Zebraverés

2457020 24570202457020 2457020
Vágólapra másolva!
2015.08.31. 01:08
Az Olimpicóban a Roma legyőzte 2-1-re a Juventust, az olasz bajnokság második fordulójának a rangadóján, Pjanic szabadrúgás és Dzeko fejes góljával...

Az Olimpicóban a Roma legyőzte 2-1-re a Juventust, az olasz bajnokság második fordulójának a rangadóján, Pjanic szabadrúgás és Dzeko fejes góljával, Dybala már hiába szépített.

Ajjaj! Ez bizony eldőlt...

Miután mindkét csapat elrontotta az első bajnoki fordulót, senki sem akart kikapni, nagyon kemény mérkőzésre lehetett számítani. De most kivételesen, ellentétben avval amit tavaly megszokhattunk, nem a Roma csapatából hiányoztak a játékosok, most a Juventus volt tartalékosabb és a legjobb hír, hogy a három legfontosabb hiányzójuk tavalyhoz képest, már nem is fog visszajönni!

De ma függetlenül a Juvétól, öröm volt nézni a Rómát, a játékosaink nagyon keményen odatették magukat, nem ismertek elvesztett labdát, minden egyes játékhelyzet egy "kis háború" volt, amit többnyire a mieink nyertek meg, legalábbis a Roma második góljáig, de haladjunk sorrendben.

Az indoklás nélkül kettévágott Curva Sud szomorú látványt nyújtott

Így álltak fel a csapatok:

Roma (4-3-1-2): 25 Szczesny; 24 Florenzi, 16 De Rossi (C), 44 Manolas, 3 Digne; 4 Nainggolan, 20 Keita, 15 Pjanic; 11 Salah (77′ Iturbe), 9 Dzeko (90’ 3 Ibarbo), 14 Iago Falque (88′ Ljajic)

Juventus (3-5-2): 1 Buffon (C); 4 Caceres, 19 Bonucci, 3 Chiellini; 26 Lichtsteiner (72′ Pereyra), 7 Sturaro, 20 Padoin (75′ Cuadrado), 10 Pogba, 3 Evra; 21 Dybala, 17 Mandzukic (62′ Morata)

Láthatjuk, hogy Garcia mester kicsit megkavarta a lapokat, De Rossit hátrahúzta középső védőnek, a még lábadozó Castan helyére és Keita játszotta a védekező középpályást a védelem előtt, hozzátenném nagyon rosszul. A védelem bal szélén, azonnal bedobta a mély vízbe, a frissen érkezett Lucas Digne-ét, az állítólag sérüléssel bajlódó Torosidis helyére. Elől pedig a három friss igazolásunk kezdett: Salah, Dzeko és Iago Falque.

A mérkőzés úgy kezdődött, hogy Rizzoli bíró úr azonnal nem adott meg egy tizenegyest a Rómának, rögtön az első percben, amikor Mandzukic elgáncsolta Florenzit a Juve tizenhatosában.

Nyugi, senki sem látott semmit

Ekkor a romanista szurkolók lelki szemei előtt, megjelent az összes korábbi Juve elleni meccs kísértete, de a Roma ekkor egy igazi úthenger volt és nem sokat foglalkozott a bíróval, elől Dzeko szorgalmasan osztogatta a labdákat a csapattársaknak, a bal szélen pedig a vadiúj Digne-Falque tengely szabadon tombolt és sorra érkeztek a beadások a zebrák tizenhatosába.

A 8-ik percben Falque közel járt a gólhoz, Salah asszisztjából, Pogba labdavesztése után. A 11-ik percben, Salah villámgyors kontrája után, Florenzi lövése ment mellé. Salah is jó napot fogott ki, amikor meglódult a labdával szinte lehetetlen volt utolérni, ennek Pogba itta meg a levét egy sárga lappal, amikor a 21-ik percben naivul visszahúzta a meglóduló egyiptomit (ez később még vicces lesz).

El nem tudom képzelni, hogy itt Evra mit akarhatott, de biztos valami nagy varázslatra készült! Jobb is, hogy Salah odébbállt és hagyta" kibontakozni"!

A 24-ik percben Pjanic megremegtette Buffon térdeit és a Juve kapufáját, amikor a szokásos Salah passzából megeresztett egy gyönyörű lövést, amit csak a kapufa belső széle tudott hárítani. Ekkor úgy tűnt, hogy a Roma nem tudja kamatoztatni az elsöprő mezőnyfölényét és kezdtek visszatérni azok a bizonyos kísértetek.

A 33-ik percben Chiellini hátulról gázolta le Pjanicot, de sárga lap helyett, csak egy kis lelki rábeszélést kapott Rizzoli sporttárstól. Ettől tovább emelkedett, a már amúgy is minden szempontból tűzforró hangulat, ami aztán végképp a forráspont közelébe jutott, amikor Chiellini kicsivel később megint elütötte a kisebbik bosnyákunkat és ezúttal megkapta a sárgát, amit korábban megúszott. El kéne magyarázni Rizzoli bíró úrnak, hogy Chiellini addig fogja aprítani az ellent, amíg nem kap egy lapot, vagy lehetséges lenne, hogy Rizzoli bíró úr ezt már tudja?

Így lett vége az első félidőnek, 0-0-ás állással, a Roma látványos mezőnyfölényének, meg Pjanic meddő kapufájának az ellenére és az említett kísértetek ott figyeltek a romanisták vállán.

Az is kiderült, hogy miért igazoltuk le Iago Falquét.

A második félidőre egyik edző sem változtatott, Garciának nem is nagyon volt miért, Allegri meg a fene se tudja, hogy mit akarhatott, de lehet, hogy nem volt kit beküldenie azokra a posztokra, ahová pedig szeretett volna.

Szerencsére a második félidő is a Roma fölényével folytatódott és miközben a kis-ezer millió euróra taksált Pogba egyre látványosabban kapott idegbajt a pályán, Pjanic ballal rontott el egy ígéretes lehetőséget a Juve tizenhatosából.

Nem lehet eléggé kihangsúlyozni a Roma mezőnyfölényét, a Roma támadásai szinte mindig veszélyesek voltak, valahányszor a labda eljutott Salahhoz és Falquéhoz, Dzeko pedig egy ballábas befejezéssel vetette magát észre.

De meg volt írva a sors nagy könyvében, hogy ez a meccs Pjanic és Bosznia jegyében fog bevonulni a romanista történelembe. A 61-ik percben szabadrúgáshoz jutott a Roma a Juve tizenhatosa előtt és Pjanic nem hibázott, gyönyörűen csavarta a hálóba a labdát a sorfal felett, Buffon csak nézni tudta.

Pjanic Gólöröme

Kicsivel később Dybala megpróbálta utánozni Pjanicot, amikor a Juve szabadrúgáshoz jutott miután De Rossi a tizenhatos előtt kezezett (kapott is sárgát azonnal). De az argentin próbálkozását még csak nem is lehet egy lapon említeni, Pjanic ballisztikai remekművével és a lövése elszállt a kapu felett. Meg kell említeni, hogy a Juve játékosai természetesen tizenegyest szerettek volna kapni, de Rizzoli bíró úr szerint a szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt. Itt egy kép, mindenki szabadon döntse el, hogy ez most mi. Ha pedig egyes Juve szurkolók meglopva érzik magukat, javaslom, hogy a panaszaikkal bizalommal forduljanak ugyanoda, ahova az ilyenek után minket szoktak küldeni. Ha nem tudnák, hogy hol van a "panasziroda", nyugodtan kérdezzék meg bármelyik romanista ismerősüket, nekünk oda már bérletünk van!

De Rossi kézilabdás megoldása

Ekkor a játék elkezdett kicsúszni a Roma irányítása alól, a Juve becserélte Moratát, Mandzukic helyére és dühből, dacból majdnem megszerezte az egyenlítő gólt is, de Pogba a kapu mellé fejelt egy szögletből. Ezek után Nainggolan messziről megeresztett egy félelmetes erejű lövést a kapufa mellé, amit Buffon bravúrral hárított.

Közben Allegri kihasználta az összes cseréjét, a "romanista közönség nagy kedvencét, a világ legrokonszenvesebb svájciját", a derék Lichsteinert lecserélte Pereyrára, Padoin helyére pedig, a rövid angliai vendégszereplése után, megérkezett egy másik új zebracsíkos igazolás, a villámléptű Cuadrado.

A mérkőzés utolsó tizenöt perce kimondottan vadregényesen alakult, a csapatok elég rendszertelenül csatáztak, aztán a 77-ik percben Evra összeszedte a második sárgalapját és mehetett zuhanyozni, amikor naivul szabálytalankodott, a Salah helyére frissen beállt Iturbe ellen.

Salah nagyon jó volt

Vicces dolgok ezek, pár perccel korábban, a több száz milliót érő Pogba és Evra együtt "fogták satuba" a meginduló Nainggolant, hiába volt a méregdrága Pogba a szabálytalan a két francia közül, mégis Evra kapta a lapot, hiszen Pogbának az lett volna a második és ki kellett volna állítani. Evra eleinte tiltakozott is, hogy "Nekem sárga? Miért?" De amikor Florenzi vigyorogva odament szólni Rizzolinak, hogy "Evrának igaza van, nem ő szabálytalankodott, hanem Pogba! Tessék őt kiállítani!", Evra inkább mosolyogva eloldalgott, Rizzoli pedig képletesen megint a fejére húzta a bohócsipkáját és látványosan adott egy sárga lapot Evrának. De amikor később megkapta a második sárgáját, már Evra sem mosolygott.

Egy perccel később viszont a főszerep megint a játéké lett, amikor Falque beadása után, Dzeko olyan magasra ugrott, ahová Chiellini és Bonucci nem tudnak felérni és fejjel megszerezte a Roma és a bosnyák különítmény második gólját.

Dzeko gólöröme a Curva Sud előtt

A tapasztalatlanabb romanisták ekkor azt hihették, hogy vége a meccsnek, két gólos előny, Juve emberhátrányban, hátra van 15-20 perc: ezt már biztosan megnyertük. De aki így gondolkozik az egyrészt nem ismeri a Rómát és utálom elismerni, de nem ismeri a Juventust sem.

Ha valamit el kéne lesni a Juventustól, az a végtelen magabiztosság, ami mindig hajtja őket, ezek sosem halnak meg, mindig visszajönnek. Lehet, hogy közrejátszott a fizikai fáradtság, több mint 35 fok volt a mérkőzés kezdetekor, a mieink pedig tényleg uralták a mérkőzést, de 2-0-nál azt hittük, hogy vége a meccsnek. A Juve viszont nem így gondolta, tíz emberrel elkezdtek játszani és Dybala a 88-ik percben szépített. Azok a bizonyos kísértetek pedig megint megjelentek.

Amikor ilyen kicsik kimondottan aranyosak.

És még mindig nem volt vége! A tíz emberrel vakon rohamozó Juve a hosszabbításban szöglethez jutott és Bonucci fejesét Szczesny csak az ujjaival tudta kivédeni. Itt kell elmondani, hogy Buffonnak volt egy pár nagyon szép bravúrja a meccsen, de ez a Szczesny védés Bonucci fejesénél egyenesen hihetetlen volt! Ez a bravúr legalább ugyanannyit ért mint Pjanic és Dzeko góljai! Le a kalappal!

Garcia mester a végén még becserélte Ljajicot, Falque és Ibarbót, Dzeko helyére, de ennek már nem volt sok jelentősége, végül négy perc hosszabbítás után Rizzolinak elege lett a római kánikulából és lefújta a meccset. Hihetetlen de nyertünk! Azok az átkozott kísértetek pedig eltűntek a semmiben, végleg elkergették őket Pjanic és Dzeko góljai, meg Szczesny kesztyűje.

A Roma tényleg nagyon jól játszott és az utolsó negyedóráig magabiztosan irányította a játékot! Ma este Garcia játéka érvényesült, a széleken Digne azonnal életveszélyes volt, Dzeko tette a dolgát, Salah hasznosan játszott és az őrületbe kergette Pogbát, Falquéval se tudtak mit kezdeni a juventinók, Nainggolan is hozta a szokásos formáját, Pjanic ma megint remekelt, Szczesny végül még Buffont is felülmúlta. Szép volt!!!

Hihetetlen, de kivédte!!!

Azért keressünk hibákat is, mert nem lennénk romanisták, ha nem találnánk kifogásolni valót a ma esti meccs után is. Az egyik hiba Keita játéka volt, egymás után jöttek a hibái, végül a tíz emberrel játszó Juve csak kihasználta a lehetőséget és megjött Dybala szépítő találata. A másik hiba az utolsó negyedóra volt, lehet, hogy elfáradtunk, lehet, hogy a Juve cseréi ennyire jók voltak, de a tíz emberrel játszó Juve beszorított minket a kapunk elé és ha nincs Szczesny csodája, akkor most nem lenne minek örülni. A játékrendszerünk teljesen szétesett, emblematikus volt, ahogy Garcia látványos gesztusokkal hajtotta a játékosait hátrafelé, hogy mindenki menyjen védekezni.

A legszebb, hogy Pereyra teljesen feleslegesen veszekszik, Digne nem is érti, hogy mi baja!

De ma este tényleg ne legyünk telhetetlenek! A csapat megtalálta a játékát, az új igazolások és a "régi" játékosok is nagyon jól játszottak, nagyon jó volt a csapat hozzáállása, mindenki hajtott és tette a dolgát. Legyőztük a Juventust és ez már önmagában mindig bőven elég ok a felhőtlen boldogságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik