az a Horváth Réka a korelnök, aki januárban töltötte be a 21. életévét. Zömében azonban jóval húsz év alatti – viszont annál veretesebb játékosmúlttal rendelkező – röplabdázók alkotják a csapatot, amely a 2019-es U21-es bajnokságon ezüst-, az U19-es bajnokságban pedig bronzérmet szerző gárdára épül, emellett pedig nem kevesebb, mint hét játékosa szerepelt az elmúlt években a magyar junior válogatottban is.

A klub hitvallása mostantól az, hogy elsősorban saját nevelésű játékosoknak – kiegészítve néhány tehetséges fiatallal – adnak lehetőséget a bizonyításra.

„Ezt a vonalat szeretné tovább vinni az egyesület a következő két-három évben – mondta el erről Szabados István, a csapat vezetőedzője. – Ezt a döntést nem a kényszer szülte, igazolhattunk volna mi is külföldieket, vagy rutinosabb és idősebb játékosokat, de úgy határoztunk, hogy elsősorban a saját nevelésű röplabdázóinkra építünk.”

A keret 17 tagjából 12 ilyen, a kivételek egyike az immár harmadik idényét Gödöllőn kezdő korábbi junior-válogatott Körtvélyessy Réka, illetve a négy új igazolás: a feladó Schwegler Stefánia, a center, Kovács Eszter és a két liberó, Faragó Anna és Horváth Réka. Előbbi Nyíregyházáról, utóbbi a TFSE-től, a másik két lány pedig az UTE-ból érkezett.

„Ehhez mérten a célkitűzés is az, hogy a bajnokságban a 3-5. hely valamelyikét szerezzük meg, úgy, hogy azért egy-két kellemes meglepetést is szeretnénk okozni. Emellett – mivel ezeknek a játékosoknak a zöme alkotja az U21-es és az U19-es csapat gerincét is – a két legfelső korosztályban az országos bajnokság hatos döntőjébe jutás a cél, ami igaz egyébként a serdülő, a gyerek és a minicsapatra is” – tette hozzá a szakember.

Jövő orientáltság, hitelesség és kompetencia: ez már Barta László klubelnök mottója a soron következő idénnyel kapcsolatosan.

„A jövő orientáltságon azt értem, hogy a keretünk kétharmada saját nevelésű játékosokból áll, és ez egyben egy üzenet is a fiatalok számára, hogy mi nem légiósokat akarunk játszatni, hanem azoknak adunk lehetőséget, akik tehetségesek, ezzel együtt hitet és reményt adni nekik, hogy igenis érdemes keményen dolgozni. A hitelesség és a szakmai kompetencia azt takarja, hogy most egy valódi megmérettetés következik, amely után meglátjuk, hogy az előző bajnokságban elért 11. hely után merre mozdul majd el a csapat. Egy biztos, a következő esztendő számunkra a kaland éve lesz.”

A bajnokságra való felkészülés egyik fontos állomása lesz a vasárnapi Berze Zsófia Emléktorna, amelyen négy NB I-es csapat – a házigazda GRC mellett a Diósgyőri VTK, a Palota és a TFSE – méri össze erejét a gödöllői Szent István Egyetem sportcsarnokában.

Az egyesület első ízben rendezi meg a saját nevelésű játékosról elnevezett emléktornát, de szeretne hagyományt teremteni, ezzel is jelezve a klub utánpótlása számára a megbecsülést az eseménnyel és egyben tisztelegni a 2016-ban tragikus körülmények között elhunyt kiváló sportoló előtt. A tornán – amelyre ingyenes a belépés, és amelyre minden érdeklődőt és szurkolót szeretettel várnak szeptember 22-én – 10 órakor kezdődik az első találkozó, amelyen először mutatkozik be hazai pályán a gödöllői csapat a Palota ellen, 12 órakor pedig a DVTK és a TFSE csap majd össze. A két vesztes a bronzéremért játszik 15 órától, a két győztes pedig 17 órától meccsel majd a döntőben.

 

A Gödöllői RC játékoskerete a 2019–2020-as bajnoki idényre:
Albert Anna
(ütő), Bajnóczi Fruzsina (center), Barta Karolina (feladó), Faragó Anna (liberó), Ferentzi Zoé (ütő), Halla Gréta (átló), Horváth Réka (liberó), Kovács Eszter (center), Körtvélyessy Réka (ütő), Kump Aliz (center), Ratkai Panna (ütő), Saáry Blanka (átló), Schwegler Stefánia (feladó), Sorompó Kinga (feladó), Tettamanti Virág (center), Tóth Szandra (ütő), Tóth-Bagi Réka (feladó)

A szakmai stáb: Szabados István (vezetőedző), Szalay Attila (másodedző), Kovács Zoltán (erőnléti edző), ifjabb Árpás Géza (gyúró és sajtós), Kazamér-Szilágyi Éva (gyógytornász), Nagy Péter (technikai vezető)

Barta László klubelnök arról is beszámolt, hogy a gödöllői röplabdacsarnokra a klub megkapta az építési engedélyt, jelenleg pedig ennek kiviteli tervezése folyik, és remélhetőleg tavasszal már a munkák is elkezdődnek. Ami pedig a tervezett veresegyházi csarnokot illeti, annak már sikerült megvásárolni a területét.

A klub főszponzora a Hummel, amely amellett, hogy sportfelszereléssel segíti a csapatot, komoly anyagi támogatást is nyújt az egyesületnek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik