Röplabda: mezekkel gyűjtenek pénzt a 11 éves kisfiúnak

Vágólapra másolva!
2019.03.08. 10:20
Gesztusával Pintér Andrea, a Jászberény női röplabdacsapatának kapitánya hívta fel a figyelmet a gerincvelő-izomsorvadásban (SMA-betegség) szenvedő Tőzsér Csabára.

A 11 éves kisfiú születéskor egészséges volt, másfél éves korában alakult ki a betegség, amelyre létezik gyógyszer, ám roppant drága.

Pintér jótékonysági licitre ajánlotta fel a válogatottban viselt mezét, innen jött a Magyar Röplabdaszövetség ötlete, hogy minden élvonalbeli klubot megkérnek arra, ajánljanak fel egy-egy játékosaik által aláírt relikviát.

Az első héten a Fatum-Nyíregyháza női és a Vegyész RC Kazincbarcika férficsapatának aláírt mezére lehetett licitálni a szövetség közösségi oldalán, és a kezdeményezés nem várt nagy összeget, 759 ezer forintot hozott. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy az MRSZ játékvezetői testülete összefogott, csaknem ötven bíró ajánlotta fel egy mérkőzés játékvezetői díját, és egy-két nap alatt összegyűlt 746 ezer forint a Fatum-Nyíregyháza mezéért. A pénzt már át is utalták, a mezt pedig, Herpai László, a JT elnöke adja át a kisfiúnak a vasárnapi Jászberény–Nyíregyháza női Extraliga-mérkőzésen.

A héten a Jászberény és a Pécs mezére lehet licitálni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik