Röpi nemzetközi kupák: Horváth Dórának még szurkolhatunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.14. 15:01
null
Szabó Dávid Achilles-ín-szakadása miatt fél évig harcképtelen lesz
Lejátszották a negyeddöntők visszavágóit a röplabda nemzetközi kupákban. Sajnos mind az öt magyar érdekeltségű klub elbúcsúzott a további küzdelmektől, de így is maradt olyan magyar játékos, akinek drukkolhatunk az elődöntőben, ráadásul éppen a legrangosabb sorozatban, a Bajnokok Ligájában.

 

A férfi BL-ben két magyar válogatott játékos klubja volt érdekelt. Veres Péter az Asseco Resovia Rzeszów színeiben egy másik lengyel klub, a Jastrzebski Wegiel ellen lépett pályára, s mivel utóbbi az első meccsen, hazai pályán 3:0-ra győzött, Vereséknek elég nehéz dolguk volt a visszavágón. A továbbjutás már az első játszma után eldőlt, hiszen ezt 27:25-re a vendégek nyerték, s bár ezután egyenlítettek a hazaiak, a következő két szettet is minimális különbséggel, 24-re bukták el. A magyar játékos 12 pontot szerzett a találkozón.

Hasonló cipőben járt a korábbi BL-győztes olasz Trentino is, amelyben azonban kényszerű okokból nem léphetett pályára Szabó Dávid.

„Múlt vasárnap a Cuneo ellen játszottunk bajnokit – mondta el az NSO-nak a játékos. – Épp nyitást fogadtunk, én oldalra húzódtam, és amikor indultam volna leütni a feladott labdát, hallottam, hogy elpattant a szalagom. Rögtön a földre estem, de igazából csak a pokoli fájdalomra emlékszem. Egyből kórházba vittek mentővel, ahol a sürgősségin elmondták, hogy elszakadt az Achillesem. Másnap reggel meg is műtöttek, ami jól sikerült, köszönhetően az orvosi stábnak. Azóta már hazajöhettem, de a felépülésem várhatóan öt-hat hónap lesz."

A Trentino – amely háromjátszmás hátrányból kezdte a visszavágót az orosz Belogorje Belgorod ellen – sem járt jobban. A továbbjutás itt is eldőlt az első játszma után, hiszen a látogatóké lett, mint ahogyan a következő két játszma is. Itt legfeljebb annak örülhetünk, hogy az ellenfél soraiban szerepelt a magyar születésű, de már német válogatott Grózer György, aki 12 ponttal a meccs legeredményesebb játékosa volt. Így legalább valamennyi magyar vonatkozása mégis lesz a négyes döntőnek, míg Szabó Dávidnak ezúton is mielőbbi felépülést kívánunk.

A CEV-kupában Molnár Dávid klubja, a német TV Ingersoll Bühl ugyancsak háromjátszmás hátrányt próbált meg ledolgozni a francia Parisa Volley ellenében, de ők is egyből elvesztették az első játszmát – azaz a továbbjutás lehetőségét, majd 3:1-re a találkozót is. A magyar liberó minden játszmában pályára lépett. Gergye Roland együttese, a Friedrichshafen hazai pályán kapott 3:2-re ki a lengyel Belchatówtól, a visszavágón viszont hozta az első játszmát, így nyitottá téve a továbbjutás kérdését. Ezután viszont nem volt szerencséjük a németeknek, két játszmát is csak minimális különbséggel vesztettek el, és végül kikaptak 3:1-re. A magyar röplabdázó az utolsó két játszmában lépett pályára.

Egyedül Józsa Zsuzsanna csapata, a női Challenge-kupában érdekelt Paris Saint-Cloud kezdte előnyből a visszavágót. A lengyel Wroclaw otthonában az első két játszmát a hazaiak nyerték, ám a franciák szépíteni tudtak, így újra nyílttá vált a továbbjutás, de aztán a negyediket megint nagyon simán elvesztették, s ezzel véget ért a szereplésük. A magyar légiós nem lépett pályára.

Így végül – a „félig magyar" Grózer György mellett – egy olyan játékos maradt, akiért majd szurkolhatunk a továbbiakban is. A női BL-ben tavaly döntőt játszó azeri Rabita Baki ugyanis rendezőként már korábban biztosította a helyét a final fourban, s őket erősíti a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar játékos, Horváth Dóra is. Sőt, már az is eldőlt, hogy a március 15-i elődöntőben az orosz Dinamo Kazany ellen mérkőznek majd, míg a másik ágon két isztambuli klub, a VakifBank és a Eczacibasi küzd majd a fináléba kerülésért.

RÖPLABDA NEMZETKÖZI KUPÁK, MAGYAR ÉRDEKELTSÉGŰ EREDMÉNYEK
Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Trentino (olasz, Szabó Dávid)–Belogorje Belgorod (orosz) 0:3 (–15, –20, –22)
Továbbjutott: a Belgorod kettős győzelemmel (6:0)
Rzeszów (lengyel, Veres Péter)–Jastrzebski Wegiel (lengyel) 1:3 (–27, 23, –24, –24)
Továbbjutott: a Jastrzebski kettős győzelemmel (6:1)
Férfi CEV-kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Bühl (német, Molnár Dávid)–Paris Volley (francia) 1:3 (–14, –26, 21, –19)
Továbbjutott: a Paris kettős győzelemmel (6:1)
Belchatów (lengyel)–Friedrichshafen (német, Gergye Roland) 3:1 (–24, 24, 17, 23)
Továbbjutott: a Belchatów kettős győzelemmel (6:3)
Női Challenge-kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Impel Wroclaw (lengyel)–Paris Saint-Cloud (francia, Józsa Zsuzsanna) 3:1 (18, 21, –15, 16)
Továbbjutott: a Wroclaw 5:4-es játszmaaránnyal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik