Férfi röpi Extraliga: a DEAC nagy csatában nyert Kecskeméten

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.02.13. 21:28
A DEAC ötszettes mérkőzésen nyert a Kecskemét otthonában a férfi röplabda Extraliga vasárnapi játéknapján.

A MAFC hazai pályán, az éllovas Pénzügyőr pedig idegenben aratott háromjátszmás győzelmet, míg a Kaposvár meglepetésre simán alulmaradt a Kistexttel szemben.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA
ALAPSZAKASZ
11. FORDULÓ

Kecskeméti RC–DEAC 2:3 (–23, 18, –22, 19, –14)
Kecskemét, 213 néző. V: Tillmann, Adler.
KECSKEMÉT:Sidiropoulos 1, Fundora 22, Baserio 8, Argilagos 37, Gebhardt N. 9, Tomanóczy 4. Csere:Gebhardt Á. (liberó), Bogdán.Vezetőedző:Nagy József.
DEAC:Almora 17, Tóth A. 4, Cesar Coelho 32, Remete 4, Fazekas 21, Bagics 3.Csere:Mészáros Z., F. Nagy (liberók), Kiss I.Vezetőedző:Fodor Antal.
MESTERMÉRLEG
Nagy József: –
A mai mérkőzést nagyon dekoncentráltan kezdtük ami az első szett elvesztéséhez vezetett. A második játékrészben magunkra találtunk amit sikerült is megnyerni. De utána megint folytatódott a hullámzó játékunk, amivel eljutottunk az ötödik szettig. Ahol nem sikerült maradandót alkotnunk így elveszítettük a találkozót.
Fodor Antal: –
Nagyszerű győzelmet arattunk Kecskemét ellen. Készültünk a meccsre, tudtuk, hogy fejben higgadtak kell maradjunk. Nem titkolom, nagy örömet okozott a csapat, nemcsak a győzelemmel, hanem az egységes csapatmunkával, a jó hozzáállással, egymás támogatásával. Pozitív hátszéllel készülünk a folytatásra.

MAFC-BME–Vegyész RC Kazincbarcika 3:0 (22, 19, 16)
Budapest, Folyondár utca, 92 néző. V: Jámbor, Sík.
MAFC:Gálvez 9, Godoi 9, Lescay 13, Csoma 10, Krupánszki 8, Eke 8.Csere:Pápai (liberó), Szabó Bence.Vezetőedző:Nagy Péter.
VRCK:Moraes 4, Páez 1, Ciupa 7, Juhász 3, Szabó D. 7, Blázsovics 1.Csere:Dudás, Budai (liberók), Csizmadia, Bibók 4, Péter B., Péter M., Árva 2.Vezetőedző:Toronyai Miklós.
MESTERMÉRLEG
Nagy Péter:
– Az előző mérkőzéshez képest lényegesen feljavult a nyitásunk és a védekezésünk, amelyek jóval hatékonyabbak voltak. Ehhez az is kellett, hogy a Barcika kicsit enerváltan játszott. A második, harmadik szettben volt kicsivel több direkt hibánk, de örülök, hogy sikerült folyamatosan fenntartani a fókuszt. Innen kell tovább folytatnunk, hogy megtartsuk ezt a jó játékot.
Toronyai Miklós:- Mindenben felénk nőtt a MAFC. Ami eddig az erősségünk volt, az egyáltalán nem működött most. Rendkívül gyenge napot fogtunk ki. Gratulálok a hazaiaknak.

DKSE–Pénzügyőr SE 0:3 (–22, –19, –22)
Dunaújváros, 122 néző. V: Árpás, Varjasi.
DKSE:Hatvany 3, Laczi 8, Kisházi 2, Pavljuk 20, Gutierrez 3, Farkas 2.Csere:Szabó (liberó), Gőczi 4, Sümegi.Vezetőedző:Tomanóczy Tibor.
PÉNZÜGYŐR:Rása 2, Magyar 3, De Sousa 3, Gacs 5, Kovács Z. 5, Kiss D. 4.Csere:Feliciano (liberó), Szabó V. 5, Solti 4, Majoros 6, Pedro 8, Tordai 2.Vezetőedző:Jókay Zoltán.
MESTERMÉRLEG
Tomanóczy Tibor:– Azzal a kerettel, ami ma rendelkezésünkre állt, jól játszottunk. Az első szettben kifejezetten jól tartottuk magunkat, majd a másodikban rosszul indultunk, a végére azonban összekaptuk magunkat. Amit tudtunk, azt a harmadik szettben is kihoztuk magunkból. Sajnos sokan hiányoztak, akiket pótolnunk nem sikerült. Öröm volt, hogy Szabó Péterre liberóban számíthattunk. Természetesen dolgozunk tovább, de a nyitásainkon javítanunk kell.
Jókay Zoltán: – Nem sikerült 100 százalékosan ráhangolódnunk erre a mérkőzésre. Megint szerepet kaptak a fiatalok is, remélhetőleg ennek majd hasznát is vesszük a későbbiekben.

Kistext SE–Fino Kaposvár 3:0 (21, 21, 15)
Budapest, Szilágyi utca, zárt kapuk mögött. V: Mezőffy, Halász.
KISTEXT:Gönczi 6, Bokor 3, de Bairros 15, Reffatti 15, Makarov 7, Török.Csere:Bán, Lassu (liberók), Szabó M. 4.Vezetőedző:Bunda Olivér.
FINO:Ouyachi 3, Garchet 2, Hubicska 5, Sandoval 14, Iván B. 5, Bögöly 7.Csere:Bozóki (liberó), Radovics 1, Kiss M., Vasquez 1, El Azhari 2.Megbízott edző:Demeter György.
MESTERMÉRLEG
Bunda Olivér:
– Nagyon büszke vagyok a csapatra, és köszönöm nekik a hozzáállást! Mindent a megbeszélték szerint teljesítettek! Így tovább EGYÜTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik