Gyász: két válogatott röplabdázónk is elhunyt

MRSZ/BODNÁR TIBORMRSZ/BODNÁR TIBOR
Vágólapra másolva!
2017.10.04. 18:19
Nyolcvanhárom éves korában, szeptember 19-én elhunyt a korábbi 54-szeres válogatott röplabdázó, Bestiti Ferencné Kovács Erzsébet, valamint szerdán Szilágyi Bendegúz, korábbi román és magyar válogatott játékos is távozott az élők sorából.

Bestiti Ferencné Kovács Erzsébet játékosként a Ganz Villany csapatában szerepelt, s 1952 és 1961 között húzhatta magára 54 alkalommal a válogatott mezét. Többek között szerepelt az 1952-es moszkvai világbajnokságon, amelyen a 8. helyen végzett válogatottunk, és az 1958-as prágai Eb-n, ahol a hatodik lett csapatunk. Idős korában is meglátszott rajta a sportolói múlt, remek egészségnek örvendett, ezért is volt váratlan szeptember 19-i halála, amelyet szívmegállás okozott. Búcsúztatása október 12-én, a Kozma utcai temetőben lesz 10 óra 45 perctől – tudatta a magyar szövetség.

Ötvenkét éves korában, szerdán. súlyos betegségben elhunyt Szilágyi Bendegúz, korábbi román és magyar válogatott röplabdázó. Testvérével együtt a „felszabadult” Románia magyarlakta területéről, Nagybányáról az első sportolók között, 1990 nyarán érkezett az anyaországba, ahol Nyíregyházán talált új otthonra, egészen haláláig. Tagja volt az NYVSC 1991-ben Magyar Kupa-győztes és 1992-ben bajnoki bronzérmes csapatának, 1995-ben vonult vissza, de előtte nagy vágya teljesült, amikor a magyar címeres mezt is magára ölthette. Temetéséről később intézkednek.Bestiti Ferencné Kovács Erzsébet játékosként a Ganz Villany csapatában szerepelt, s 1952 és 1961 között húzhatta magára 54 alkalommal a válogatott mezét. Többek között szerepelt az 1952-es moszkvai világbajnokságon, amelyen a 8. helyen végzett válogatottunk, és az 1958-as prágai Eb-n, ahol a hatodik lett csapatunk. Idős korában is meglátszott rajta a sportolói múlt, remek egészségnek örvendett, ezért is volt váratlan szeptember 19-i halála, amelyet szívmegállás okozott. Búcsúztatása október 12-én, a Kozma utcai temetőben lesz 10 óra 45 perctől – tudatta a magyar szövetség.

Ötvenkét éves korában, szerdán. súlyos betegségben elhunyt Szilágyi Bendegúz, korábbi román és magyar válogatott röplabdázó. Testvérével együtt a „felszabadult” Románia magyarlakta területéről, Nagybányáról az első sportolók között, 1990 nyarán érkezett az anyaországba, ahol Nyíregyházán talált új otthonra, egészen haláláig. Tagja volt az NYVSC 1991-ben Magyar Kupa-győztes és 1992-ben bajnoki bronzérmes csapatának, 1995-ben vonult vissza, de előtte nagy vágya teljesült, amikor a magyar címeres mezt is magára ölthette. Temetéséről később intézkednek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik