Férfi röplabda NB I: a Sümeg otthon, a PEAC idegenben nyert

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.02.19. 21:02
A Sümeg otthon, a PTE-PEAC idegenben nyert vasárnap a férfi röplabda NB I alsóházi rájátszásában.

A pécsiek egymás után harmadik győzelmüket aratták, miután a fővárosi MAFC-BME otthonában is nyerni tudtak 3:1 arányban.

MAFC-BME–PTE-PEAC C-DOKI 1:3 (–17, 24, –11, –23)
Budapest, BME Sportközpont, 100
néző. V.: Suba, Adler.
MAFC-BME: Soós I., Lesznyik, Eke, Szabó B., Csépke, Posztos. Csere: Tamasi (libero), Tari. Vezetőedző: Novák László.
PEAC: Fodor, dr. Horváth, Portik, Polics, Storcz, Várhalmi. Csere: Kaszás (libero), Nesarajah, Soós, Szabó G., Szabó T. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.
MESTERMÉRLEG
Novák László:
– A tét nélküli mérkőzésére nem tudtunk igazán felpörögni.
Gyöngyösi Zoltán: – Kihasználtuk, hogy Schildkraut Krisztián sérülés miatt nem játszott, fegyelmezett taktikával uraltuk a meccset. Kaszással javult a fogadás, és külön örülünk annak, hogy ez volt a harmadik győzelmünk zsinórban.

SÜMEGI RE–DEBRECENI EAC 3:0 (16, 17, 23)
Sümeg, 100
néző. V.: Horváth M., Kiss Z.
Sümeg: Kaposi, Dolgos, Iván B., Dóber, Nagy P., Madár. Csere: Sárközi (libero), Illés, Óhidi. Vezetőedző: Mészáros Péter.
DEAC: Nagy A., Bakóczi, Chiu Chun Yu, Remete, Bán, Szikszai. Csere: Szabó J., (libero), Oláh (libero), Flanek. Vezetőedző: Fodor Antal.
MESTERMÉRLEG
Mészáros Péter:
– Megérdemelten nyertünk, csak a harmadik szett alakult szorosabban.
Fodor Antal: – A hosszú utazás és az egyéb körülmények megzavarták a fiúkat. Ezután már nem tudtunk felállni. Csak a harmadik szettben nyújtottunk elfogadható teljesítményt.

Az alsóház négy csapata alapszakaszban megszerzett pontjait és győzelmeit is viszi tovább magával, a körmérkőzések után az első két helyezett játszik majd az 5-8. helyért azzal a két csapattal, amely búcsúzik az elődöntőbe jutásért zajló Openhouse Szolnok–Dunaferr SE, és a Pénzügyőr SE–HÉP-Kecskeméti RC párharcokból. A rájátszásban az alapszakasz első helyezettje, a Fino Kaposvár, illetve a második Vegyész RC Kazincbarcika nem lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik