Vívás: Mintha fejbe vertek volna, úgy kóvályogtam – Szilágyi

Vágólapra másolva!
2016.06.23. 16:26
null
Szilágyi Áron az Eb-n csak kóválygott a páston, az olimpián nem így lesz (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar férfi kardozók közül a legjobb eredményt elérve Szilágyi Áron a hatodik helyen végzett a lengyelországi Torunban zajló vívó Európa-bajnokság szerdai versenynapján. A jó helyezés ellenére az egész nap nehézkes volt olimpiai bajnokunk számára.

 

Már a csoportmeccseken is becsúszott egy vereség, de ez persze még nem jelentette, hogy itt a világ vége – és az, hogy Szilágyi Áron a hatodik helyen végzett a toruni Európa-bajnokság férfi kardversenyében, szintén nem jelenti azt. De hogy jól jön számára a jövő heti pihenés, az is egyértelmű.

„Nem készültünk különösebben erre az Európa-bajnokságra, még a múlt héten is hatalmas mennyiségű munkát végeztem, hiszen az olimpia miatt nem lehetett pihenőt tartani, és ezt itt, Torunban éreztem is” – mondta Szilágyi Áron.

„Fáradt voltam, de arra nem számítottam, hogy ennyire túlterhelt leszek. Nem fizikailag, mentálisan vagyok fáradt. Mintha fejbe vertek volna, úgy kóvályogtam a páston. Csúszva-mászva két asszót hoztam a csoportmeccsek után, de Ibragimov ellen már éreztem, több kellene… Különösebben nem szomorkodom, hiszen nem is számítottam világrengető eredményre.”

Decsi András edzőtől azt is megtudtuk, hogy tanítványa a világranglista ötödik helyéről vághat neki a riói olimpiának – az egy hét pihenő után jöhet a kemény munka, a toruni Európa-bajnokságot maguk mögött tudva csak egyetlen cél lebeg a szemük előtt…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik