MTI 2019.08.16 19:19 Frissítve: 2019.08.16 21:22

Női röpi Eb: Tökéletes volt a válogatott felkészülése – De Brandt

Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott belga szövetségi kapitánya szerint tökéletesen sikerült csapata felkészülése a jövő pénteken rajtoló, budapesti társrendezésű Európa-bajnokságra.

 

A szakember az M1 aktuális csatornán pénteken emlékeztetett rá: a felkészülést már májusban megkezdték, az Európa-liga Arany divíziójában sok meccset játszottak, sok játékossal, majd Spanyolországban, Görögországban és Szlovákiában edzőtáboroztak.

„A nagyszerű befejezésre pedig Szombathelyen került sor, ahol a Savaria-kupán vettünk részt” – utalt a kapitány a szerdán befejeződött, ötcsapatos nemzetközi tornára, amelyen negyedik lett az együttese. Hozzátette: a két győzelem és a két vereség mellett különösen fontosnak tartja, hogy csapatként tudtak működni.

„A női röplabdában nagyon számítanak az érzelmek, az emóciók. Egy csapat majdnem olyan, mint egy család. Fontos, hogy a játékosok összedolgozzanak, amit sikerült elérnünk. Technikai és fizikai szempontból is jól kell teljesítenünk, de hangsúlyt kap a mentális erő, hogy ne adjuk fel a küzdelmet és segítsük egymást” – emelte ki De Brandt.

Az Eb-re utalva hangsúlyozta: a hazai tornán különösen fontos lesz az első meccs az észtek ellen, mivel az erőviszonyok ismeretében a leggyengébb riválissal kezd a magyar válogatott.

„A győztes bemutatkozás jó alap lehet a folytatásra” – mondta. A célokkal kapcsolatban közölte: a csoportból mindenképpen szeretne továbbjutni az együttes, ehhez a négyben kell végeznie.

„Ha az első vagy a második helyen tudnánk továbbjutni, az erőviszonyok ismeretében kisebb csoda lenne. Amennyiben pedig a harmadik vagy a negyedik pozícióban végzünk, akkor találkozhatunk a világbajnoki címvédő szerbekkel, ami nagy hírverés lenne Magyarországon a sportágnak és nagy élmény a magyar játékosoknak” – nyilatkozta.

A részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság jövő pénteken kezdődik, a magyarországi mérkőzések a Papp László Sportarénában lesznek. A társrendező magyar csapat sorrendben az észtekkel, a románokkal, az azeriekkel, a horvátokkal és a hollandokkal találkozik a csoportkörben.

A magyar fővároson kívül Pozsony, Lódz és Ankara ad még otthont a kontinensviadalnak, amelyen a hatcsapatos csoportokból az első négy-négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

2020.02.15 22:43:21

Röplabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Szakítsunk a régi megrögzöttséggel, hogy ekkor megyünk ki a konyhába sörért vagy kávéért. Arra ott a meccs!

2019.12.27 10:03:48

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A sikerkapitány továbbra is aktív. A 91 éves edzőlegendával a Prima Primissima díj apropóján beszélgettünk.

2019.11.18 18:01:32

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A Vasas Óbuda edzője a tudása és a csapata mellett annyi babonában bízik, mint Rafael Nadal.

2019.09.02 08:50:41

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A belga szakvezető még nem tudja, folytatja-e a munkát a magyar női röplabda-válogatott élén.

2019.08.28 21:19:23

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Bleicher Rékáék mindent megtettek a klasszis hollandok ellen – a búcsú szép volt, de továbbjutás nincs.