Férfi röpi Extraliga: a DEAC ellen nyert az újonc Kistext

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.31. 19:13
A Kistext SE az első szett elvesztése után magabiztosan nyert Debrecenben a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának vasárnapi játéknapján, amelyen a címvédő Pénzügyőr SE hazai pályán 3:1-es győzelmet aratott a Kazincbarcika felett – írja a Magyar Távirati Iroda.

A Kistext SE találkozóján a hazaiaktól Fazekas Balázs 28, a győztes vendégektől Kalmár Ákos 24 pontig jutott. Fazekas Balázs 28, a győztes vendégektől Kalmár Ákos 24 pontig jutott.

A másik mérkőzés zárt kapus volt – amelyet a magyar szövetség büntetésként rótt ki a Pénzügyőrre –, a hazaiaktól Kovács Zoltán 22 pontot szerzett, míg a válogatott Dávid Csanád 17-et.

RÖPLABDA
FÉRFI EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ
3. FORDULÓ
DEAC–Kistext SE 1:3
(21, –22, –16, –22)
Debrecen, 150 néző. V: Sík, Jámbor.
DEAC: Tóth A. 3, Bagics 9, Remete 3, Fazekas 28, Veres 9, Kiss I. 4. Csere: Mészáros Z., F. Nagy (liberók), Ádám, Imre 2. Vezetőedző: Fodor Antal.
KISTEXT: Makarov 9, Garcia 3, De Barrios 17, Bokor 8, Kalmár 24, Szalai 1. Csere: Bán, Lassu (liberók), Ghaual 6, Szabó M. Vezetőedző: Weczera Csaba.
MESTERMÉRLEG
Fodor Antal:
– Első gondolatom az, hogy olyan meccset játszottunk, ami minden előzetes várakozásomnak megfelel. Azzal együtt, úgy gondoljuk, hogy a teljesítményünk alapján még egy játszmát megérdemeltünk volna. Gratulálok a Kistextnek és bizakodva várjuk a folytatást.
Weczera Csaba: – Az első játszmában nagyon sok hibát követtünk el, amiket a Debrecen kihasznált és megnyerte azt. A folytatásban is nehéz volt felvenni a megfelelő ritmust, de sokat segítettek szurkolóink, akik elkísértek bennünket. A mérkőzésen nem játszottunk jól, de végig próbáltunk harcolni hol az ellenféllel, hol magunkkal. 3 pont megvan ennek örülhetünk a mai napon. Gratulálok a DEAC-nak izgalmas mérkőzést láthattak a nézők.

Dunaújvárosi KSE–Fino Kaposvár 0:3 (–21, –21, –15)
Dunaújváros, 51 néző. V: Tillmann, Horváth M.
DKSE: Tamási, Kecskeméti 13, Kisházi 4, Hatvany 8, Laczi 9, Farkas L. 1. Csere: Sümegi (liberó), Winter, Tóth K. 1. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
FINO: Hubicska 11, Sandoval 8, Milovanovics 13, Bögöly 8, Vasquez 8, Garchet 2. Csere: Bozóki (liberó), 6, Iván G., Kiss M. 1, Ouyachi 9. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
MESTERMÉRLEG
Tomanóczy Tibor:
– Két szettig jól tartottuk magunkat, viszont a harmadikban voltak olyan állásaink, melyekből nem tudtunk tovább forogni. Ezeket kell kielemeznünk, és kijavítanunk. Küzdeni tudásból a teljes csapatot dicséret illeti. Ami nagyon fontos volt, hogy végre annyian voltunk, hogy a cserékkel tudtunk frissíteni.
Ruben Wolochin: – Ha valaki csak a statisztikát nézi, azt lehetne látni, hogy jól játszottunk. Ennek ellenére nem voltunk s megfelelő hőfokon a mérkőzéshez.

Pénzügyőr SE–Vegyész RC Kazincbarcika 3:1 (22, –23, 18, 20)
Kőér utca, zárt kapuk mögött. V.: Halász T., Barabás.
PSE: Magyar 2, Dávid 17, Gacs 3, Kovács 22, Kiss 1, Pedrao 10. Csere: Feliciano (liberó), Solti 6, Rása 6, Szabó. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Vegyész: Páez 1, Ciupa 6, Juhász 6, Szabó D. 10, Blázsovics 15, Mudo 9. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia 2, Péter B. 6., Bibók 4, Péter M., Árva 3. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MESTERMÉRLEG
Jókay Zoltán:
– Kicsit vegyes érzéseim vannak a mérkőzéssel kapcsolatosan. Inkább nagy küzdés volt és nem használtuk ki azokat a dolgainkat, amikkel erősebbek tudunk lenni. Néha-néha már úgy éreztem, hogy elvárja a csapat, hogy a tartalékos barcika feladja és odaadja nekünk a győzelmet. Hála az égnek ezt nem tették meg nekünk és belekényszerültünk ebbe a nagy harcba, amiből győztesen tudtunk kikerülni. Ennek örülök, de azért van még hova fejlődnünk.
Toronyai Miklós: – Sajnálom, hogy későn hittük el, hogy van keresnivalónk, még ilyen felállásban is. A fiatalokra nem lehet panaszom, persze megvoltak a technikai és taktikai hibák, de a címvédő ellen tudtak ilyen szoros meccset kihozni. Most az a legfontosabb, hogy a sérültek felépüljenek, szerencsére senkinek nincs komoly problémája.

Kecskeméti RC–MAFC-BME 3:2 (–23, –17, 20, 16, 15)
Kecskemét, 180 néző. V: Szabó P., Ujházi.
KECSKEMÉT: Szidiropulosz 4, Bogdán 7, Baserio 2, Argilagos 25, Fundora 20, Szabó A. 10. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Tomanóczy 4, Palánkai-Omoshebi. Vezetőedző: Nagy József.
MAFC: Galvez 10, Krupánszki 9, Lescay 11, Csoma 25, Benkő 12, Eke 6. Csere: Pápai (liberó), Szabó Balázs, Szabó Barna 3, Szabó Bence. Vezetőedző: Nagy Péter.
MESTERMÉRLEG
Nagy Péter (MAFC):
– Az első két játszmában nagyon szép, jó röplabdát játszottunk. Agresszívak voltunk blokkban és a nyitásaink is rendben voltak. A harmadik szettben valószínűleg egy fizikális mentális fáradtság következett be és ezáltal, pont annyira veszítettük el az agilis nyitásainkat, hogy több centert tudott támadni a Kecskemét. Az ötödik szett első pár buta hibája után próbálkoztunk visszakapaszkodni, ami javarészt sikerült, de még mindig van mit tanulni, hogy hogy legyünk egy győztes csapat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik