Három pont, a többit meglátjuk

2439321 24393212439321 2439321
Vágólapra másolva!
2015.12.20. 19:12
Vasárnap délután 3 órakor a kiesés elől menekülő Genoát fogadtuk az Olimpicóban, ismét csak maroknyi néző előtt. Nem voltak túl jók az...

Vasárnap délután 3 órakor a kiesés elől menekülő Genoát fogadtuk az Olimpicóban, ismét csak maroknyi néző előtt. Nem voltak túl jók az előjelek, Garcia fölött folyamatosan ott lebeg Damoklész kardja, napról napra egyre erősebbek a leváltásáról szóló hangok. Idei utolsó meccsünket tehát beárnyékolták a körülmények.

A Roma a legjobb csapatával kezdhette a meccset, aSzczesny, Florenzi, Manolas, Rudiger, Digne, Nainggolan, De Rossi, Pjanic, Salah, Dzeko, Gervinho csapat küzdött a GenoaPerin, Ansaldi, De Maio, Izzo, Gakpé, Capel, Ntcham, Munoz, Tachtsidis, Rincon, Laxalt összeállítású tizenegye ellen.

Az meccs elejét lendületesen kezdtük, Florenzi például egy bedobást is sprintelve végzett el, de ez nem tartott sokáig. A Genoa mélyen védekezett, ezzel megágyazva az unalmas, ötlettelen támadójátékunknak. A félidő elején Tachtsidis és De Maio is kisebb helyzetbe kerültek, de fejesük elkerülte a kapunkat. Ekkor még úgy tűnt, Capel elfutásaiból lehetnek kellemetlen perceink, de végül nem így történt, sőt, a szünetben le is hozta őt Gasperini. A Roma a 20. percben veszélyeztetett először, Florenzi lágy balos beadását De Rossi fejelte kapu fölé. Dzeko is lőhetett egyszer, a visszafogottan játszó Salah elfutása után totojázott túl sokáig, blokkolták a kísérletét.

Az egész meccsen nagyon kevés helyzet volt, mi is leginkább akkor kerültünk ezek közelébe, amikor De Rossi hosszan indított valakit. A40. percben egy ilyet vett le Florenzi a Genoa tizenhatosán belül, de rosszul passzolta vissza, ebből sem lett semmi. Pár perccel később már nem úszta meg a vendég csapat. A kapitányunk adott egy keresztlabdát Digne-nek, az ő beadása pedig Munozról egyenesen a kapuval szembe érkező Florenzi elé pattant, aki közelről megszerezte a vezetést. Ami ezután következett, az igazán megható pillanat volt.


Nem sok érdekesség akadt a meccsen, de ez az egy az volt. Florenzi azóta elmondta, a csapattagok megbeszélték, hogy akárki lő is gólt, mindenki, a kispad is odamegy Garciához, és megölelik. Nagyon szép gesztus. Nem tudjuk még, megy-e vagy marad, de ez jelzésértékű. Emlékezzünk, hogy ment el Zeman, Stekelenburg azóta keresi magát, és De Rossi is majdnem feladta. Zanzi és Pallotta még tegnap azt mondták, nem ez az egy mérkőzés dönti el az edzőnk jövőjét, mindenesetre a játékosok letették a voksukat.

A második félidő még az elsőnél is unalmasabb lett, volt egy Salah és egy Gervinho lehetőség is, de előbbi mellé lőtt, utóbbinak meg magas lett Florenzi beadása. Amin bosszankodhatunk, az Dzeko kiállítása. Megint megsértődött egy játékvezető. Ők azok, akik tét nélkül hibázhatnak meccset befolyásolóan, ugyanúgy kapnak a következő fordulóban munkát. Viszont aki hozzájuk mer szólni, esetleg legyinteni, az egy fordulóból kimarad. Idén már nem az első nekünk, és ez nagyon frusztráló.

Furcsa, de emberhátrányban egy kicsit jobban játszottunk. A 89. percben Vainqueur tökéletes beadását Sadiq Umar fejelte a kapuba közvetlen közelről. Mindkét játékos csereként állt be, de a Chievo ellen a sok eltiltottunk miatt akár kezdhetnek is. Jó ajánlólevelet írtak maguknak. A primavera csatárunknak ez még csak a 3. Serie A meccse volt, és máris megszerezte első gólját, pedig még csak 37 játékpercnél tart.

Sikerült nyerni, ezzel közel maradtunk a dobogóhoz, de a kérdőjel nem egyenesedett ki. Sabatini a mérkőzés után azt nyilatkozta, ne akarjon a média véres szituációt keresni, mert ma nem fog vér folyni, még az edzőé sem. Ez persze semmit nem jelent. Jelenleg nehezen elképzelhető, hogy Garciával megoldódnak a problémák, de a két hét szünet sok mindenre választ adhat. Azt mondom, legyünk olyan elegánsak Rudival, amilyenek a játékosok voltak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik