Folytatjuk, Palermo-Roma

168774 168774168774 168774
Vágólapra másolva!
2015.10.03. 03:10
Címkék
Sajnos a keddi, Boriszov Arénában elszenvedett magaláztatásból nagyon nehezen térek magamhoz. Ezért nagy hatással lesz a mostani, Palermo elleni...

Sajnos a keddi, Boriszov Arénában elszenvedett magaláztatásból nagyon nehezen térek magamhoz. Ezért nagy hatással lesz a mostani, Palermo elleni beharangozó posztomra is. Nincs mentség, újabb hatalmas blamát sikerült felmutatni a nagy-európai porondon. Amíg ilyen eredmények jönnek, és nem csak a keddi kudarcra gondolok, hanem számos más, BL, EL mérkőzés kimenetelére, addig komoly súlya nem lesz az AS Roma-nak az öreg kontinensen. Legalábbis nemzetközi viszonylatban semmiképp. Ez van!

Vasárnap viszont folytatni kell, talán Garcia utolsó mérkőzése jön farkasvezérként. Nem lehet tudni. Bár igen elszántan kiáll a vezetőség a francia tréner mellett, a három mérkőzéses ultimátum a vasárnap délutáni találkozóval zárul. Ettől még nehéz megítélni, milyen eredmény taszítaná le végleg edzőnket a kispadról. Hiszen, ha valami csoda folytán győzelemmel térnek haza a fiúk Szicíliából, akkor már minden rendben is van? Kötve hiszem.

Kellemetlen kis csapat a rózsaszín mezes Palermo. Eredményeik nagyon hullámzóak, adtak Európa futballjának Pastore-t, Cavanni-t, de jártak a Serie B-en szintén nem túl régen. Az idei kiírásban megközelítőleg a Roma teljesítményét hozták, hogy ez jó-e ítélje meg mindenki maga. Véleményem szerint irtózatosan kevés a főváros alakulatra nézve, és talán elfogadható a déliek tekintetében. Nyilván helyes választ majd jövő májusban tudunk csak megfogalmazni.

Ősszel hat bajnoki mérkőzésükből hármat rögvest a rajt után elveszítettek (Torino, Sassuolo, Milan), viszont azóta egy javuló tendenciát mutatnak. A Carpi elleni döntetlent követően két egygólos győzelmet arattak (Udinese, Genoa), így gyűjtötték be a hét pontjukat. Ezen kívül a kupában is mentek már egy kanyart. Most hazai környezetben fogadják a fővárosiakat, ami egy nagyon izgalmas mérkőzés lehet, ismerve az AS Roma őszi mutatóit.

Az 51 éves Iachini vezérletével most a tabella közepén elhelyezkedő Palermo mindenképpen pontban reménykedhet a vasárnap délutáni mérkőzést követően. Csapata megbízható kapusán (Sorrentino), és két marokkói védőjén (El Kaoutari illetve Achraf) alapszik. Középen az idei év nagy felfedezettje, a svéd korosztályos válogatott Hiljemark szerepel, aki már három gólnál jár, ezzel csapata legeredményesebb góllövője jelenleg. A srác mindössze 23 éves. Társai a középpályán leggyakrabban, a szerb Jajalo és honfitársa Quaison. Szerepet kaphat még Vazquez. Elöl Trajkovski lépet a legtöbbet pályára, ékpárja mindig változó. Annyi szent, hogy ez nem egy világverő Palermo, remélem ezzel senkit nem bántottam meg.

És hogy mi a helyzet csapatunk háza táján? Nagyon jó kérdés, kedd este a csapat megmondóemberei mind lenyilatkozták, hogy nagyon sajnálják, meg hogy ők a hibásak, meg legközelebb már nem fordul elő ilyen. Mit mondhatunk erre, nagyon unalmas már ezt hallgatni, jó lenne a pályán látni hétről hétre azt a csapatot, akit a Juventus vagy a Barcelona ellen láthattunk. Ezzel röviden ki is térek a problémára. Számomra világos, hogy fejben van a fő gond. Félvárról vétel, nagy arc van itt kérem szépen semmi több. Agyonfizetett sztárocskák rohangálnak Roma mezben, de az alázat ismeretlen számukra. Nagyon sokan úgy gondolják, hogy tettek már annyit az asztalra, hogy belefér ez a hozzáállás. Sajnos nagyon nem így van! Direkt nem emelek ki senkit, mivel az egész úgy van elszúrva, ahogy csak lehet. Kár lenne Ninja vagy épp Iturbe nyakába rakni a teljes felelősséget.

Nem mellékesek 2012 márciusában tudott a csapat utoljára nyerni Palermóban. Erre holnap sem látok túl sok esélyt. Hogy direkt edzőbuktatás következik-e, azt majd vasárnap meglátjuk. De nem lenne példátlan az AS Roma történetében, ha ez jönne. A sípmester Damato lesz, közvetítés sajnos egyik magyar adón sem várható. Így maradnak a streamek, akit még érdekel Garcia munkája.

Kezdőcsapatunk az olasz újságok szerint túl sok meglepetést nem fog tartogatni, de talán még ehhez korán van, és inkább csak az újságírók találgatnak, mintsem Garcia nyilatkozott volna erről. Szóval:

Szczesny - Digne, DDR, Manolas, Maicon - Pjanic, Ninja, Florenzi - Salah, Gervinho, Falque.

Na hajrá fiúk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik