Romanista siker Parmában is

2457020 24570202457020 2457020
Vágólapra másolva!
2014.09.25. 09:09
Rendhagyó módon, szerda este fogadta a Parma a Rómát, a Tardini stadionban, a Serie A 4. fordulójában. A sérültek és a sok egymást sűrűn követő...

Rendhagyó módon, szerda este fogadta a Parma a Rómát, a Tardini stadionban, a Serie A 4. fordulójában. A sérültek és a sok egymást sűrűn követő mérkőzés miatt Garcia mester újra megkavarta a csapatot, de hiába változnak a játékosok, a végeredmény nem változik, a mi Rómánk Parmából is elhozta a 3 pontot. Ez a 2-1-es győzelmünk volt sorozatban a negyedik, az első félidőben Ljajic megszerezte a vezetést, a másodikban Pjanic mesteri szabadrúgása eldöntötte a mérkőzést. Semmit sem ért De Ceglie ideiglenes egyenlítő gólja, a nagyon jól játszó parmaiaknak nem sikerült elkerülniük a vereséget. Ezt a sikert a Roma a győzni akarásának köszönheti, annak, hogy a csapatunk a mérkőzés legvégéig harcolt.

Pjanic gólöröme

A csapatok így álltak fel:

Parma (4-3-3): Mirante; Mendes, Felipe, Lucarelli, Gobbi; Mauri (81' Galloppa), Acquah, Lodi; Palladino (58' Belfodil), Cassano, De Ceglie (73' Costa)

Roma (4-3-3): De Sanctis; Torosidis (69' Maicon), Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas; Nainggolan, Keita, Pjanic; Gervinho, Totti (81' Destro), Ljajic (71' Florenzi).

A Roma azonnal erősen kezdett, a Parma viszont nem hagyta magát és tartotta a Roma ritmusát. Először mutatkozott be a teljes "görög" védelem, Torosidis, Manolas és végre Holebas is a kezdőben voltak. Holebas meghálálta Garcia mester bizalmát, remek teljesítménnyel mutatkozott be a romanista szurkolóknak.

A legnagyobb veszélyt a Parma számára Totti és Gervinho jelentették, Donadoni edző csapata lassan hátrálni kényszerült a Roma csapásai alatt. A Roma birtokolta a labdát és minden adandó alkalommal próbálta megjátszani Gervinhót és Ljajicot. A Roma vezető gólját végül a 27. percben Ljajic szerezte, akit Totti hozott helyzetbe egy gyönyörű passzal.

Ljajic a lövés pillanatában

A Parma megpróbált reagálni, de De Sanctis remekül védte Felipe fejesét. Kicsivel később Gervinho megszerezhette volna a második romanista gólt, de nem tudta átvenni Totti sokadik remek passzát. A félidő végén megint a Parma veszélyeztette a Roma kapuját, de De Ceglie lövése nem találta el a kaput.

A második félidőben megint a Roma támadott, de valahogy sose jött össze az utolsó passz, részben a Parma lelkes védekezése miatt. A parmaiak ügyesen rombolták a Roma gyors játékát és még támadni is volt erejük, elsősorban Cassanoval, aki egyértelműen a legjobb volt a csapatában. Pont Cassano egy távoli lövését kellett De Sanctisnak szögletre védenie, ebből a szögletből született a Parma egyenlítő gólja, De Ceglie megnyerte a fejpárbajt Torosidisszel és De Sanctis kapujába juttatta a labdát az 57. percben.

De Ceglie gólja

A Roma reakciója nem maradt el, Totti Gervinhoval játszott össze, de a Capitano lövése a kapu fölé ment. Garcia mester mindenképpen meg akarta nyerni a meccset és pár perc alatt lecserélte Torosidist és Ljajicot, Maiconra és Florenzire. De Donadoni is elhitte, hogy megnyerheti a meccset és bezavarta Costát és Belfodilt, a cserék után még a Rómának kellett védekeznie. Aztán a Roma megrázta magát, a Parma picit megzavarodott és Florenzi a 80. percben ziccerbe került és majdnem megszerezte a vezetést, de Felipe az utolsó pillanatban megakadályozta a gólt.

A 81. percben mindkét edző megpróbálta még egy utolsó cserével megnyerni a meccset, Donadoni becserélte Maurit Gallopa helyére, Garcia meg leszedte a fáradt Capitanót és beküldte Destrót.

Végül Garciának lett igaza, az egyik lelkes parmai védő akkorát rúgott Destro lábába, amekkorát csak bírt és kaptunk egy szabadrúgást, pont a tizenhatosuk előtt. Pjanic, az udvariasság kedvéért, megkérdezte a görögöket, hogy nem akarják-e ők elvégezni a szabadrúgást, Manolas hasonló udvariassággal megköszönte a lehetőséget, a maga és Holebas nevében, de nem vállalták a megtiszteltetést. Ezek után Pjanic megnézte a labdát, megnézte Mirante kapust és a Parma sorfalát, majd gyönyörűen betekerte a labdát a felső léc alá, a Parma hálójába úgy, hogy a boldogtalan kapus csak nézni tudta leeresztett kézzel.

Pjanic 3 pontos gólja

Ekkor már a 87. percben jártunk és az izgága Cassano már hiába pattogott a bírónál, csak ő tudja, hogy mi baja volt, de szerintem még ő se. A hátralévő percekben a Parma már semmit nem tudott csinálni és a bíró 3 perc hosszabbítás után le is fújta a meccset.

A legjobb szerintem a Capitano volt, ipari mennyiségű passzt osztott ki a társaknak, többek között a gólpasszt Ljajicnak. Végre Ljajic is jól játszott, nemhiába védte meg őt Garcia a meccs előtti sajtótájékoztatón, megszerezte a vezető gólunkat és önfeláldozóan játszott a csapatért. Szerintem még nem a legjobb Ljajicot láttuk, még lehetne sokkal aktívabb, de kis szerencsével ez után a gól után végleg fel fog ébredni.

A másik legjobb szerintem Pjanic volt, lehet, hogy összességében nem ez volt a legjobb meccse mióta Rómában van, de az a gól a legvégén megmentett minket. Hányszor láttunk már olyat, hogy a legnagyobb játékosok egy tizenegyest se tudnak berúgni hasonlóan feszült helyzetben, Pjanic meg varázsolt nekünk egy hárompontos gólt.

A középpályán Nainggolan megint nagyon jó volt, de beszélni kell Keitáról is, aki megint óriási meccset produkált. A Cagliari elleni meccs után, az elkallódott kapitányi karszalag kapcsán, Garcia tett egy utalást, hogy például Keita is milyen jó játékos és ő is megérdemelte volna a karszalagot. Nos, máma Totti cseréje után sikerült eljuttatni hozzá a kapitányi karszalagot és senkinek sem lehet egy rossz szava, mert Keita tényleg nagyon jó focista és igazi csapatember. Guardiola mondta Keitáról, hogy a Barcánál fejben mindig vele kezdte a kezdőcsapata összeállítását, én azt hittem, hogy csak bókolni akart, de most már kénytelen vagyok komolyan venni.

Keita küzd

A védelem megint jól vizsgázott, szerintem Manolas volt a legjobb, viszont meglepő módon Torosidis volt a legrosszabb, összességében jól védekezett, de támadásban elég félénk volt, összeszedett egy csúnya sárgalapot és lemaradt De Ceglie góljánál, nem meglepő, hogy Garcia a végén leszedte mikor támadni kellett.

Apropó sárgalapok, ki látott már olyan sárgát, mint amilyet a mélyen tisztelt Mazzoleni bíró úr adott Tottinak? Rápattan a kezére és sárga? Tényleg? Komolyan? Majd jusson eszünkbe ez az epizód és a mélyen tisztelt Mazzoleni bíró úr, ha pár hónap múlva a Capitanonak ki kell hagynia egy meccset az összegyűlt lapok miatt.

Hazafelé a gépen

Ez a három pont aranyat ér, egy remek formában lévő Parmát vertünk el idegenben, sok cserével a kezdőben, elég sok sérülttel, a szezon egyik legnehezebb időszakában. Egyenlőre tartjuk a Juventus ritmusát, a többiek meg kezdenek leszakadni. Garcia mester tavalyi szezonja nem volt véletlen, a francia mester tényleg tudja, hogy mit csinál, négy meccs után 12 ponttal, 7 szerzett és 1 kapott góllal állunk holtversenyben a bajnoki táblázat élén.

A következő meccsünk szombaton, kora este lesz a Verona ellen, addig is Forza Roma mindenkinek.

Ja és majdnem elfelejtettem, megszakadt a sorozatunk, végre vannak szögleteink is!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik