Rio 2016: Tobai-Sike és Egri is lemaradt a döntőről

Vágólapra másolva!
2016.08.07. 14:56
null
Egri Viktória
A női 10 m-es légpisztolyosoknál egyik magyar, Tobai-Sike Renáta és Egri Viktória sem végzett továbbjutó helyen a selejtezőben. Előbbi 380 körrel (92, 97, 97, 94) végzett a 17. helyen, utóbbi 376 körrel (93, 93, 99, 91) a 36. helyen. Az aranyérmet a 25 éves kínai Csang Meng-hszüe nyerte meg.
Tobai-Sike Renáta
Tobai-Sike Renáta

A döntőbeli részvételhez legalább 384 kört kellett volna lőni. A 44 főt felvonultató selejtező legjobbja 390 körrel az orosz Vitalina Batszaraskina lett, megelőzve honfitársát, Jekatyerina Korsunovát, illetve további hat nemzet képviselőjét.

Érdekesség, hogy a versenyszám londoni dobogósai közül mindhárom a selejtezőben ragadt. A négy éve olimpiai aranyérmes kínai Kuo Ven-csün a 30., az ezüstérmes francia Celine Goberville a 10., míg az akkor bronzérmes ukrán Olena Kostevics a 28. lett.

„Büszke vagyok Renátára, a szezon legjobb légpisztolyos eredményét érte el, minden utasítást betartott, s kihozta magából a maximumot – értékelt Győrik Csaba szövetségi kapitány, Tobai-Sike edzője. – Viktória hihetetlenül izgult, három napja tulajdonképpen nincs magánál, ami érthető. Nem szabad elfelejteni, hogy ez volt élete harmadik felnőtt nemzetközi versenye a februári győri tízméteres Eb és egy világkupa után.”

Tobai-Sike Renáta azt emelte ki, hogy nagy izgatottság volt benne, ettől nehéz volt számára a verseny, ám még így is tudta élvezni.

„Az elsőnél nagyon jót akartam lőni, de persze kilences lett, majd harmadikra jött egy nyolcas. Talán furcsán hangzik, de az kicsit megnyugtatott, valamennyi feszültség kiszállt belőlem, kicsit el tudtam lazulni – mondta a távirati irodának a riói játékokra első magyarként kijutott sportlövő, hozzátéve, hogy az utolsó lövések már nagyon nehezen mentek. – Elfáradtam a nagy izgalomtól, alig álltam a lábamon. Csaj vagyok, érzelgős, a vége felé pedig többször eszembe jutott, hogy itt vagyok az olimpián, amire mindig vágytam, s mindjárt végzek. Négy körrel maradtam le a döntőről, ami nagyon sok, nincs is nagyon értelme azon gondolkodni, hogy mi lett volna, ha nincs a nyolcas, vagy, hogy a kilenceseim közül néhány egy hajszállal nem lett tízes.”

RIO 2016
SPORTLÖVÉSZET
NŐI 10 M-ES LÉGPISZTOLY, DÖNTŐ

1. Csang Meng-hszüe (Kína) 199.4 kör
2. Vitalina Batszaraskina (Oroszország) 197.1
3. Anna Korakaki (Görögország) 177.7
4. Alejandra Zavala (Mexikó) 157.1
5. Afaf el-Hodhod (Egyiptom) 137.1
6. Sonia Franquet (Spanyolország) 116.5
A SELEJTEZŐBEN
...17. Tobai-Sike Renáta
...36. Egri Viktória

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik