Férfi röplabda Extraliga: a Pénzügyőr legyőzte a Barcikát

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.01.19. 19:45
Az éllovas Pénzügyőr nagy csatában legyőzte a címvédő Kazincbarcikát a férfi röplabda Extraliga vasárnapi rangadóján.

Az ötszettes összecsapáson a hazaiak szereztek vezetést, de a vendégek fordítottak. A Pénzügyőr a 25:19-re megnyert negyedik játszmában egyenlített, majd az ötödikben is jobbnak bizonyult ellenfelénél.

A játéknap másik találkozóján a DEAC négy szettben kerekedett a vendég Kecskemét fölé: az Extraligában előbbi az első győzelmét aratta, utóbbi a második vereségét szenvedte el.

RÖPLABDA
FÉRFI EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ
Pénzügyőr SE–Vegyész RC Kazincbarcika 3:2
(15, –22, –20, 19, 10)
Pénzügyőr Sportcsarnok, 100 néző. V.: Tillmann, Szabó.
PSE: Magyar 4, Reffatti 18, Flachner D. 10, Kovács Z. 30, Kiss D. 13, Rása 15. Csere: Feliciano (liberó), Solti. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Vegyész: Páez 2, Blázsovics 11, Moraes 13, Braga 13, Efraimidis 13, Juhász 13. Csere: Vitko (liberó), Dudás (liberó), Péter, Budai, Bibók, Árva. Vezetőedző: Marek Kardos.
MESTERMÉRLEG
Jókay Zoltán:
Háromnaponta ilyen meccseket játszani – infarktus közeli állapot. Az első nyert játék után érthetetlenül görcsössé váltak a fiúk, sok volt a hiba. A harmadik szett közepétől kezdték ismét azt mutatni, amit tudnak. Nagy fegyvertény számunkra ez a győzelem, de tudjuk, még a szerdai Magyar Kupa-visszavágó sem lefutott.
Marek Kardos: Előrébb tartunk, mint négy nappal ezelőtt, ugyanakkor még mindig nem sikerült tökéletesen megvalósítani azt, amit megbeszéltünk. Ellenfelünk jó erőkből áll, nem szabad buta hibákat véteni, mert azokat kihasználja.

Debreceni EAC–Kecskeméti RC 3:1 (23, 22, –20, 18)
Legtöbb pont: Bagics 20, ill. Pesti 25
MESTERMÉRLEG
Fodor Antal:
– A meccs előtt abban reménykedtünk, hogy egy jó meccsen meg tudjuk szorongatni a Kecskemétet. Mindkét csapat nagyon akart és fej fej mellett haladt a két gárda, mintha ellenfelünk egy kicsit lassabb tempóban játszott volna, mint amire számítottunk. A fiúk pedig elhitték, hogy lehet keresnivalónk, s ennek köszönhetően nyerték meg az első szettet, a másodikban pedig már megjött az önbizalom is. A harmadikban kissé elfáradtunk, a negyedikben viszont a vendégek lendülete fogyott el, mi pedig akkor már ismét koncentráltan játszottunk, a nem várt ellenállás pedig megtörte őket. Várakozáson felül teljesített a csapatom, amely keveset hibázott és felnőtt a feladathoz.
Dávid Zoltán: – Teljesen gödörben vagyunk. Mentálisan is meg vagyunk torpanva, és a hozzáállással sem vagyok elégedett. Sajnos most ez egy ilyen szakasz a csapat életében. Fel fogunk állni ebből, azon vagyok, hogy megtaláljam erre a megoldást. Tavaly az év ezen szakaszában a mennyekben voltunk, most a poklok poklát éljük. Ezért szép ez a sport.

Az állás: 1. Pénzügyőr SE 8 pont/3 mérkőzés, 2. Vegyész RC Kazincbarcika 7/3, 3. Fino Kaposvár 4/2, 4. DEAC 3/2, 5. MAFC-BME 2/2, 6. Kecskeméti RC 0/2 (2-6), 7. Magyar utánpótlás-válogatott 0/2 (0-6)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik