Férfi röpi Extraliga: idegenben nyert a DEAC és a Barcika is

Vágólapra másolva!
2022.01.30. 19:32
null
Győzelmével előzött is a Kazincbarcika (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)
A Debrecen és a Kazincbarcika is vendégként győzött a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának vasárnapi játéknapján.

 

A DEAC második sikerét aratta a bajnokságban, az elsőt is a továbbra is nyeretlen dunaújvárosiak ellen aratta.

A kupadöntős Kazincbarcika mostani sikerével megelőzte a tabellán a legyőzött kecskemétieket.

A címvédő és listavezető Pénzügyőr saját csarnokában 3-1-re nyert az előző idényben ezüstérmes és most is a második helyen álló Kaposvár ellen.

A budapesti házirangadón a MAFC legyőzte a Kistextet, amely ideiglenes csarnokban, Újpesten fogadta riválisát.

 

RÖPLABDA
FÉRFI EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ
9. FORDULÓ
DKSE–DEAC 1:3
(23, –21, –21, –21)
Dunaújváros, 172 néző. V: Kiss Z., Szabó Zs.
DKSE: Farkas 1, Hatvany 2, Kecskeméti 10, Kisházi 2, Pavljuk 31, Laczi 13. Csere: Sümegi (liberó), Tamási 2, Gutiérrez 5, Vida, Béres. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
DEAC: Remete 1, Tóth A. 7, Cesar Coelho 25, Almora 14, Fazekas 11, Bagics 9. Csere: Mészáros Z., F. Nagy (liberók), Tar. Vezetőedző: Fodor Antal.
MESTERMÉRLEG
Tomanóczy Tibor: – Pechünkre egyik legjobbunk, Kecskeméti Bálint megsérült a második szettben, ami alaposan megzavart bennünket. Bízom benne, hogy nem komoly a sérülése. Végig partiban voltunk a Debrecennel, akik ügyesen játszottak. Ma volt csapatunknak tartása, melyre lehet építeni a következő meccseken, hiszen a play off még odébb van.
Fodor Antal:Győzni szerettünk volna Dunaújvárosban, ez a vártnál nehezebben sikerült. Mindkét csapat nagyon küzdött, az erőnléti és koncentrálási képességünk döntött a javunkra. Kecskeméti Bálintnak jobbulást kívánunk!

Kecskeméti RC–Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (–16, –18, –18)
Kecskemét, 120 néző. V: Mezőffy, Adler.
KECSKEMÉT: Szabó A. 8, Sidiropoulos 1, Gebhardt N. 5, Tomanóczy 3, Argilagos 16, Palánkai-Omoshebi 4. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Balla, Kasnyik, Baserio. Vezetőedző: Nagy József.
VRCK: Moraes 7, Páez 2, Péter 13, Juhász 12, Szabó D. 12, Blázsovics 8. Csere: Dudás (liberó). Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MESTERMÉRLEG
Nagy József:
– Igaz nélkülöznünk kellett az egyik alap játékosunkat a mérkőzésen, de ez nem lehet magyarázat arra a sok hibára, amivel a mérkőzésen játszottunk. Voltak apró fellendüléseink, amik gyorsan alábbhagytak. De nem lehet sokáig rágódni a vereségen, készülünk a következő mérkőzésre.
Toronyai Miklós: – Miután láttuk, hogy a kecskemétiek egyik legjobbja nem fog tudni játszani, úgy határoztunk, nem kockáztatjuk Ciupa szereplését. Annak külön örülök, hogy Péter Benedek ilyen jól szállt be. A fiúkra csak a harmadik szettben kellett rájuk szólnom, akkor kicsit fegyelmezetlenebbek voltak taktikailag.

Pénzügyőr SE–Fino Kaposvár 3:1 (–25, 15, 19, 13)
Budapest, Kőér utca, 187 néző. V: Tillmann, Ujházi.
PÉNZÜGYŐR: Pedro 10, Magyar 5, Dávid Cs. 10, Gacs 2, Kovács Z. 19, Kiss D. 12. Csere: Feliciano (liberó), Rása 9, Szabó V., De Sousa. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
FINO: El Azhari 10, Sandoval 12, Hubicska 6, Bögöly 16, Ouyachi 7, Garchet 1. Csere: Bozóki (liberó), Iván B., Radovics, Kiss M. Megbízott edző: Demeter György.
MESTERMÉRLEG
Jókay Zoltán:
– Az első játszmában igazából nem tudom mi volt...a Kaposvár keményen szervált, amivel meglepett minket. Nagyon sok pontot tudtak ebből szerezni, illetve rengeteget hibáztunk. Aztán az első játszma második felében elkezdtünk feléledni és elkezdtük azt játszani, amit elterveztünk. Már-már úgy tűnt, hogy esetlegesen egy nagy fordítással megtudjuk szerezni a játszmát, de a végjáték nem sikerült. Utána úgy gondolom, hogy végre rátaláltunk a helyes útra és végig koncentrálva behúztuk a mérkőzést. Örülök, hogy három pontot szereztünk.
Demeter György: – A második játszmától agresszíven nyitó Pénzügyőr irányította a játékot. Az első szettben mutatott játékunkat nem tudtuk folytatni, sajnálom, hogy a végére figyelemben is elfáradtunk.

Kistext SE–MAFC-BME 0:3 (–18, –21, –21)
Budapest, Szilágyi utca, zárt kapuk mögött. V: Bátkai-Katona, Árpás.
KISTEXT: De Bairros 7, Bokor 2, Kalmár 1, Reffatti 21, Szabó M. 3, Török R. 2. Csere: Bán, Lassu (liberók), Grjuk 2, Gönczi 6, Erki. Vezetőedző: Weczera Csaba.
MAFC: Gálvez 3, Godoi 7, Lescay 14, Csoma 13, Krupánszki 12, Eke 8. Csere: Pápai (liberó), Szabó Balázs. Vezetőedző: Nagy Péter.
MESTERMÉRLEG
Weczera Csaba: – Megvertük magunkat! Ezen a szinten nem lehet megengedni azt, hogy nem a legjobb tudásunk szerint játszunk. Mert ez a vége.
Nagy Péter: – Úgy gondolom a mérkőzés elejétől rendben voltak nyitásaink, valamit a támadás befejezéseink, de hiányoltam a jó blokkpozíció felvételt, amit a második szettben sikerült kijavítani és onnantól uraltuk a mérkőzést.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik