Női röpi: távozott posztjáról a hollandok amerikai edzője

Vágólapra másolva!
2019.10.06. 14:10
null
Jamie Morrison távozik a holland válogatottól (Fotó: AFP)
Már nem Jamie Morrison a holland női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, miután az amerikai szakember és a helyi szövetség a 2019-es idény értékelése után úgy döntött, külön utakon folytatják.

Morrison 2009 és 2012, valamint 2014 és 2017 között az amerikai női válogatott másodedzőjeként olimpiai ezüstérmet, illetve világbajnoki címet is nyert. Pekingben a férfiválogatott segítőjeként olimpiai aranyérmet ünnepelhetett.

A 38 éves amerikai szakembert 2017 februárjában nevezték ki a holland női válogatott élére, amellyel azóta nyert Európa-bajnoki ezüstérmet, illetve negyedik helyen zárt a tavalyi világbajnokságon – utóbbi az ország történetének legjobb helyezése. 2019-ben viszont már nem sikerült elérni a kitűzött célokat.

A holland együttes ugyanis hiába tartozik az olimpia esélyesei közé, egyelőre nem jutott ki Tokióba: az augusztusi selejtező mindent eldöntő mérkőzésén 3:0-ra alulmaradt az olaszokkal szemben, így a januári európai selejtezőt meg kell nyernie a kvalifikációhoz. A részben magyar rendezésű Európa-bajnokságon nyert szett nélkül kapott ki a törököktől a negyeddöntőben, míg a világkupán a csalódást jelentő nyolcadik helyen zárt. Ezek után döntöttek úgy a felek, hogy nem folytatják a közös munkát.

„Az utóbbi három évben teljes erőmmel erre a csapatra koncentráltam. Fáradhatatlanul dolgoztunk a segítőimmel és a játékosokkal együtt, ennek láttuk az eredményét 2017-ben és 2018-ban. 2019-ben viszont nem értük el a céljainkat, amiért én vagyok a felelős. Semmit sem szerettem volna jobban, mint befejezni a megkezdett munkát, de ez nem lehetséges. Sok sikert kívánok a csapatnak a jövőben” – idézi Morrisont az európai szövetség (CEV) hivatalos honlapja.

A holland szövetség a közeli jövőben megnevezi az utódját, aki az olimpiai selejtezőn vezeti a válogatottat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik