Római gólparádé...

168774 168774168774 168774
Vágólapra másolva!
2015.09.26. 19:09
Óriási tempóban pörög az AS Roma szezonja. Szerdán még Genovában égtünk, szombaton már újabb feladat várt Garcia legénységére. A 6. forduló...

Óriási tempóban pörög az AS Roma szezonja. Szerdán még Genovában égtünk, szombaton már újabb feladat várt Garcia legénységére. A 6. forduló nyitómérkőzése gyanánt a fővárosba látogatott a „meglepetés feljutó” Carpi. A kis csapat nem tűnt elsőre sem megoldhatatlan kihívásnak, de ezt tetőzte okos vezetőedzőnk és gólarányjavításról nyilatkozgatott a találkozó előtti sajtótájékoztatón. Ez nem túl szép, vagy picit sem sportszerű az ellenfélre nézve. Pont.Óriási tempóban pörög az AS Roma szezonja. Szerdán még Genovában égtünk, szombaton már újabb feladat várt Garcia legénységére. A 6. forduló nyitómérkőzése gyanánt a fővárosba látogatott a „meglepetés feljutó” Carpi. A kis csapat nem tűnt elsőre sem megoldhatatlan kihívásnak, de ezt tetőzte okos vezetőedzőnk és gólarányjavításról nyilatkozgatott a találkozó előtti sajtótájékoztatón. Ez nem túl szép, vagy picit sem sportszerű az ellenfélre nézve. Pont.

Florenzi a mérkőzés előtt pár perccel jelezte sérülése meggátolja a pályára lépésben, míg Rüdiger bibije már több napja köztudott. Sajnos Castan megmagyarázatlan mellőzése teljesen érthetetlen számomra, de a többiek hellyel-közzel bevethetőek voltak. Az ultrák tovább cirkuszoltak, Garcia pedig lehetőségéhez mérten a legjobb csapatával kezdett, illetve szerelme visszatért kezdőként.

Ez jelen állásnál nagyjából ezt jelenti: De Sanctis – Digne, DDR, Manolas, Maicon – Ninja, Keita, Pjanic – Gervinho, Dzeko, Salah. A mérkőzést Irrati sípmester kísérte, míg vendég oldalon ismerős arcokra bukkanhattunk. Zaccardo vezényelte az újonc védelmét, vagy a támadósorban feltűnő Borrielloról már ne is beszéljek.

A mérkőzés Roma fölénnyel kezdődött, majd némi hullámzás következett. Negyedóra után mindkét csapat hagyott ki komoly gólszerzési lehetőséget. Majd jött egy sajnálatos csere, Keita vélhetően rosszul érkezett és a jobb combja nem bírta tovább. Ennek a legjobban nyilván a helyére érkező, debütáló Vainqueur örülhetett. A 26 éves, jobb lábas középpályás először lépett pályára AS Roma szerelésben. Talán nagyon meg is hatotta ez a lehetőség, mert az első félidőben túl sokat nem tett hozzá a csapat játékához.

A huszonharmadik percben a bosnyák támadóalakulat egy kiváló összjátékot követően bravúrra kényszerítette Brkic kapust. Majd az ezt követő szöglet már góllal végződött. A kavarodásban kikerült a labda egészen Dignehez, aki ésszel visszapasszolja középre, ott pedig Manolas átveszi, megnézi, beveri. 1-0! Ez a gól mindenképpen jól jött a görög hátvédnek a szerdai baklövése után.

Az események felgyorsultak, 28 perc játék után Dzekot felvágják a tizenhatos előterében. Ez egyet jelentett egy Pjanic szabadrúgással, ami meg góllal ér általában véget. Most is így történt, a középpályás gyönyörűen emelte át a sorfal felett. 2-0! Kellett nagyon, hiszen óriási volt a Roma fölény, ami most gólokkal is meg lett ez támogatva.

Alig fél óra után Maicon a bal szélen felcammogott, nagyon nem piszkálták, így 25-ről bátran lőtt. Újabb bravúrt láthatunk a szerb kapustól, viszont a labdát már nem tudta irányítani a hálóőr, így pont a középen érkező Gervinho lábára ütötte a játékszert. Az elefántcsontparti nem volt ijedős kedvében és a bal alsóba belsőzte a labdát. 3-0! De a karnevál nem lenne teljes Borriello gól nélkül, így DDR megkönnyítette régi ismerőse helyzetét egy beadás után. Gyorsan szépített a vendég csapat. 3-1! Ezzel az eredménnyel mentek a csapatok szünetre.

Totti beállásával kezdődött a második játékrész, Dzekot váltotta a kapitány. Az öreg sok időt nem tudott a pályán tölteni, de egy komoly helyzete azért mégiscsak kialakult. Az 51. percben a „sivatagi ember” labdát szerzett, majd önzetlenül Totti elé tálalt. A rutinos támadó jobbra próbálta átemelni a kapus felett, aki újabb védéssel vette ki részét az újonc csapat teljes rommá veréséből. De a kipattanó labda Salah elé esett, aki nem volt rest és értékesítette lehetőségét. Majd elnézést kért a helyzetbe belesérülő Tottitól. 4-1!

Iturbe váltotta a lesérült Kapitányt. Ezt követően nyugodtabb mederbe terelődött a mérkőzés. Csak DDR és Ninja kelletlen helyzetekben eladott labdái borzolták a romanista kedélyeket. Közel hetven perc játékot követően Maicon iramodott meg ismét saját oldalán, és jól adott be középre, ahol Digne érkezett. 5-1! Ezzel újabb első gólos romanistát avathattunk ezen a gólzáporos bajnokin. Maradt még a végére egy vendég büntető, amit Maicon hozott össze és De Sanctis védett, így az eredmény nem változott.

Kiváló hangulatú, sok gólos, szórakoztató mérkőzésen sikerült a vártnál könnyebben két vállra fektetni a tavalyi év egyik meglepetéscsapatát. Lehetne boncolgatni, hogy Ninja miért felejtett el focizni az elmúlt hetekben, vagy hogy egy ilyen mérkőzés miért a legbikább kezdővel kell felállni. Melyik az a bajnoki, ahol majd két-három embert mer rotálni a mester? Vagy, hogy a Vainqueur gyereknek ennyi a játéka, akkor mi a fenéért igazoltuk le? De most örömködjünk, megvan a három pont. Kedden jöhet a BATE, és próbáljunk meg csak előre tekinteni.

Szép volt fiúk!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik