Rio 2016: Szász Emese már a legjobb négy között!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.06. 19:01
null
Szász Emese (balra) remek vívással jutott be a legjobb négy közé (Fotó: Szabó Miklós)
Szász Emese nagyszerű vívással 15:4-re legyőzte a japán Szato Nozomit a riói olimpia női párbajtőrversenyében, és ezzel bejutott a legjobb négy közé.

 

Mindkét vívó teljes joggal lépett pástra mosolygósan, de kis idő elteltével alighanem már csak Szász Emese arcát látjuk vidámnak, ha bekukkanthattunk volna a rostély alá: az első három tust ő adta, és magabiztos vívással folyamatosan növelte előnyét.

Az előző körben a címvédőt, az ukrán Jana Semjakinát búcsúztató Szato 10:4-nél kézsérülés miatt ápolást kért, percekig állt az asszó, de a magyar vívót ez sem zökkentette ki: a következő négy találatot is ő vitte be, és még a második harmadban véget vetett a meglehetősen egyoldalú mérkőzésnek – széles mosoly kíséretében.

„Egyelőre egész jónak tűnik az utam, eddig teljesen zökkenőmentes volt. Elég jól megy a vívás, de még két kemény mérkőzés van hátra. Éremért jöttem, éremmel szeretnék távozni” – összegezett mosolyogva Szász az MTI-nek.

Kérdésre válaszolva hozzátette: a hangos szurkolás – melyet a hazai nézők bemutattak – csak annyiban zavarja, hogy nem mindig hallja, mikor indítja az asszót a zsűri, közben már nem figyel a drukkolásra, kizárja a külvilágot.

Szász következő ellenfele a francia Lauren Rembi volt –őt is legyőzte!

ÚT A NEGYEDDÖNTŐIG

Szász Emese a második fordulóban, Julia Beljajeva 15:11-es legyőzésével kapcsolódott be a küzdelmekbe. 4:1-re még az észt vívó, 2013 világbajnoka vezetett, de az első három perc végén már a mi párbajtőrözőnk állt jobban (6:5), és jól védekezve, kiváló ütemű visszaszúrásokkal biztosan kézben tartotta az irányítást.

A 16 között a dél-koreai Kang Jung Mi várt a magyar vívóra. Szász szinte végig vezetett, ellenfele utoljára a második három perc elején tudott egyenlíteni – csupán néhány másodperc erejéig. A magyar versenyző onnantól végig lépéselőnyben volt, és ugyanúgy 15:11-re győzött, mint egy körrel korábban.

RIO 2016 – VÍVÁS
NŐI PÁRBAJTŐR, EGYÉNI

Negyeddöntő
Szász Emese–Szato Nozomi (Japán) 15:4
Nyolcaddöntő
Szász Emese–Kang Jung Mi (Dél-Korea) 15:11
2. forduló
Szász Emese
–Julia Beljajeva (Észtország) 15:11

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik