Női röpi Extraliga: kikapott az MTK-tól az Újpest

Vágólapra másolva!
2023.02.18. 22:21
null
AZ MTK legyőzte az Újpestet (Fotó: mtk.hu)
Az Újpest ötszettes mérkőzésen kikapott az MTK-tól szombaton a női röplabda Extraliga alapszakaszának 13. fordulójában.

A kiélezett ütközet legeredményesebb játékosa az MTK-t erősítő szerb Anja Asonja volt 26 ponttal. Ezzel a sikerrel megtört a kék-fehérek három meccs óta tartó vereségsorozata.

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA, 13. FORDULÓ
UTE–MTK Budapest 2:3 (11, –22, 21, –23, –11)
Szilágyi utca, 139 néző. V: Tillmann, Ujházi.
UTE: Hiruela 15, Kilyénfalvi 11, Manninger 1, Tarin 16, Woock 6, Boskó 6. Csere: Baksa (liberó), Kindelan 6, Ambrosio 3, Goodwin 1, Sziládi. Vezetőedző: Horváth András.
MTK: Szabó L. 14, Garai 2, Asonja 26, Tatár 13, Costa 8, Berkó 2. Csere: Weidemann, Divényi (liberók), Varga B., Endrődi, Briga 1. Vezetőedző: Leiszt Máté.
MESTERMÉRLEG
Horváth András:
– Az egyik nagy problémánk Manninger Luca kiesése volt, innentől kezdve egy teljesen új szerkezeti egységben kellett röplabdáznunk. Egy olyan játékost tettünk be a helyére, aki nem túl rég óta dolgozik velünk, még sokat kell azon dolgoznunk, hogy az ő rendszerbe való beépítése megtörténjen. Természetesen nem erre akarom ráhúzni az egész mérkőzést, a negyedik játszmát be kellett volna fejeznünk, amikor 22:20-ra vezettünk. A második játszmától idegessé váltunk és elvesztettük a meccs irányítását, pedig az első játszmában határozottan és szépen röplabdáztunk.
Leiszt Máté: – Nagyot küzdöttünk a mai találkozón, fantasztikus fordítással szereztük még a két pontot. Az alapszakasz végéhez közeledve a helyezés szempontjából értékes sikert értünk el. A jó mezőnyvédekezésünk megalapozta a győzelmet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik