Itt a húsvét, feltámadt a Roma is

Vágólapra másolva!
2015.04.04. 17:04
Egy harcias Roma, Pjanic 24-ik percben szerzett góljával, legyőzött 1-0-ra, egy nagyon technikás, de kicsit szétszórt Napolit. A gólöröm Pjanic...

Egy harcias Roma, Pjanic 24-ik percben szerzett góljával, legyőzött 1-0-ra, egy nagyon technikás, de kicsit szétszórt Napolit.

A gólöröm Pjanic gólja után

A cesenai siker nyomán, a Rómának 4 hónap után otthon is sikerült nyernie. Nem lehet eléggé kihangsúlyozni ennek a rangadónak a jelentőségét, a mai győzelemmel 9 pontra nőtt a Roma előnye a nápolyiak előtt, ezzel a Napoli gyakorlatilag elbúcsúzott a második helytől.

Garciának hiányzott Totti és Gervinho is, de sebaj, itt voltak Iturbe, Ljajic és Florenzi, a védelemben pedig Astori nyerte a versenyt, Yanga-Mbiwa a kispadra szorult. Így álltak fel a csapatok:

ROMA (4-3-3):De Sanctis; Torosidis, Manolas, Astori, Cholevas (71' Yanga-Mbiwa); Pjanic (68' Paredes), De Rossi, Nainggolan; Florenzi (80' Ibarbo), Ljajic, Iturbe.

NAPOLI (4-2-3-1):Andujar; Maggio, Albiol, Britos, Ghoulam; Jorginho, David Lopez; Callejon (62' Gabbiadini), De Guzman (82' Insigne), Mertens; Higuain (77' Zapata).

A mérkőzés egy elég kétes ízlésre valló üzenettel kezdődött, amit a Curva Sud, Ciro Esposito, a tavalyi olasz kupadöntőn elhunyt Napoli szurkoló édesanyjának címzett:

"Mennyire szomorú, hogy pénzt akarsz keresni a temetéssel, könyvekkel és interjúkkal!" Csak az én véleményem, de szerintem a Roma szurkolói elszalasztottak egy remek alkalmat, hogy befogják a szájukat!

Mindjárt a meccs elején De Rossi megpróbálta kiállíttatni magát, először volt két életveszélyes szerelése, majd egy felemelt kezes hence, de Rizzoli sporinál ma szerencsére tavaszi akció volt és a mi Danikánk megúszta az egészet egy darab sárgalappal. Ezt a nagyvonalúságot Iturbe fizette meg, akit a meccs elejétől kezdve folyamatosan "aprítottak" a Napoli játékosai, de Rizzoli sporttársat egyáltalán nem hatotta meg.

Egy eléggé rendetlen mérkőzés volt, egyik csapat se tudta érvényesíteni a játékát. Az első lehetőség egy Pjanic szabadrúgás volt, ami elhúzott a lesen lévő Astori és De Rossi előtt és végül csak centikkel kerülte el a nápolyiak kapuját. A Napoli részéről meg Ghoulam próbálkozott, de De Sanctis jól hárította az erős, de középre tartó lövést.

A meccset eldöntő epizód a 24-ik percben történt, Iturbe meglódult, kitette a labdát a szélre Florenzinek, aki pontosan megtalálta Pjanicot a Napoli tizenhatosában, ő pedig kapásból berúgta a labdát a kapufa mellé. Majd úgy ünnepelte meg a gólját, hogy nekiállt mutogatni a közönségnek. Ez az elmulasztott lehetőségek napja volt, Pjanic is nyugodtan befoghatta volna a száját. Ha valaki olyan sokáig, olyan rosszul játszik mint ő, az inkább örüljön, hogy törleszthet valamit a szurkolóinak, de ez is csak az én véleményem. Természetesen a meccs után Pjanic megmondta, hogy az őt kritizáló sajtónak üzent. Régi igazság, hogy focistáéknál mindig a sajtó a legjobb bűnbak!

Ne mutogass! Focizz!

Aztán jött a Napoli, a 39-ik percben Higuain remek passzt adott Callejónnak, ő meg De Guzmant hozta helyzetbe, de Manolas egy életmentő becsúszással megakadályozta az egyenlítő gólt. A labda a görög karjához is ért, de ezért biztos nem járt büntető. Pár perccel később Higuain centikkel tekerte a labdát De Sanctis kapuja mellé. Egyébként nagyjából ennyi volt Higuain a mai meccsen.

A második félidőben többnyire a Napoli uralta a játékot, a déliek támadtak, a Roma meg védekezett. Mertens valósággal tombolt, az első tíz perc alatt kétszer is megdolgoztatta De Sanctist. Benitez mester becserélte a legendás igazolást, az állítólag szuper formában lévő Gabbiadinit is, de a 64-ik percben megint Mertens volt veszélyes, szerencsére a kapu fölé lőtt.

És ő csak mutogat tovább...

De Sanctisnak óriási meccse volt, szerintem mindenképpen a legjobb az idei szezonban. Például a 67-ik percben Gabbiadini kapásból lőtt kapura, De Guzman beadásából, de De Sanctis óriásit védett. A 78-ik percben megint Gabbiadini próbálkozott egy távoli lövéssel, amit De Sanctis megint kivédett.

De Sanctis semmit se engedett be!

Az utolsó nagy lehetőség a 88-ik percben a Roma, konkrétan Iturbe előtt adódott, akinek Ibarbo passza után sikerült kicselezni Andujart is, de az argentinunk mellélőtte a labdát. Ezután még maradt pár perce a Napolinak, de már nem sikerült nekik újabb helyzetet kialakítani és a 94-ik percben Rizzoli lefújta a meccset.

Gondoljunk bele, az utolsó otthoni sikerünk november 30.-án, az Inter elleni győzelem volt! Ez egy nehéz meccs volt, ahol a Napoli keményen megizzasztotta a mieinket, viszont kibírtuk és létfontosságú 3 pontot szereztünk.

Manolas is nagyon jó volt!

A mieink közül ki kell emelni De Sanctist, aki ma lezárta a Roma kapuját és nagyon kedvesen megköszönte a Napolinak, hogy tavalyelőtt leírták. A másik akit mindenképpen megdicsérnék az Manolas volt, a görögnek is nagyon jó meccse volt. Pjanicnak is jár az elismerés, a gólja három pontot ért. De szerintem jók voltak Nainggolan, Florenzi és Iturbe is, aki rengeteget dolgozott, kár azért a kihagyott ziccerért.

Aki viszont ma nem tetszett az De Rossi volt, rengeteg hibával játszott. Paredes is nagyon rosszul állt be, köze nem volt a meccshez. Yanga Mbiwa ma jobbszélsőt játszott, Holebast váltotta, talán nem is volt olyan rossz, de egyszer sikerült ököllel leütnie az egyik nápolyit, isteni szerencse, hogy nem vágták ki.

Sajnos nem ez volt De Rossi legjobb meccse

A mai meccsen az eredmény volt a legfontosabb, még van mit kritizálni a játékunkon, főleg a támadó fázist, de csak dicsérni lehet a hozzáállást és a fegyelmet. Ha így folytatjuk még lehet belőlünk valami!

Tehát elmondhatjuk, hogy a mi Rómánk remek húsvéti ajándékot hozott nekünk! Apropó húsvét, ezúttal kívánok boldog húsvétot, sok csoki tojással, sonkával, nyúllal, locsolóval, meg mindennel és forza Roma mindenkinek!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik