Röplabda: női válogatottunk másodjára kikapott Minszkben

Vágólapra másolva!
2017.09.09. 22:51
A sikerrel megvívott első meccs után a második minszki felkészülési mérkőzésén sima vereséget szenvedett női röplabda-válogatottunk.

Amilyen jól indult a Bajnokok Ligájában is szereplő hazai Mincsanka Minszk 3:1-es legyőzésével a felkészülési torna a magyar női röplabda-válogatottnak Fehéroroszország fővárosában, olyan rosszul folytatódott az esemény az orosz Szeverjanka Cserepovec ellen.

Noha a szeptember 22-én kezdődő Európa-bajnokságra való gyakorlás tükrében a vereség ténye önmagában nem bosszantó, a mikéntje már az lehet. A szombat estébe nyúló meccsen ugyanis végig jobb volt az ellenfél, mint a magyar együttes, az első két játszmában ráadásul csak 16, illetve 15 pontot nyertek Szakmáry Grétáék, akiknek csupán az utolsó szettben sikerült valamelyest megszorongatniuk a riválist.

„Az az igazság, hogy sokkal jobbak voltak az oroszok, igaz, az első játszmában igyekeztem néhány újdonságot kipróbálni, hiszen ahogyan már a torna előtt is elmondtam, nem az eredmény a lényeg, hanem az, hogy még inkább összeálljon a játékunk. Összességében kicsit csalódottak vagyunk, mert szerettünk volna jobban játszani” – értékelt Alberto Salomoni, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya.

A javítási lehetőségre nem kell sokat várni, hiszen a négycsapatos torna zárásán a házigazda fehérorosz válogatott ellen lép pályára az együttes, amely aztán idehaza folytatja a felkészülést a kontinensviadal rajtjáig.

NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, MINSZK
SZEVERJANKA CSEREPOVEC (orosz)–MAGYARORSZÁG 3:0
A magyar pontszerzők:
Nagy E. 4, Villám 7, Soós 5, Dobi 5, Bleicher, Török 1. Csere: Szpin (liberó), Szakmáry 9, Tálas 2, Bokorné Liliom 9, Dékány

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik