Rio 2016: Phelpset „rohadtul felidegesíti” a doppingolás

Vágólapra másolva!
2016.08.09. 12:56
Michael Phelps 19-szeres olimpiai bajnok amerikai sztárúszó védelmébe vette honfitársnőjét, a női 100 méter mellen aranyérmes Lilly Kinget, aki csalónak nevezte riválisát, Julija Jefimovát.

Az orosz Jefimova először 2014-ben, azt követően 2016 márciusában is megbukott a doppingteszten, ám a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) megszüntette az úszóval szemben elrendelt versenytilalmat, így Jefimova elindulhatott a riói olimpián. Nemzetközi Úszószövetség (FINA) megszüntette az úszóval szemben elrendelt versenytilalmat, így Jefimova elindulhatott a riói olimpián.

„Rázod az ujjad, mondván, te vagy az első, majd lebuksz, hogy csaltál és doppingoltál? Hát, én nem vagyok nagy rajongója” – reagált a 19 éves Lilly King néhány nappal ezelőtt, miután Jefimovával éles szóváltásba keveredett.

Ahogy King, úgy a 24 éves orosz is bejutott a női 100 méteres mellúszás fináléjába, amelyben az amerikai olimpiai csúcsot úszva győzött, míg Jefimova fél másodperccel lemaradva a második helyen ért célba.

Miután King megnyerte a számot, ismét odaszúrt egyet riválisának.

„Fantasztikus érzés aranyérmet nyerni, ráadásul tudom, én mindezt tisztán csináltam meg” – utalt King sokat sejtetően.

Az újdonsült bajnokot azóta védelmébe vette a 19-szeres olimpiai bajnok Michael Phelps, aki szintén kikelt a doppingolás ellen.

„Valamit tenni kellene a dolgok ellen, az embereknek ki kell mondaniuk az igazat. Szerintem Lillynek teljesen igaza van – mondta Phelps a 200 méter pillangó elődöntője után. – Szomorú, hogy ez a sport manapság nemcsak az úszásról szól, és vannak olyanok, akiket visszaengednek a medencébe, miután pozitív doppingmintát produkáltak, ráadásul kétszer is… Ezek a sportolók itt lehetnek, részt vehetnek az olimpián. Az ilyen dolgok megcsúfolják a sport lényegét, és ez az, ami engem rohadtul felidegesít.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik