Röpi: a válogatott lányok Békéscsabán készülnek az El-re

Vágólapra másolva!
2015.07.22. 18:06
Baran Ádám, a Magyar Röplabda-szövetség ügyvivő testületének tagja, a Békéscsabai Röplabda-sportegyesület elnöke szerint optimális körülmények között, jól halad a magyar női röplabda-válogatott felkészülése Békéscsabán, ahol minden adva van a nyugodt edzőtáborozáshoz.

Az elnök kifejtette: „nagy büszkeség", hogy a békési megyeszékhelyen készül az Európa-liga-mérkőzéseire a női válogatott. Elárulta, hogy a válogatott szövetségi kapitánya szerette volna, ha Békéscsabán tartják a két és fél hetes edzőtábort. Baran Ádám közölte, hogy a felkészülés csúcspontja augusztus 1-jén és 2-án lesz, amikor a Városi Sportcsarnokban a grúz válogatottal mérkőzik meg a magyar csapat.

Augusztus közepén Görögország, augusztus végén pedig Izrael legjobbjaival játszik a magyar válogatott Érden.

Baran Ádám a békéscsabai csapatról szólva elmondta: két bajnoki győzelem után a céljuk ismét a címvédés, továbbá első ízben elhódítani a Magyar Kupát, emellett szeretnének a nemzetközi
porondon is sikeresen szerepelni.

Szólt arról is, hogy elfogadták nevezésüket a CEV-kupába, amelyben az első ellenfél a sorsolás
értelmében a görög bajnok Olympiakosz Pireusz lesz. Az első mérkőzést októberben Békéscsabán játsszák.

Elfogadták a Békéscsaba nevezését a Közép-európai Ligába is, amelyben horvát, szlovén, osztrák és szlovák csapatokkal mérik össze tudásukat. Baran azt mondta: ha bejutnak a legjobb négy közé, Békéscsabán szeretnék megrendezni a négyes döntőt.

A klub 2015–2016-os igazolásairól szólva közölte, hogy a válogatottban is játszó Tálas Zsuzsannát és Szakmáry Grétát sikerült átcsábítaniuk, ahogyan szerződést kötöttek a szerb Tanja Maticcsal is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik