Röplabda nemzetközi kupák: minden magyar továbbjutott

Vágólapra másolva!
2014.01.23. 11:20
A nemzetközi porondon és a Magyar Kupában is a visszavágókat játszották szerda este. A külföldi csapatok közül minden magyar érdekeltségű klub továbbjutott, míg idehaza az elődöntőben a Gödöllő legyőzte a Békéscsabát, s így bejutott a fináléba.

A férfi Bajnokok Ligájában Szabó Dávid alakulata, az olasz Trentino idegenben is felülmúlta a belga Maaseiket, így várhatta a visszavágót. Miután a hazaiak behúzták az első két játszmát, már eldőlt a továbbjutás. Ezután lehetőséget kapott a magyar légiós is.Szabó Dávid alakulata, az olasz Trentino idegenben is felülmúlta a belga Maaseiket, így várhatta a visszavágót. Miután a hazaiak behúzták az első két játszmát, már eldőlt a továbbjutás. Ezután lehetőséget kapott a magyar légiós is.

„A harmadik szettől a cserék léptek pályára. köztük én is – nyilatkozta az NSO-nak a találkozó után a játékos. – Jól ment a játék, nem volt okom (okunk) panaszra, én személy szerint 11 pontot szereztem, amelyből három ász volt. Végül sikerült 3:1-re megnyernünk a mérkőzést, és bizonyítottuk, hogy lehet ránk számítani." A négyes döntőbe jutásért Szabóék ellenfele a Grózer Györggyel megerősített orosz Belogorje Belgorod lesz.

Veres Péter csapata, a lengyel Rzeszów az első meccsen, hazai pályán győzött 3:1-re a belga Roeselare ellen, s megtette ugyanezt idegenben is. Bár az első játszmát simán nyerte, a másodikban óriási csatában 28–26-ra alulmaradt, így még nem dőlt el a továbbjutás. Azonban a belgák ezzel el is lőtték a puskaporukat, s a következő két szett simán a vendégeké lett. A magyar játékos addig volt a pályán, amíg a továbbjutás el nem dőlt, s ez idő alatt nyolc pontig jutott. Vereséknek a négy közé jutásért egy másik lengyel gárdával, a Jastrzebski Wegiellel kell majd megmérkőzniük.

KUPADÖNTŐS A GÖDÖLLŐ
Idehaza a Magyar Kupa elődöntőjének egyik visszavágóját játszották le. A Gödöllő a Békéscsabát fogadta, amelynek otthonában az első meccsen 3:2-re győzni tudott. A csabaiak azonban meglepték a házigazdát, s az első játszmát elrabolták. Ekkor észbe kaptak a hazaiak, s könnyedén megnyerték a második szettet, a harmadikban azonban alaposan megizzadtak, és csak minimális különbséggel diadalmaskodtak. A negyedikben már néggyel is mentek a vendégek, de végül innen is fordított a TEVA, így 3:1-re hozta a mérkőzést, és jutott be így immár harmadszor a Magyar Kupa fináléjába (február 15., Békéscsaba), ahol majd a Vasas–TF párharc győztese lesz az ellenfele.
Női Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
Gödöllő–Békéscsaba 3:1 (–22, 15, 23, 22)
Tj:
a Gödöllő kettős győzelemmel (6:3)

Amint arról korábban beszámoltunk, a női BL-ben a Horváth Dórát foglalkoztató azeri Rabita Baki kapta a négyes döntő rendezési jogát, így játék nélkül került az elődöntőbe.

A férfi CEV-kupában Molnár Dávid klubja, a német Bühl az első meccsen három játszmában győzte le a görög PAOK-ot, így számára egy játszma megnyerése is elég volt a továbbjutáshoz. Ez mindjárt az elsőben össze is jött, így már csak a győzelem maradt a tét, s végül öt szettben – amelyeken a magyar liberó végig játszott – ezt is sikerült megszerezniük. A következő körben a BL-ből búcsúzó francia Paris Volley vár majd rájuk. Ugyanitt Gergye Roland csapata, a BL-ből kiesett Friedrichshafen a lengyel Belchatów ellenfele lesz majd.

A női Challenge-kupában a francia Paris Saint-Claud ugyancsak 3:0-s első meccs után látogatott a bosnyák Brcko otthonába, ahol az első játszmát még a hazaiak nyerték, a következő kettőt azonban a franciák (már az első után eldőlt a továbbjutás), s végül öt játszmában a meccset is behúzták. Ezúttal Józsa Zsuzsanna is pályára lépett a vendégcsapatban, amelynek következő ellenfele a lengyel Wroclaw lesz.

„Az első szett kétharmadánál álltam be – mondta el az NSO-nak a röplabdázó –, és onnantól végig pályán voltam. Jól ment, stabilan játszottam, de mivel a Challenge-kupa meccseiről nem készül statisztika, nem tudom, hogy hány pontot szereztem. A következő rivális erősebbnek ígérkezik, mint azok, akik ellen eddig játszottunk, de ez majd igazából a videoelemzésen, illetve élőben derül ki."

Férfi Bajnokok Ligája, rájátszás, visszavágó:
Trentino (olasz, Szabó Dávid)–Maaseik (belga) 3:1 (23, 19, –26, 23)
Továbbjutott: a Trentino kettős győzelemmel (6:2)
Roeselare (belga)–Rzeszów (lengyel, Veres Péter) 1:3 (–18, 26, –16, –18)
Továbbjutott: a Rzeszów kettős győzelemmel (6:2)
Férfi CEV-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
PAOK (görög)–Bühl (német, Molnár Dávid) 2:3 (–21, 22, –22, 26, –12)
Továbbjutott: a Bühl kettős győzelemmel (6:2)
Női Challenge-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Brcko (bosnyák)–Paris Saint-Cloud (francia, Józsa Zsuzsanna) 2:3 (23, –17, –23, 18, –4)
Továbbjutott: a Paris Saint-Cloud kettős győzelemmel (6:2)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik