A röpis Miss Január a „szerelmével" tölti a Valentin-napi kupadöntőt - képgalériával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.09. 16:43
null
A lányok bikiniben is megmutatták magukat, ennek végeredményét tekintheti meg képgalériánkban – KATTINTSON A KÉPRE<br />(Fotó: langpeterphotography)
Szombaton és vasárnap rendezik meg a Vasas Fáy utcai sportcsarnokában a röplabdázók idei Magyar Kupa-döntőjét. A női éremcsatározásokra február 14-én, azaz éppen Valentin-napon kerül sor. A finálé várható főszereplőit kértük meg arra, hogy elevenítsék fel a korábbi kupadöntőkkel kapcsolatos emlékeiket. Ezúttal a gödöllőiek következnek.

 

A döntőben – ahogyan az előző két évben is – a címvédő Vasas-Óbuda és a Teva Gödöllő mérkőzik meg egymással. A Pest megyei csapat most negyedszer jutott be a fináléba, de az előző három döntőt el is vesztette.

A csapat egyik vezéregyénisége Szakmáry Gréta, aki tagja volt az idei Eb-részvételt tavaly kivívó női válogatottnak is. A keret tizenkét játékosa az Európa-bajnoki kvalifikáció után egy fotózáson vett részt, amelyen mezben, utcai ruhában és bikiniben is fényképezték őket (ezekből látható ízelítő képgalériánkban). Utóbbi képekből a Magyar Röplabdaszövetség elkészítette 2015-ös naptárját, amelyet ugyan kereskedelmi forgalomba nem hoztak, de a nézők távozáskor kapnak majd egy-egy példányt a kupadöntőn.

A 23 éves nyitásfogadó-ütő a Bak jegyében született, így ő lett a naptárban Miss Január. Fiatal kora ellenére az idei már sorozatban a kilencedik négyes finálé, amelyen részt vehet, és eddig mindig éremmel zárt.

„Számomra az első még 2007-ben volt, abban az évben kerültem fel 15 évesen a Nyíregyháza első csapatához. Akkor még külön rendezték a férfi és a női kupaküzdelmek döntőit, és egy hétvégén tartották az elődöntőket, másnap pedig a helyosztót. Az elődöntőben még nem is voltam ott, csak a Vasas elleni fináléban, de akkor sem léptem pályára. Viszont a csapat nyert, így én is kupagyőztes lettem."

Gréti a következő idényben már beverekedte magát a nyíregyháziak kezdőcsapatába.

„A következő két évben is bejutottunk a döntőbe, de sajnos akkor a Vasas mindkétszer legyőzött minket. Utolsó nyíregyházi évemben már csak a bronzmeccsen játszhattunk, éppen a Gödöllő ellen, de akkor sikerült nyernünk."

A játékos 2010-ben igazolt a Pest megyei csapathoz, és azóta is a gödöllőieket erősíti.

„Mindjárt az első idényben sikerült döntőbe kerülnünk, ami azért volt nagy szó, mert a sokkal esélyesebb Vasast győztük le az elődöntőben. Sajnos aztán a fináléban meg a BSE győzött le minket. A következő évben csak a harmadik helyért játszottunk, de azt meg is nyertük, az utóbbi két évben pedig a Vasassal mérkőztünk a döntőben. Mindkétszer kikaptunk, de bízom benne, hogy egyszer minden sorozat véget ér. Múlt csütörtökön már majdnem sikerült idegenben is győzni ellenük, akkor 2:0-s vezetésünkről fordították meg a meccset. Ugyan a Fáy utca is inkább nekik számít hazai pályának, de nem annyira, mint a Folyondár utca, szóval ott kevésbé érvényesül majd ez az előnyük."

A női kupadöntő időpontja február 14-re, éppen Valentin-napra esik. A szexi szőke szépséget arról is faggattuk, hogy ő megszokta-e ünnepelni a szerelmesek napját.

„Igen, korábban mindig volt ajándékozás és romantika, de az elmúlt két évben már nem volt kivel. Pontosabban úgy fogalmaznék, hogy az első számú szerelmem most a sport, és idén majd vele, mármint a röplabdával ünneplem a Valentin-napot" – válaszolta huncut mosoly kíséretében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik