A röpis Miss Augusztus első kupagyőzelmére hajt – képgalériával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.12. 13:13
null
<a href="javascript:void()" onclick="initializeNGallery('Roplabdas_lanyok')"><strong>A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETI A RÖPIS LÁNYOKRÓL KÉSZÜLT GALÉRIÁNKAT (Fotók: hunvolley.hu)</strong></a>
Szombaton és vasárnap rendezik meg a Vasas Fáy utcai sportcsarnokában a röplabdázók idei Magyar Kupa-döntőjét. A női éremcsatározásokra február 14-én, azaz éppen Valentin-napon kerül sor. A finálé várható főszereplőit kértük meg arra, hogy elevenítsék fel a korábbi kupadöntőkkel kapcsolatos emlékeiket. Ezúttal a Vasas egyik válogatott játékosa, Szombathelyi Szandra került sorra.

 

A 25 éves szélső ütő a nyáron igazolt a bajnok Békéscsabától a fővárosba, ahol korábban megfordult már egyszer. Sőt, mind ez idáig a piros-kékeknél érte el eddigi legnagyobb kupasikerét is.

„A 2009–2010-es idényben játszottam a Vasasban, és akkor egy viszonylag fiatal csapattal sikerült bejutni a döntőbe. Emlékszem, ugyanígy a Fáy utcában volt akkor is a döntő a BSE ellen. Nagyon jó, izgalmas meccs volt, s bár végül kikaptunk, emelt fővel, nem szomorkodva jöttünk le a pályáról. Az volt az első kupaérmem, és nagyon remélem, hogy a Vasassal leszek majd először kupagyőztes is.”

Valóban ez volt Szandra első kupaérme, de nem ez volt az első négyes döntője.

„Az előző évben a BSE-ben játszottam. Nyári Sanyi bácsi volt az edzőnk, de sajnos az a négyes döntő nem sikerült jól, ugyanis csak negyedikek lettünk. Viszont utána megnyertük a bajnokságot. A vasasos év után Békéscsabára igazoltam, amellyel kétszer is elődöntős lettem. Először még 2013-ban, s akkor éppen a Vasastól kaptunk ki. Akkor viszont nem játszottak külön mérkőzést a bronzéremért, ezért mindkét, az elődöntőben vesztes csapat harmadik lett. Tavaly már oda-vissza vágós alapon zajlottak az elődöntők, s akkor a Gödöllő győzött le minket. Az éremmeccseket viszont Békéscsabán, hazai pályán játszottuk le, s nagy csatában 3:2-re legyőztük a TF-et.”

A kupaarany tehát még hiányzik Szandi gyűjteményéből, pedig bajnoki címet a BSE-vel és a Békéscsabával is nyert már, és strandröplabdában is több országos bajnoki címe van, az idén pedig ikertestvérével, Kittivel ezüstérmes lett ebben a szakágban. 2013 őszén a válogatottban is bemutatkozott, s tagja volt az Eb-részvételt kiharcoló nemzeti csapatnak. Így természetesen ő is bekerült a Magyar Röplabdaszövetség naptárába (ezeket a hétvégi Magyar Kupa-döntőre kilátogató nézők között osztják majd ki távozáskor), amelyben bikiniben is megmutatták magukat a lányok, s – mivel az oroszlán jegyében született – ő lett Miss Augusztus.

A Valentin-napot azonban – gödöllői ellenfeléhez, Szakmáry Grétához hasonlóan – ő is egyedül, pontosabban a csapatával a pályán ünnepli majd.

„Amikor van barátom, akkor én is szoktam tartani, de egy jó ideje már nem ünneplem. Olvastam Gréti nyilatkozatát – hiszen ugyan most a pályán ellenfelek leszünk, amúgy nagyon jóban vagyunk a válogatott keretében szereplő gödöllői lányokkal – és valahogy én is így leszek majd ezzel. Szóval jelenleg nekem is a röpi a legfontosabb, s remélem, a csapattal és a kupagyőzelemmel ünneplem majd a Valentin-napot.”

A VASAS TIZENKETTEDSZER – VAGY A GÖDÖLLŐ ELŐSZÖR

A piros-kékek röplabdaszakosztálya 1981-ben alakult a legendás, korábbi BEK-győztes NIM SE örököseként. Már az első évükben kupagyőzelmet ünnepelhettek, majd 1983-ban, 1990-ben és 1991-ben is. Ezt követően viszont majd másfél évtizedet kellett várniuk a következőre, egészen 2005-ig. Azóta azonban három kivétellel az összeset begyűjtötték. Így volt ez a legutóbbi három döntőben is, amelyből az utóbbi kettőben éppen mostani ellenfelüket, a Teva-Gödöllőt győzték le. A 2005-ös siker óta csupán egyetlenegyszer nem jutottak el a fináléig, akkor éppen a Pest megyei csapat tréfálta meg őket az elődöntőben, még 2011-ben.
A gödöllőiek eddig háromszor jutottak be a kupadöntőbe – mindháromszor az elmúlt négy évben –, de azokat eddig rendre el is vesztették. Ők most negyedik nekifutásra az első sikerükért küzdenek majd a szombaton, 18.15-kor kezdődő mérkőzésen.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik