Férfi röpi Extraliga: szépített a MÁV Előre, még nem bajnok a Kaposvár

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.05.01. 17:17
A MÁV Előre 3:1-es győzelmével ért véget a férfi röplabda Extraliga döntőjének harmadik mérkőzése a Kaposvár ellen, így a székesfehérváriak 2–1-re szépítettek az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.
Nyert a MÁV Előre, így elnapolta a bajnokavatást (Fotó: Földi Imre) – a képre kattintva galéria nyílik
Nyert a MÁV Előre, így elnapolta a bajnokavatást (Fotó: Földi Imre) – a képre kattintva galéria nyílik

 

A döntő harmadik meccse úgy kezdődött, hogy hétfő délután bajnokot avatnak, hiszen a Kaposvár 25–19-re megnyerte az első szettet. Azonban a folytatásban a fehérváriak szoros játszmákat megnyerve fordítottak, így 3:1-re megnyerve a találkozót 2–1-re szépítettek.

A negyedik meccsre szombaton 14.15-től kerül sor Kaposváron.

RÖPLABDA
Férfi Extraliga, döntő, 3. mérkőzés
MÁV Előre-Foxconn–Fino Kaposvár 3:1
(–19, 20, 23, 23)
Székesfehérvár, 675 néző. V: Adler, Szabó P.
MÁV: Eke 5, Szabó V., Koci 20, Ambrus 9, Bibók 13, Doda 12. Csere: Takács M. (liberó), Deliu 3. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
FINO: Hernandez 12, Iván 5, Baróti 20, Bögöly 13, Lescay 5, Bartunek 4. Csere: Bozóki (liberó), Hubicska 5, Tóth K., Tóth G. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.
MESTERMÉRLEG
Dávid Zoltán: – Azt gondolom, hogyha egy Barcikát meg tudunk verni az elődöntőben háromszor, akkor az jelent valamit. Eddig hiányoltam azt a játékot és azt a fajta mentalitást, amit ellenük nyújtottunk. Azt kértem a fiúktól, hogy mutassuk meg, mire vagyunk képesek. Hozzuk le azt, amit a Barcika ellen, és ha egy szettet fogunk, onnantól át tudjuk lendíteni a mérkőzést. Én tudom azt, hogy ők képesek így játszani, úgyhogy megyünk tovább!
Szlobodan Prakljacsics: – Gratulálok a MÁV Előre csapatának! Nem úgy álltunk bele a mérkőzésbe, ahogy kellett volna, nem voltunk eléggé agresszívak. Kaposváron kárpótolni szeretnénk a mai napon velünk tartott szurkolóinkat.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Kaposvárnak. A negyedik mérkőzést szombaton rendezik.

A 3. helyért, 3. mérkőzés
Pénzügyőr SE–GreenPlan-VRCK 1:3 (–23, –24, 23, –23).
Kőér utca, 150 néző. V: Horváth M., Szarka.
PÉNZÜGYŐR: Rása 6, Magyar 3, Kiss D. 11, Nascimento 5, Kovács Z. 25, Dávid Cs. 5. Csere: Feliciano (liberó), Tordai 9, Tomanóczy 9, Solti, Majoros. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
VRCK: Páez 10, Reffatti 15, Juhász 13, Csoma 14, Péter M. 9, Moraes 11. Csere: Kiss M. (liberó), Szabó D. 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MESTERMÉRLEG
Jókay Zoltán: – Rengeteg hiba és indokolatlan puhaságok.
Toronyai Miklós: – Köszönjük a helyszíni biztatást a maroknyi Vegyész-szurkolónak. Egy lépést tettünk a bronzéremért, de nyilván a Pénzügyőr pénteken azért fog elutazni Kazincbarcikára, hogy visszahozza a párharcot még egyszer a Kőér utcába. Hosszú sorozatot szakítottunk meg, négy év után nyertünk a PSE vendégeként. Nem dőlhetünk hátra, bármi megtörténhet pénteken.
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Kazincbarcika javára. A negyedik mérkőzést pénteken rendezik.

Az 5. helyért, 3. mérkőzés
DEAC–Kecskeméti RC 0:3
(–23, –19, –27)
Debrecen, 130 néző. V: Varjasi, Árpás.
DEAC: Árvai, Bagics 9, Remete 6, Almora 14, Veres 11, Moret 16. Csere: Bán (liberó), Imre. Vezetőedző: Fodor Antal.
KECSKEMÉT: Baserio 10, Keen 2, Farkas P. 17, Boldizsár 9, Varga P. 12, Kecskeméti 3. Csere: Török Zs. (liberó), Bogdán, Szabó M. 2. Vezetőedző: Nagy József.
MESTERMÉRLEG
Fodor Antal:
– Lejátszottuk a harmadik mérkőzést is a helyosztón. Sérültjeink nem gyógyultak meg, sőt további sérülés is nehezítette a dolgunkat. Ennek ellenére a mérkőzésen az első és harmadik játszmákban volt esélyünk nyerni, de a befejezés nem sikerült. Derekasan küzdött a csapat, nem vagyok elégedetlen. Készülünk majd a következő bajnoki évre.
Nagy József: – Egy izgalmas végjátékkal megszereztük az ötödik helyet a bajnokságban. Gratulálok a srácoknak!
A párharc végeredménye: 3:0, a Kecskemét javára

A 7. helyért, 2. mérkőzés
MAFC-BME–Kistext JP Auto Mercedes 0:3
(–14, –15, –15)
Folyondár utca, 48 néző. V: Szabó Zs., Selega.
MAFC: Bandi B. 1, Kunert 6, Bandi O. 2, Szabó B. 4, Sebestyén 6, Szávai 2. Csere: Gyenes, Czita. Vezetőedző: Pápai Péter.
KISTEXT: Lassu 4, Óhidi 7, Gebhardt N. 6, Novoszelov 4, Reyes 28, Fazekas 11. Csere: Sümegi (liberók), Báder, Tarr. Vezetőedző: Tamás Zoltán.
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a Kistext javára. A harmadik mérkőzésre csütörtökön kerül sor.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik