Női röpi Extraliga: otthon nyert a címvédő Nyíregyháza és a Vasas

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.02.19. 21:48
null
A nyíregyháziak egy szettet elbuktak, de így is simán verték az MTK-t (Fotó: Dodó Ferenc/Kelet-Magyarország)
A Vasas és a címvédő Nyíregyháza is hazai pályán aratott papírforma-győzelmet a női röplabda Extraliga alapszakaszának szombati játéknapján.


NŐI RÖPLABDA, EXTRALIGA
ALAPSZAKASZ
12. FORDULÓ

Vasas Óbuda–Diósgyőri VTK 3:0 (14, 18, 15)
Budapest, Folyondár utca, 150 néző. V: Jámbor, Villás.
VASAS:Zernovic 7, Papp 6, Vezsenyi 18, Takács 11, Kump 3, Király-Tálas 1.Csere:Juhár, Stankovics (liberók), Török 5, Fábián 2, Bojko.Vezetőedző:Jannisz Atanaszopulosz.
DVTK:Sylejmani 5, Godó 5, Kiss E. 4, Kalmár 2, Baidiuk 8, Kuzelová 2.Csere:Kundrák, Balogh E. (liberók), Sitku 1, Goncalves de Oliveira 1. Megbízott vezetőedző:Leidgeb Noémi.
MESTERMÉRLEG
Jannisz Atanaszopulosz:
–Örülök, hogy a lányok végig koncentráltak maradtak és elvégezték a mára kitűzött feladatot. Gratulálok nekik a győzelemhez.
Leidgeb Noémi:–A nehézségek ellenére a csapat küzdött és helytállt. Látjuk mik a hibáink. Dolgozunk tovább és készülünk az MTK Budapestelleni hazaiösszecsapásra.

Fatum-Nyíregyháza–MTK Budapest 3:1 (18, –19, 13, 19)
Nyíregyháza, 250 néző. V: Árpás, Sík.
Nyíregyháza:Radosová 26, Bodovics 4, Glavinic 12, Vasileva 22, Lászlop 8, Cicic 3.Cserék:Tóth F., Tóth D. (liberók), Milanova 1, Radonjic 3, Pintér 3.Vezetőedző:Németh Szabolcs.
MTK:Giommarini 17, Kilyénfalvi 19, Petri 7, Tatár 10, Tettamanti 3, Boskó 3.Csere:Weidemann, Szalai (liberó), Borsos, Varga 2.Vezetőedző:Leiszt Máté.
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs: – A győzelemnek örülök, láttam már olyan dolgokat a csapattól, mely előre mutat, és bár a győzelmünk nem forgott veszélyben, a második szettben mutatott teljesítmény egy erősebb csapat ellen kevés lesz. Sokat dolgozunk, és ebből láttam már viszont elemeket. Előre tekintünk, remélem ezzel a sikerrel kilábaltunk a hullámvölgyből.
Leiszt Máté: – Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert tíz bevethető játékossal érkeztünk Nyíregyházára, mindenki sokat hozzátett, hogy jó teljesítményt tudjunk produkálni. Úgy gondolom ebből a mérkőzésből ma kihoztuk maximumot, nem szokásom kiemelni soha senkit, de ma megteszem, ugyanis Petri Izabella számára idegen poszton nagyszerűen játszott, illetve külön köszönöm az U19-es csapatunknak, hogy a felnőtt edzéseken segítik a munkánkat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik