Női röplabda: ez a keret készül az El-re és az Eb-re

Vágólapra másolva!
2023.04.19. 11:00
null
Kump Alízék május második felében Svédországban készülnek (Fotó: Árvai Károly)
Kijelölte az Európa-ligára, majd az Európa-bajnokságra készülő keretét Alessandro Chiappini, a magyar női röplabda-válogatott márciusban kinevezett olasz szövetségi kapitánya.

A 21 fős névsor legnagyobb hiányzója Szakmáry Gréta, aki múlt héten jelentette be, hogy lemondja a szereplést a nemzeti együttesben. Az alapemberek közül nincs ott a csapatban a center Gyimes Zsófia sem, aki esküvője miatt nem kapott meghívót.

Sarlós Márton elnökségi tag, egyben a női válogatottak csapatmenedzsere a magyar szövetség közösségi oldalának szerdán elmondta: a válogatott május közepén kezdi meg a felkészülést, majd 18-án Svédországba utazik edzőtáborba, valamint edzőmérkőzésekre. A végleges utazó keretről Chiappini a magyar, valamint a külföldi rájátszások alakulását figyelembe véve dönt majd.

A listán mindössze három idegenlégiós, a Franciaországban szereplő Kiss Gréta, a német élvonalban edződő Németh Anett és a Görögországban játszó Petőváry Panni szerepel, míg a három újonc Glemboczki Zóra, Jámbor Cecília és Boskó Ágnes.

A magyarok az Európa-ligában május 27-én és 28-án az ukránokkal, majd később a franciákkal találkoznak.

Az Eb-n a világbajnok szerbek mellett a belgákkal, a lengyelekkel, a szlovénokkal és szintén az ukránokkal vannak azonos csoportban Némethék.

A MAGYAR NŐI RÖPLABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Centerek:
Bodovics Hanna (KNRC), Kump Alíz (Vasas Óbuda), Nacsa-Pekárik Eszter (Szent Benedek RA), Papp Orsolya (Vasas Óbuda), Pintér Andrea (Swietelsky-Békéscsaba)
Feladók: Bagyinka Fanni (Swietelsky-Békéscsaba), Berkó Liliána (MTK Budapest), Boskó Ágnes (UTE), Fábián Fanny (Vasas Óbuda)
Feladóátlók: Németh Anett (SC Potsdam, német), Petőváry Panni (Egaleo, görög), Vezsenyi Adrienn (Vasas Óbuda)
Liberók: Juhár Dalma (Vasas Óbuda), Kertész Petra (Swietelsky-Békéscsaba), Szalai Anna (Vasas Óbuda), Tóth Fruzsina (Fatum-Nyíregyháza)
Ütők: Glemboczki Zóra (Swietelsky-Békéscsaba), Jámbor Cecília (Vasas Óbuda), Kiss Gréta (TFOC, francia), Török Kata (Vasas Óbuda), Szedmák Réka (KNRC)

A VÁLOGATOTT NYÁRI PROGRAMJA
Európa-liga, arany divízió, C csoport

Május 27., 19.00: Magyarország–Ukrajna
Május 28., 19.00: Ukrajna–Magyarország (Magyarországon)
Június 5., 15.00: Franciaország–Magyarország, Metz
Június 10., 19.00: Magyarország–Franciaország

Európa-bajnokság, A-csoport, Gent
Augusztus 17., 20.00:
Magyarország–Belgium
Augusztus 19., 17.00: Ukrajna–Magyarország
Augusztus 20., 20.00: Magyarország–Lengyelország
Augusztus 22., 17.00: Szlovénia–Magyarország
Augusztus 23., 20.00: Magyarország–Szerbia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik