Roma-Inter 4-2

2457020 24570202457020 2457020
Vágólapra másolva!
2014.12.01. 01:12
Az Inter hiába egyenlített kétszer is, Pjanic két gólja végleg eldöntötte a meccset. A gólöröm Pjanic második gólja után Egy szép meccset...

Az Inter hiába egyenlített kétszer is, Pjanic két gólja végleg eldöntötte a meccset.

A gólöröm Pjanic második gólja után

Egy szép meccset láthattunk, amit mindkét csapat nagy intenzitással játszott. Ezek voltak az összeállítások:

ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Manolas, Astori, Cholevas; Pjanic, Keita (63'De Rossi), Nainggolan; Gervinho, Totti (84' Iturbe), Ljajic (63' Florenzi).

INTER (4-3-1-2): Handanovic; Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus, Dodò (82' Obi); M'Vila (66' Kovacic), Medel (82' Icardi), Kuzmanovic; Guarin; Osvaldo, Palacio.

Az Inter eleinte nagy lendülettel kezdte a meccset, megpróbálták letámadni a Rómát. De a Roma, részben hála Maicon visszatérésének is, egy idő után átvette a meccs irányítását és egymás után indította a támadásokat, kihasználva Ljajic és Gervinho sebességét. Az Inter támadói, a mi egykori Osvaldónk és Palacio, eléggé el voltak szigetelve és nem igazán tudtak gondot okozni a romanista védelemnek.

A Roma támadói viszont jól működtek és a 21. percben meg is jött a vezető gólunk, Totti Ljajic-al játszott össze, aki kiosztott egy gólpasszt a pontosan érkező Gervinhonak.

Gervinho gólja

Az Inter megpróbált reagálni, de De Sanctis nagyot védett, mikor szögletre ütötte Kuzmanovic lövését. A Roma tovább próbálkozott, de Gervinho rendre lesre futott és a Roma akciói nem konkretizálódtak. Végül az Inter találta meg az egyenlítést, a 36. percben Ranocchia kihasználta a magasságát és fejjel bevette De Sanctist kapuját.

Ranocchia hiába egyenlített

A második félidőben viszont megint jött a Roma, konkrétan Cholevas/Holebasz/Holebas (nem kívánt törlendő), aki megrúgta a meccs gólját, a 45. percben, a saját térfeléről indult, elfektette Campagnarót, megkerülte a "kecses" Ranocchiát és ballal megeresztett egy védhetetlen lövést a boldogtalan Handanovic kapujának a felső sarkába.

Cholevas gólja

A gól után megismétlődött az első félidő forgatókönyve, a Roma megint nem tudta kihasználni a lehetőségeit és az 57. percben az Inter újra kiegyenlített. Ezúttal a mi "néhai" Osvaldónk szerzett gólt, megint egy beívelt labdából, az olaszosított argentin kapásból eltalálta Astori lábát, akiről a labda védhetetlenül berepült De Sanctis kapujába.

Ezek után 2 percen át megcsodálhattuk Osvaldo határtalan gólörömét és a római nézők felé címzett gesztusait. Szerintem ez benne van a játékban, kár ezen bosszankodni, a szurkolók is kifütyülték, ő meg mutogat, de csak az egyenlő elbírálás kedvéért, most akkor is felteszek egy költői kérdést, ha Totti sárgalapot kapott a torinói gólöröméért (???), akkor Osvaldonak ma mit kellett volna kapnia? Olyan színű lap már nincs is!

Osvaldo boldogsága. A mez alatt volt egy pólója is, egy "kedves" üzenettel a romanistáknak, de végül valamiért nem mutatta meg.

Azt hihetnénk, hogy a második gól után az Inter esetleg magára talál, de nem, megint a Roma jött, pontosabban Pjanic. A meccs elején még nem úgy tűnt, hogy ez a bosnyák meccse lesz, de ahogy teltek a percek egyre pontosabban, egyre gyorsabban játszott és Totti "pókfocis" passza után megszerezte a Roma harmadik gólját.

Pjanic gólja

Mindig csodálom, ahogy az edzők a kispadról mindent jobban látnak mindenki másnál, ma este Mancini is addig berzenkedett Pjanic gólja után, amíg a bíró ki nem állította, egyébként az akciót elindító labdaszerzéssel volt baja. A meccs hátralevő részét "titokban" nézte végig és "álruhában", fejére húzott kapucnival, a kispad mögötti lépcsőről. De nem baj, mert így legalább nem ázott meg annyira az esőben!

Garcia próbálta védeni a megszerzett előnyt és jöttek a cserék, Florenzi és De Rossi, Ljaic és Keita helyére. Nainggolan majdnem gólt szerzett, majd Medel próbálkozott a milánóiak részéről, de egyik kísérletből se lett semmi.

A meccs végére leesett a meccs ritmusa, az edzők (Mancini titokban és kapucniban) megpróbáltak friss erőket bevetni, nálunk jött Iturbe a Capitano helyére, az Internél pedig Icardi és Obi, Dodó és Mendel helyett.

Garcia cseréi most beváltak, a kipihent Iturbe nagyon veszélyes volt, kétszer is majdnem gólt szerzett, de a Roma negyedik gólját végül nem az argentin, hanem Pjanic szerezte, egy szépségdíjas szabadrúgásból az Inter tizenhatosa előtt.

Nehéz lenne eldönteni ki volt a legjobb játékosunk, én talán Nainggolant és Pjanicot emelném ki, előbbi ma is remekül játszott, rengeteget dolgozott, a bosnyák meg félelmetesen feljött a meccs végére, a két gólja pedig 3 pontot ért. De nem lehet szó nélkül elmenni Holebasz teljesítménye mellett sem, taktikailag fegyelmezetten és nagy kedvel játszott, a gólja pedig csodálatos volt. De szerintem mások is nagyon jók voltak, De Sanctis, Manolas, Ljajic, Totti és Gervinho is mind jól szerepeltek.

Totti és Gervinho, a Capitano fekvésből adott gólpassza után

Viszont a leggyengébb, vagy talán a legpechesebb, szerintem egyértelműen Astori volt, lemaradt Ranocchia fejes góljánál és az ő labdaérintése miatt akadt be Osvaldo gólja is. Ez nem Astori meccse volt.

De összességében szép fölényes győzelmet arattunk, picit többet szenvedtünk a kelleténél, hiszen az Inter kétszer is kiegyenlített, de ha minden meccsünket így nyernénk meg, azt hiszem maradéktalanul elégedettek lennénk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik