HIRDETÉS
MTI/NSO 2019.01.23 12:51 Frissítve: 2019.01.23 14:18

Női röplabda Eb: a hollandokkal egy csoportban a magyarok

A magyar női röplabda-válogatott többek között a világbajnoki és olimpiai negyedik, Eb-ezüstérmes Hollandiával került egy csoportba az augusztusban és szeptemberben sorra kerülő, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

Magyar megbeszélés a horvátok elleni tavaly májusi Európa-liga-mérkőzésen (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A csoportok szerdai, isztambuli sorsolásán eldőlt, hogy a belga Jan De Brandt irányította magyar csapat a hollandok mellett a horvátokkal, az azeriekkel, a románokkal és az Eb-újonc észtekkel került egy hatosba.

A sorsoláson az európai ranglista alapján négycsapatos kalapokba osztották a válogatottakat, ezt követően húzták ki az együtteseket a rendező országok együttesei mellé.

A végeredmény magyar szempontból kedvezőnek mondható, ugyanis – bár a hollandok kiemelkednek a hatosból – a csoportriválisok közül Jan De Brandt tanítványai az elmúlt években a horvátokat, a románokat, az azerieket és az észteket is legyőzték.

A sorsolást aztán értékelték a magyar küldöttség tagjai.

„Minden csapatot várunk szeretettel, és igyekszünk minden elvárásnak megfelelni házigazdaként. A sorsolás alapján az összes mérkőzés nagyon izgalmasnak ígérkezik, s arra biztatok minden szurkolót, hogy legyenek részesei ennek a remek eseménynek és minél nagyobb számban látogassanak ki a meccsekre” – mondta az NSO-nak Ludvig Zsolt, a magyar szövetség főtitkára.

„Azt hiszem, hogy mi Jannal a lehető legkedvezőbb ellenfeleket húztuk. Nagyon fontos dolog az is, hogy gyakorlatilag minden válogatottat ismerünk, hiszen az elmúlt években majdnem mindegyikkel játszottunk. Nem lesz könnyű, de ehhez képest például az A igazi halálcsoportnak tűnik” – nyilatkozta Dobi Edina, az Eb magyarországi háziasszonya.

„Nagyon vegyes csoportba kerültünk, ahol egyértelműen Hollandia a favorit, a többi válogatott viszont nagyjából egyforma játékerőt képvisel. Ha jól játszunk, akkor akár a második-harmadik hely is elérhető, s ez azért lenne fontos, hogy legyen esélyünk sikerrel megvívni a nyolcaddöntőt is. A negyedik helyet mindenképpen el kellene kerülnünk, mert akkor várhatóan a világbajnok Szerbiával kellene megmérkőznünk a folytatásban. Összességében örülhetünk a csoportbeosztásnak, hiszen remek csapatok jönnek majd Magyarországra” – fogalmazott Jan De Brandt szövetségi kapitány.

A csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, amelyet még négy helyszínen vívnak. A negyeddöntőre Lengyelországban és Törökországban kerül sor, míg az elődöntőnek, valamint a bronzmérkőzésnek és a finálénak Ankara ad otthont.

Az Európa-bajnokságot – melyen először szerepel 24 csapat – augusztus 23. és szeptember 8. között rendezik Budapesten, Pozsonyban, Ankarában és Lódzban.

AZ EB CSOPORTBEOSZTÁSA
A-csoport (Ankara):
Törökország, Szerbia, Bulgária, Franciaország, Finnország, Görögország
B-csoport (Lódz): Lengyelország, Olaszország, Belgium, Ukrajna, Portugália, Szlovénia
C-csoport (Budapest): MAGYARORSZÁG, Hollandia, Horvátország, Azerbajdzsán, Románia, Észtország
D-csoport (Pozsony): Szlovákia, Oroszország, Németország, Fehéroroszország, Spanyolország, Svájc

2019.01.07 14:32:57

Röplabda R. E. B.

A női röplabdakapitány úgy gondolja, tartania kell magát az ígéretéhez.

2019.01.06 13:07:02

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA, DÖMÖTÖR CSABA (fotó)

Első számú női röplabdázónk a válogatottal és egy olasz klubcsapatban is nagyot alkotna.

2018.08.18 00:12:17

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. „Sofőrje”, Ivkovic sporttárs talán össze is kacsintott vele a mágikus pillanatban.

2018.06.03 20:18:15

Röplabda SZABÓ GÁBOR

Interjú a 90. életévét május 31-én betöltő Kotsis Attilánéval.

2018.06.01 20:15:10

Röplabda nemzetisport.hu

„Hogy nekem »kint« könnyebb legyen, arra jutottunk Attilával, hogy papíron elválunk.”