Röplabda: elhalasztották a csabaiak nyolcaddöntőjét a CEV-kupában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.12.07. 11:21
Elhalasztotta az európai szövetség a CEV-kupa monzai küzdelmeit, így a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE várhatóan január végén vagy február elején pályára léphet a sorozatban. A csabaiak korábban jelezték, hogy nem utaznak el a héten esedékes mérkőzésekre.

A CEV döntését a BRSE közleményben kommentálta, melyet változtatás nélkül közlünk.

Sportdiplomáciai siker: elhalasztják a monzai buborékot!

Ahogy arról korábban már tájékoztattuk a közvéleményt, klubunk hivatalos levélben tájékoztatta az Európai Röplabda Szövetséget, hogy jelen körülmények között nem tudjuk vállalni az olaszországi túrát. Csapatunknak 2020. december 8-án kellett volna pályára lépnie Monzában, a CEV sorsolásra alapozott helyszínválasztása alapján.

De tisztázzuk az elején, hogy mi is pontosan a buborék. Jelen esetben ez a buborék tulajdonképpen egy óriáskarantén, ami arra hivatott, hogy a sporteseményt a világtól teljesen elkülönítve, izoláltan, a koronavírus-fertőzés esélyét minimálisra csökkentve tudjanak megrendezni. A modellt az Egyesült Államokban alkalmazták először, de a labdarúgó BL küzdelmeit is ezen módszer alapján fejezték be augusztusban.

Mióta kiderült, hogy a CEV is ezt preferálja, jelentős játszmák kezdődtek a színfalak mögött, az időpontokra és rendezésre vonatkozóan. Többször hangoztattuk, a Békéscsabai Röplabda SE számára kiemelt fontossággal bír a nemzetközi kupaszereplés, így idén sem arról volt szó, hogy harc nélkül letesszük a fegyvert, azonban csapatunk egészsége mindennél fontosabb.

Klubunk menedzsmentje annak ellenére sem adta fel a küzdelmet, hogy minden jel arra mutatott, hogy nagynevű ellenfelünknek kedvező döntés születik és házigazdaként a Monza játék nélkül jut a következő körbe.

Büszkén számolhatunk be róla, hogy erőfeszítéseinket siker koronázta, hiszen az Európai Röplabda Szövetség döntésének értelmében elhalasztják az olaszországi rendezvényt. A CEV Kupa idei kiírásának folytatásáról zajlanak a tárgyalások, vélhetően január végén, február elején rendezik meg a következő kört, addig azonban a zöld asztal mellett és a háttérben is számos egyeztetés vár a klubvezetésre. Eddigi lépéseinkkel megüzentük az illetékeseknek, hogy a BRSE a pályán és azon kívül sem adja fel!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik