Férfi röpi NB I: a DEAC és a MAFC is az Extraligában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.12.09. 21:16
A Kazincbarcika és a Pénzügyőr is háromszettes győzelmet aratott az élvonalbeli férfi röplabda-bajnokságban. A Vegyész saját közönsége előtt a MÁV Előre együttesét múlta felül, a Pénzügyőr pedig a Győr otthonában nyert.   

A DEAC és a MAFC vasárnapi győzelme révén az Extraligában folytathatja szereplését. A MAFC vendégként három szettben győzte le a PTE-PEAC-ot, míg a DEAC házigazdaként ugyancsak három játszmában bizonyult jobbnak a Sümegnél.

FÉRFI RÖPLABDA NB I
A-CSOPORT

Vegyész RC Kazincbarcika–MÁV Előre SC 3:0 (18, 21, 11)
Don Bosco Sportközpont, 150 néző. V: Csizmarik, Suba.
VRCK: Páez 1, Milev 7, Juhász 9, Szabó 3, Árva 12, Macko 5. Csere: Dudás (liberó), Toronyai 1, Gebhardt N. 8, Németh Sz. 6. Vezetőedző: Marek Kardos.
MÁV: Németh Zs. 8, Kaposi 5, Guzmics, Kholman, Salazar 17, Stefanovics 1. Csere: Takács (liberó), Sziládi, Náhol. Vezetőedző: Németh Ödön.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 6:8, 16:14, 21:15. II. játszma: 8:7, 16:14, 21:17. III. játszma: 8:0, 16:3, 21:8.
MESTERMÉRLEG
Marek Kardos:
– Jó dolog, hogy nyertünk három játszmában, annak ellenére, hogy sokat cserélgettünk. A srácokra fontos három mérkőzés vár, kettő a MEVZA-ligában, szóval az energiával már takarékoskodni kell.
Németh Ödön: – Az első két játszmában jól tartottuk magunkat, aztán a harmadikban a fiatalom csapatom egyre többet hibázott, kijött a két csapat közti minőségbeli különbség. Gratulálok a Kazincbarcikának, és sok sikert kívánok nekik a hazai és a nemzetközi porondon is.

SZESE Győr–LV Sport Pénzügyőr SE 0:3 (–16, –13, –23)
Győr, 50 néző. V: Mezőffy, Éri.
SZESE: Szántósi, Szabó, Földes, Horváth, Leiner, Bíró. Csere: Lengyel (liberó) Falvay, Flachner K., Apáti. Vezetőedző: Fehér Tibor.
Pénzügyőr: Magyar, Kovács Z., Rása, Flachner D., Kiss D., Vityjuk. Csere: Bán (liberó), Kovács S., Szalai, Kecskeméti, Takács G. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
MESTERMÉRLEG
Fehér Tibor:
– A Pénzügyőr az alapszakaszban elfoglalt helyének megfelelően, határozottan és keményen játszott az első két szettben, alaposan megnyitottak minket, a támadásaink pedig pontatlanok voltak. Az utolsót játszmát sajnálom, mert 22:22-ig tartani tudtuk a lépést, de aztán három buta hiba miatt ezt a szettet is elvesztettük.
Jókay Zoltán: – Próbálunk felébredni az oroszországi utazás okozta tompultságunkból. Helyenként észnél voltunk, a végére azonban alábbhagyott a koncentráció, de szerencsére így sem lett ebből gond.

PTE-PEAC–MAFC-BME 0:3 (–20, –17, –16)
Pécs, 50 néző. V: Nagy L., Farkas L.
MESTERMÉRLEG
Storcz Tamás:
– Sok volt a hiányzó, Dolgos és Tursics pedig sérülten vállalta a mérkőzést. Többen nem a saját posztjukon játszottak. Ezzel együtt, elégedett vagyok a csapat teljesítményével; megtettük, amit tudunk.
Schildkraut Krisztián: – Könnyed győzelemmel zártuk az évet. Örülök az ősz szereplésünknek és a felsőházi tagság elérésének.

 

B-CSOPORT
DEAC–Sümegi RE 3:0 (15, 27, 20)
Debrecen, 150 néző. V: Horváth M., Bátkai-Katona.
DEAC: Budai 14, Kiss I. 3, Tóth A. 4, Bagics 11, Remete 6, Hubicska 9. Csere: Mészáros Z. (liberó). Vezetőedző: Fodor Antal.
SÜMEG: Török R. 4, Kunert 8, Sow 8, Erki 3, Németh Z. 4, Tigyi 5. Csere: Horváth A. (liberó), Kotin, Krekk, Nagy P. 1, Péter. Vezetőedző: Tamás Zoltán.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:2, 16:9, 21:12. II. játszma: 4:8, 11:16, 19:21. III. játszma: 6:8, 16:14, 21:15.
MESTERMÉRLEG
Fodor Antal:
– A Sümeg rosszul, mi jól kezdtük a mérkőzést, a második szettet aztán nagy csatában szintén mi nyertük. A harmadik játszmát újra mi irányítottuk, így megszületett a 3:0 arányú győzelem. Nagyon örülünk annak, hogy történetünk során először a legjobb hatba kerültünk, várjuk a felsőházi mérkőzéseket!
Tamás Zoltán: – Nem terveink szerint alakult a mérkőzés. Bízom benne, hogy a januári folytatásra más állapotban érkeznek vissza a játékosaink.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik