Röplabda: továbbjutott a Gödöllő a Challenge-kupában

Vágólapra másolva!
2014.11.02. 17:06
null
Kettős győzelemmel ejtették ki az osztrák bajnokot a gödöllői lányok (Fotó: hunvolley.hu)
Továbbjutott a listavezető Teva-Gödöllői RC a Challenge-kupa selejtezőjének első fordulójában. Az előző bajnokságban harmadik, a Magyar Kupában ezüstérmes csapat az osztrák bajnok SVS Post Schwechatot ejtették ki kettős győzelemmel.

 

A múlt vasárnap 3:0-ra megnyert első találkozó után a gödöllőiek idegenben is megnyerték az első játszmát, s bár az osztrákok ekkor még egyenlítettek, a harmadik játszmában elért Teva-siker egyben már a továbbjutást jelentette. Miután a negyedik játszmát is a magyar csapat nyerte meg, ez egyben azt jelentette, hogy kettős sikerrel jutott a következő körbe, ahol egy másik magyar csapat, a bajnoki címvédő Linamar-Békéscsaba lesz az ellenfele.

Bár közel állt hozzá, a Vasas-Óbudának végül nem sikerült ugyanaz, mint a Gödöllőnek. A 3:2-re elvesztett első mérkőzés után, a Fáy utcai visszavágón az első és a harmadik játszmát is a piros-kékek nyerték, ám a holland csapat 2:1-ről is fordítani tudott, s végül kettős győzelemmel harcolta ki a következő fordulóba kerülést.

NŐI RÖPLABDA
CHALLENGE-KUPA

Schwechat (osztrák)–Teva-Gödöllő 1:3 (–23, 23, –21, –19)
Továbbjutott: a Teva-Gödöllő, kettős győzelemmel
Vasas-Óbuda–Sliedrecht (holland) 2:3 (22, –14, 21, –9, )
Továbbjutott a Sliedrecht kettős győzelemmel

NŐI RÖPLABDA NB I
Linamar-BRSE–Diamant-Kaposvár 3:0 (18, 14, 17)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik