MTI/T. I. 2019.08.21 12:06 Frissítve: 2019.08.21 21:00

Női röplabda Eb: Jan De Brandt keretet hirdetett

Kihirdette 14 fős Európa-bajnoki keretét Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya. A belga szakember a bő, 18-as listáról Bodovics Hannát, Lékó Lillát, Pallag Ágnest és Villám Lillát hagyta ki.

Szakmáry Gréta és Nagy Eszter is ott van a szűk keretben (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

De Brandt a szerdai bejelentésen azt mondta: a rutin mellett a fiatalos lendületre van szüksége minden poszton, ezért döntött a nevezett röplabdázók mellett.

„Hosszú lesz a torna, minimum öt, de remélem több mérkőzés vár ránk. Bízom abban, hogy ha a fiataloknak be kell szállniuk, akkor azt a plusz lendületet hozzá tudják tenni a csapatjátékhoz, amire szükségünk lesz”
– fogalmazott a szakvezető.

Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda-szövetség főtitkára kijelentette: a Papp László Sportaréna röplabdásítása” sikerült, minden készen áll a kontinenstornára.

„Délután a csapatok már birtokba is veszik a csarnokot. Az a célunk, azért dolgoztunk, hogy a torna után a játékosok, a szurkolók és mindenki elégedetten távozzon Budapestről"
– mondta a főtitkár.

A magyar válogatottal kapcsolatban úgy fogalmazott, a cél a csoportból való továbbjutás, a nyolcaddöntős szereplés kivívása.

„Bízunk a jó hangulatban és a telt házban, az első három napra szerencsére már majdnem minden jegy elkelt”
– tette hozzá Ludvig Zsolt.

Bokorné Liliom Rita csapatkapitány szerint már nagyon várják "azt a bizonyos első nyitást” a Papp László Sportarénában.

„Hosszú és sokszor fárasztó volt a felkészülés, rengeteg mérkőzést játszottunk, de ennek köszönhetően bármilyen felállásban is lépünk pályára, nyugodtan fogunk játszani”
– fogalmazott.

Szakmáry Gréta, a német Schwerinben légióskodó négyes ütő kiemelte: most, hogy már a célegyenesben vannak, kicsit izgulnak, de nagyon várják, hogy megmutassák a szeretteiknek és a szurkolóknak, mire készültek az elmúlt négy hónapban.

Az Európa-bajnokság után visszavonuló Sándor Renáta szerint az utolsó napok legfontosabb feladata, hogy megszokják az arénát, és a pénteki nyitó meccsen már ne okozzon gondot a megszokottnál nagyobb tér.

A budapesti társrendezésű Európa-bajnokság pénteken kezdődik, a mieink elsőként az Eb-újonc észtekkel találkoznak a Papp László Sportarénában. A hatcsapatos csoport első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, a sorozatban harmadszor Eb-résztvevő mieink sorrendben a románokkal, az azeriekkel, a horvátokkal és a hollandokkal csapnak még össze.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Feladók: Bleicher Réka (Újpesti TE), Tálas Zsuzsanna (Swietelsky-Békéscsabai RSE)
Ütők: Bokorné Liliom Rita (Újpesti TE), Dékány Bernadett (Vasas Óbuda), Szerencsés-Miklai Zsanett (1. MCM-Diamant Kaposvár), Németh Anett (Coastal Carolina University – Egyesült Államok), Sándor Renáta (Allianz MTV Stuttgart – Németország), Szakmáry Gréta (SSC Palmberg Schwerin – Németország), Török Kata (Vasas Óbuda)
Centerek: Gyimes Zsófia (Kansas State University – Egyesült Államok), Nagy Eszter (Rote Raben Vilsbiburg – Németország), Pekárik Eszter (Swietelsky-Békéscsabai RSE)
Liberók: Molcsányi Rita (Swietelsky-Békéscsabai RSE), Tóth Fruzsina (Fatum-Nyíregyháza)

2020.05.03 17:49:15

Röplabda MTI

A 44 éves brazil kiválóság visszavonulásáról a brazil és az olasz média számolt be vasárnap.

2020.03.01 23:35:11

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A 2001-es arcok továbbra is itt vannak a fedélzeten.

2020.02.15 22:43:21

Röplabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Szakítsunk a régi megrögzöttséggel, hogy ekkor megyünk ki a konyhába sörért vagy kávéért. Arra ott a meccs!

2019.12.27 10:03:48

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A sikerkapitány továbbra is aktív. A 91 éves edzőlegendával a Prima Primissima díj apropóján beszélgettünk.

2019.11.18 18:01:32

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A Vasas Óbuda edzője a tudása és a csapata mellett annyi babonában bízik, mint Rafael Nadal.