Rio 2016: Nem olyan állapotban vívtam, mint Londonban – Szilágyi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.11. 02:57
A kardvívó Szilágyi Áron Rióban megvédte olimpiai bajnoki címét, a döntőben 15:8-ra legyőzte az amerikai Daryl Homert. A Vasas sportolója az M4 Sportnak értékelte a szerdai napot és az újabb világraszóló sikert.

„Nagyon áldott ember vagyok, hogy ezt másodszor is átélhettem. Hihetetlen volt! Amíg az aranyérmet nem akasztják a nyakamba, addig nem hiszem el. A könnyeimmel küszködöm. Pontosan tudom, hogy mennyi munka volt ebben. Nemcsak az enyém, hanem a környezetemben élőké, a csapatomé, az edzőmé, a volt edzőmé, mindenkié! Iszonyatosan boldog vagyok. Most az örömé a főszerep” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron az M4 Sportnak közvetlenül a mérkőzés után.

„Ma nem vívtam olyan állapotban, mint Londonban. Küzdelmes volt az első, de főleg a második asszóm. Edzőmmel, Decsi Andrással azt beszéltük, hogy ha nem jön ez az áldott állapot, akkor is küzdenem kell, hajtani az asszót, és meg kell nyernem. Egy dolgos hétköznap volt. Örülök, hogy a fehérorosz elleni győzelem után egyre jobb formát tudtam mutatni. A koreai ellen az volt a lényeg, hogy próbáljak a mozgásába belebontani, hogy bizonytalan legyen. Ez sikerült. A döntőbe felkészülten érkeztem, jó állapotban vívtam, azt, amit kellett, jó taktikát választottunk. Az, hogy kétszeres olimpiai bajnok vagyok, azt sem a tehetségre, sem a szorgalomra nem lehet fogni. Ez olyan ajándék, amely megadatott nekem, és amiért nagyon hálás vagyok" – tette hozzá Szilágyi Áron már az eredményhirdetés után.Szilágyi Áron az M4 Sportnak közvetlenül a mérkőzés után.

„Ma nem vívtam olyan állapotban, mint Londonban. Küzdelmes volt az első, de főleg a második asszóm. Edzőmmel, Decsi Andrással azt beszéltük, hogy ha nem jön ez az áldott állapot, akkor is küzdenem kell, hajtani az asszót, és meg kell nyernem. Egy dolgos hétköznap volt. Örülök, hogy a fehérorosz elleni győzelem után egyre jobb formát tudtam mutatni. A koreai ellen az volt a lényeg, hogy próbáljak a mozgásába belebontani, hogy bizonytalan legyen. Ez sikerült. A döntőbe felkészülten érkeztem, jó állapotban vívtam, azt, amit kellett, jó taktikát választottunk. Az, hogy kétszeres olimpiai bajnok vagyok, azt sem a tehetségre, sem a szorgalomra nem lehet fogni. Ez olyan ajándék, amely megadatott nekem, és amiért nagyon hálás vagyok" – tette hozzá Szilágyi Áron már az eredményhirdetés után.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik