ROSKA EMESE BOGLÁRKA (CARACAS) 2017.07.14 07:35 Frissítve: 2017.07.14 07:36

Női röpi: újabb blama – beázik a meccs helyszíne Venezuelában

A pocsék edzéshelyszínt is alul tudták múlni a szervezők a World Grand Prix harmadik vonalának venezuelai tornáján: nem nagyon lehet másként nevezni azt, hogy a mérkőzés helyszíne beázik... A tabellán első magyar női röplabda-válogatott tagjai azonban ezzel sem akarnak foglalkozni, csak a Mexikó elleni, magyar idő szerint péntek este tízkor kezdődő mérkőzésre koncentrálnak.

Senki sem unatkozik – aki épp nem játszik, az törölgeti a pályát (Fotó: Roska Emese Boglárka)

 

Lassan tényleg fel kell tenni a kérdést: Venezuela mégis miért, hogyan kaphatta meg a World Grand Prix harmadik tornájának rendezési jogát? Valakik azt hitték, majd ha minden rendben megy, akkor megmutatja az ország a világnak, hogy nem is olyan rossz hely a polgárháborús helyzet sújtotta Venezuela, vagy a főváros, Caracas? Ugyan már!

A korábban már taglalt edzéshelyszínt látva azt hihettük, a mérkőzés helye csak jobb lehet, de tévedtünk. A szállodából a csarnok felé tartva szakadni kezdett az eső, ám az nemcsak a járműtől a bejáratig áztatta a játékosokat. A venezuelai színekbe (sárga, kék, piros) öltözött lelátójú, nagy létesítménynek ugyanis pocsék a tetőszerkezete, így – bármennyire is alig akartunk hinni a szemünknek – tócsák jelentek meg a pályán és közvetlenül mellette.

Csak hogy rögzítsük: a World Grand Prix sorozat első két osztályában 12-12, a harmadik csoportban – amelyben a magyarok is érdekeltek – nyolc válogatott szerepel, azaz a világ elviekben 32 legjobb csapata közül négy (a másik négyes tornát Trinidad és Tobagóban rendezik) beázó létesítményben lép pályára. Persze nem kizárt, hogy egyik napról a másikra befoldozzák a lyukakat...

A nehezen magyarázható körülményekről egyébként higgadtan és visszafogottan beszélt Liliom Rita csapatkapitány.

„Szerencsére többen vagyunk, így akik éppen nem játszottak, törölgették a pályát. Az időjárás-jelentés szerint szombatig eső várható, úgyhogy arra készülünk, hogy a meccseken is törölgetnek majd két labdamenet között. Igyekszünk nem figyelni rá, mert bár sérülésveszélyes a helyzet, egy-egy meccsen annyira leizzadunk a harmadik szettre, hogy tócsa van körülöttünk eső nélkül is. Nem szabad a körülményekkel foglalkozni, a játék a fontos.”


A lányok igyekeztek, hajtottak, ám Alberto Salomoni szövetségi kapitány nem volt teljesen elégedett a tréningen látottakkal. A szakember vérbeli edző, aki minden hangszeren játszik: ha kell, simogatja a lelkeket, kedves, figyelmes, mindenkihez van egy jó, biztató szava. Amennyiben viszont úgy látja jónak, kiabálással rázza fel a társaságot, és juttatja át a játékosokat a holtponton. Nos, ezúttal utóbbira volt szükség, így egy-kétszer csak úgy zengett a csarnok a letromfolástól.

Délután már jóval csendesebb keretek között videózás következett, amelyen az aktuális ellenfelet, Mexikót vesézte ki a stáb.

„Az általunk legutóbb három-nullára legyőzött csapatból három-négy kulcsjátékos is hiányzik, ám semmiképpen sem nézzük le a riválist, ugyanolyan koncentráltan készülünk ellenük, mint az első, aguascalientesi mérkőzés előtt” – folytatta a csapatkapitány.

 

A válogatott szinte karnyújtásnyira van a július 22-23-án rendezendő canberrai döntőtől, hiszen oda a nyolc csapat közül a házigazda Ausztrálián kívül három válogatott kerül be, és a magyarok jelenleg hibátlanul vezetik a WGP harmadik vonalát.

WORLD GRAND PRIX, 3. CSOPORT
A magyar válogatott programja
Caracas, Venezuela

Péntek, 22.00: Magyarország–Mexikó
Szombat, 22.00: Magyarország–Algéria
Hétfő, 1.00: Venezuela–Magyarország

WORLD GRAND PRIX, 3. CSOPORT, ÖSSZETETT TABELLA AZ ELSŐ KÖR UTÁN
1. Magyarország 9 pont (9:1), 2. Franciaország 9 (9:3), 3. Venezuela 7 (8:3), 4. Mexikó   6 (6:6), 5. Ausztrália 3 (5:6), 6. Kamerun 3 (4:6), 7. Trinidad és Tobago 0 (1:9), 8. Algéria 0 (0:9)

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.26 11:54:10

Röplabda nemzetisport.hu

A fotók láttán nem csoda, hogy idővel a centerpályán ülő nézők jelentős része átcsoportosult köréjük.

2018.01.05 08:41:14

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A válogatott ismét kijutott az Európa-bajnokságra, s nem is a 15. helyezéssel vagy a mutatott játékkal volt baj.

2017.09.25 23:55:52

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

NS-VÉLEMÉNY. Kinek a felelőssége a kialakult helyzet?

2017.09.24 18:02:29

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA, KARÁDI ZOLTÁN (BAKI)

A németek ellen is kiválóan küzdött a csapat, de veszített, így a mieinknek véget ért az Eb.

2017.09.23 11:32:32

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA, KARÁDI ZOLTÁN (Baki), HATÁR DÁVID (közvetítés)

A tisztes helytállás megvolt, de a második meccsünket is elveszítettük az Eb-n.