Videó: „Kelj fel, ez az olimpia!” – ellenfelén segített a távfutó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.17. 08:30
Nikki Hamblin csak feküdt a földön, nem tudta, mi történt vele. Aztán érezte egy kéz érintését a vállán. Majd a következőket hallotta: „Kelj fel! Kelj fel! Be kell fejeznünk, ez az olimpia!” Az ellenfele volt az.

A riói ötkarikás játékok talán legmeghatóbb és legsportszerűbb pillanatát élhették át azok, akik élőben követték az 5000 méteres versenyt a női hosszútávfutóknál.

Egy bukás után az amerikai Abbey D’Agostino és az új-zélandi Nikki Hamblin a földön találták magukat, és míg utóbbi futó a fájdalmak ellenére magára talált, ellenfelénél nagyobb volt a baj.

„Nem tudtam, mi történt, teljesen összezavarodtam, nem is értettem, hogy kerültem a földre. Aztán már csak azt hallottam, ahogy ordít, hogy keljek fel, ezt be kell befejeznünk, ez az olimpia!” – mondta Hamblin a futam után.

„Sosem találkoztam vele a verseny előtt, sosem beszéltünk, ő mégis megtette ezt. Elképesztően hálás vagyok” – tette hozzá.

Miután D’Agostino segített a versenytársának, az amerikai kapott a térdéhez, ekkor meg Hamblin fordult vissza érte.



Hamblin utolsó előtti, D’Agostino az utolsó lett.

Az új-zélandi a célban megvárta ellenfelét, majd összeölelkeztek, a nézők és a versenytársak pedig együtt tapsolták meg őket.

A szervezők végül mindkettejüknek engedélyezték a részvételt a döntőben (miután a csapataik sikeresen fellebbeztek), bár kérdéses, D’Agostino térde lehetővé teszi-e, hogy a rajthoz álljon.

Hamblin utolsó előtti, D'Agostino az utolsó lett, de itt ez senkit sem érdekelt (Fotó: espn.com)
Hamblin utolsó előtti, D'Agostino az utolsó lett, de itt ez senkit sem érdekelt (Fotó: espn.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik