Ljajic remekelt, újabb három pont a zsákban

168774 168774168774 168774
Vágólapra másolva!
2014.11.22. 19:11
A tizenkettedik forduló nyitómérkőzését Bergamóban rendezték, AS Roma vendégszerepléssel. Sajnos a találkozó meglehetősen vadul kezdődött...

A tizenkettedik forduló nyitómérkőzését Bergamóban rendezték, AS Roma vendégszerepléssel. Sajnos a találkozó meglehetősen vadul kezdődött, és itt nem belga középpályásunk új tarkótetkójára gondolok. Az eddig négy találatig jutó északi alakulat 55 másodperc játékot követően megszerezte a vezetést. Szuper. Pontosan nem emlékszem, hogy Coleról hányadik gólt kaptuk ezen a délutánon, de kérem valaki számolja össze. Nem véletlen, hogy a britek minden zokszó nélkül elengedték.

A kezdőben túl sok meglepetést nem láthattunk, Astori visszatért a védelembe, míg a középpályán Pjanic-Ninja-DDR robotolt. Elöl pedig az Itturbe-Destro-Ljajic hármastól várhattuk bizakodva a gólokat. Totti eltiltását tölti.

Tíz perc játékot követően újabb Atalanta kapufa rázta össze kócos idegeimet. Mindemellett római labdatartás jellemezte az első negyedórát. Egy védelmi megingást kihasználva Pjanic közel került az egyenlítéshez, viszont kimaradt átlövése.

Halvány húsz perc elteltével már kisebb dulakodás volt a pályán. Az első hazai gól szerzője rúgott alattomosan hátulról Daniele De Rossiba. Sárga kártya és egy jó nagy vita lett az esetből.

Ezt követően a 23. percben Pjanic csodaszép labdakihozatalát követően Ljajicnak passzolt, aki szépen belépett a játékszerrel és átlőtte tizenhatról a hosszúba. Bravó. 1-1. Az első félidő maradékában egy komolyabb adok-kapok alakult ki. A játék java a két tizenhatos között, a középpályán zajlott, nagy veszélyt egyik kapu előtt sem tudtak kialakítani a csapatok. Egészen a 42. percig, amikor Ninja idei második góljával már a vezetést szerezte meg a Roma. Ljajic adta a belga középpályásnak a gólpasszt. 1-2.

A második játékrészt cserék nélkül folytatták a csapatok. Viszont Garcia mester gyorsan belefogott a játékosainak frissítésébe, hiszen 48 perc játékot követően, vélhetően sérülés miatt Torosidis-Somma cserét hajtott végre. Az ifjú védő most debütált a felnőttek között. Sok sikert és hosszú karriert kívánunk innen is!

Kevesebb, mint egy óra után Itturbe helyére érkezett Florenzi. Egyrészt védekezőbb játékos, másrészt gondolom a keddi moszkvai teadélután fontossága lehet a csere mögött. Ahogy múltak a percek, a vendég csapat ráült az eredményre, és picit belealudt a meccsbe. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint DDR figyelmetlensége a 70. percben. Veszélyes helyen adta el a labdát kedvenc középpályásunk, szerencsére az ajtó-ablak helyzet kimaradt.

Az éledező hazai támadások felébresztették a vendégeket, így a maradék negyedórában, a meccsre jellemző birkózás volt a főszerepben. Keita szintén lehetőségek kapott, Ő Ljajic helyére érkezett. Tovább növelve a védekezés stabilitását. A mérkőzés maradékát csöndesen elcsalva az időt, kibekkelte a Roma. Nem ez lesz a forduló legizgalmasabb második játékrésze, a három pont a zsákban, este pedig jöhetne egy jó unalmas pontosztozkodás. Hajrá!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik