Röplabda: jövő héten rajtol a női Európa-liga

Vágólapra másolva!
2015.07.23. 13:54
null
Ludvig Zsolt mellett Jan De Brandt szövetségi kapitány, a játékosok részéről pedig Liliom Rita csapatkapitány és Sándor Renáta vett részt a sajtótájékoztatón (Fotó: hunvolley.hu)
A Magyar Röplabdaszövetség szerdán sajtótájékoztatót tartott, melynek fő témája a jövő héten kezdődő női Európa-liga volt, amelyen részt vesz a 28 év után (az idei) Európa-bajnokságra kijutó válogatottunk is.

A mieink három ellenféllel idehaza, kettővel pedig idegenben találkoznak: előbb Békéscsabán fogadják Grúziát, majd Törökországban, Ankarában vendégeskednek. A következő két hétvégén, Érden Görögországgal és Izraellel mérkőznek meg, végül Lengyelországba utaznak. Minden alkalommal két mérkőzést játszanak egymással a válogatottak, a hazai mérkőzéseket az M4 televízió élőben közvetíti.

Ludvig Zsolt, az Európa-liga szervezőbizottságának elnöke elmondta, hogy az Európa-liga az Európai Röplabda-konföderáció (CEV) második legjelentősebb válogatott sorozata, s ennek tükrében, idén már sokkal komolyabb előírásoknak kell megfelelnie a rendezőknek, mint korábban. A szövetségben uralkodó állapotok ellenére – köszönhetően az MRSZ támogatóinak – minden feltétel adott a válogatott felkészüléséhez és a sikeres Európa-liga-rendezéshez.

„Reményeink szerint sikerrel veszi a csapat az alapszakaszt, s tovább tud jutni az elődöntőbe, amelyet Szombathelyen rendezünk majd, s amennyiben sikerül a döntőbe kerülést is kiharcolni, úgy az a mérkőzés mindenképpen Budapesten lesz látható."

Jan De Brandt szövetségi kapitány arról beszélt, hogy a női válogatott négy hónapos Eb-felkészülése során már a második fázisnál tart a csapat, amely közvetlenül az Európa-ligában való sikeres szereplést szolgálja. A legfontosabb azonban a sikeres Európa-bajnoki szereplés lesz.

„Emellett három fontos célunk van: egyrészt a játékosok egyéni fejlesztése, másrészt az, hogy igazi ütőképes csapatot tudjunk alkotni belőlük, harmadrészt pedig, hogy szeptember végén ne álljon majd le ez a fejlődés, hanem tovább tartson az előrelépés és sikerrel szerepeljünk a jövő évi Európa-bajnoki selejtezőkön is."

Liliom Rita csapatkapitány elmondta, hogy leszámítva a nagy hőséget, a csapatnak nagyon jó a hangulata, igazi közösséggé formálódott a keret, amelynek tagjai szeme előtt csak egy cél lebeg, a minél sikeresebb Európa-bajnoki szereplés.

Sándor Renáta, a jelenlegi legeredményesebb magyar játékos arról beszélt, a válogatottnak fontos a sikeres Európa-liga-szereplés, de az csak a része a kontinenstornára való felkészülésnek. Igazából majd ott kell csúcsformában lenni.

„Már az is nagy siker, hogy kijutottunk az Eb-re, de szeretnénk továbbjutni a csoportból, onnantól kezdve pedig minden egyes további mérkőzés már hab lenne a tortán.

Pecsuvácz Péter sajtófőnök felhívta a figyelmet az Európa-liga újonnan induló magyar weboldalára (roplabdaeuropaliga.hu), amelyen megtalálható minden fontos információ és eredmény, kiszolgálva ezzel a szurkolókat és az újságírókat. A hat Európa-liga-mérkőzésre már megkezdődött az online jegyárusítás is, amely a verseny már említett honlapján keresztül is elérhető. A jegyek amúgy 1500 forintba kerülnek, diákok és nyugdíjasok számára 1000 forintért váltható meg, míg azért, hogy a gyerekek számára minél könnyebben elérhetőek legyenek a találkozók, 14 év alattiak számára a belépés ingyenes.


EURÓPA-LIGA-MÉRKŐZÉSEK
Augusztus 1., szombat
20.30 Magyarország–Grúzia (Békéscsaba)
Augusztus 2., vasárnap
18.30: Magyarország–Grúzia (Békéscsaba)

Augusztus 7., péntek
19.00 Törökország–Magyarország (Ankara)
Augusztus 8., szombat
19.00 Törökország–Magyarország (Ankara)

Augusztus 15., szombat
20.30 Magyarország–Görögország (Érd)
Augusztus 16., vasárnap
18.30 Magyarország–Görögország (Érd)

Augusztus 22., szombat
20.30 Magyarország–Izrael (Érd)
Augusztus 23., vasárnap
18.30 Magyarország–Izrael (Érd)

Augusztus 28., péntek
20.00 Lengyelország–Magyarország (Zawiercie)
Augusztus 29., szombat
20.00 Lengyelország–Magyarország (Zawiercie)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik