Rio 2016: Nem énekelhetik ki a szánkból a bronzérmet – Bíró

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.17. 23:01
null
A végén négy gól volt közte, nem ide (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar női vízilabda-válogatott 14–10-re kikapott a címvédő és világbajnok amerikai csapattól a riói olimpia női vízilabdatornájának szerdai elődöntőjében, így pénteken az oroszokkal találkozik a bronzmérkőzésen.
„TISZTÁBAN VOLTUNK AZZAL, A MAGYAROK A VÉGSŐKIG KÜZDENEK”

„A magyar válogatott nagyon jó csapat, kiváló centerekkel, remek lövők sorával, támadásban nagyon agresszív, így tisztában voltunk vele, hogy nagy kihívás elé állítanak. Bujka Barbara kiemelkedően veszélyes pólós, tudtuk, hogy külön figyelmet kell fordítanunk az őrzésére, mindent megtettünk, hogy ne legyen könnyű dolga – kezdte értékelését Adam Krikorian, az amerikaiak szövetségi kapitánya. – Egy kis szerencsénk volt, hogy már korán faultproblémái voltak, de tudtuk, hogy még ha ki is esik, akkor is remek játékosaik vannak a magyaroknak. Láttuk a negyeddöntőjüket, tisztában voltunk azzal, hogy nem engedhetünk ki, mert a magyar csapat a végsőkig küzd."

„Lehetett volna szorosabb az eredmény. Egy-két hibát el kellett volna kerülni ahhoz, hogy komolyabb pariban legyünk az amerikai csapattal. Egészen jól kezdtünk, aztán volt egy gyenge periódusunk, majd ismét beleálltunk a mérkőzésbe, de a végére fizikálisan felőröltek minket. Extrém kapusteljesítmény, zárt blokk és zártabb védekezés kellett volna ahhoz, hogy egy amerikai csapatot megverjünk. Nem szeretnénk, hogy kiénekeljék a szánkból a bronzérmet. Jól összeállt ez az orosz csapat, de bennünk is maradt annyi erő, hogy holnapután megszerezzük azt a bronzérmet.” – mondta Bíró Attila szövetségi kapitány az M4 Sportnak.

„A védekezésünk katasztrofális volt, ezt mutatja a tizennégy kapott gól – mondta Keszthelyi Rita az M4 Sportnak. – Nyilván meg kell majd nézzük, mi volt a hiba, mert a bronzérmet meg akarjuk szerezni. Én nem akarok hazamenni innen üres kézzel, és nem is fogok. A védekezésen múlt az egész. Megbeszéltük, hogy ne kapjunk sok gólt, csak úgy tudunk nyerni, ha nyolc gólon tartjuk az ellenfelet, na ez nem sikerült. Ebben mindenképpen fejlődnünk kell a jövőben, hogyha valamikor összefutunk még velük. De most el akarom felejteni ezt a meccset, az oroszok elleni bronzmérkőzéssel akarok inkább foglalkozni. Éremért jöttünk, és megvan az esélyünk arra, hogy megszerezzük. Persze, az oroszok sem adják majd magukat könnyen, hiszen ők is éremért jöttek, de mi is. Bízom a csapatunkban. Megvan az egységünk, össze tudtunk fogni, amit bizonyít, hogy tíz gólt lőttünk az amerikainak, hátul kell rendbe rakni a dolgokat."

„Lehetett volna szorosabb, hiszen a végén megmutattuk, hogy lehet az amerikaiak ellen jól és nyílt meccset játszani. Csak az volt a baj, hogy az ellenfél kihasználta a hibáinkat, amiből túl sokat követtünk el – nyilatkozta Bujka Barbara. – Az amerikaiak, csakúgy, mint az ausztrálok, fizikailag erősebbek nálunk, de azért nem verhetetlen csapat. Az elején nem tudtunk alkalmazkodni a bíráskodáshoz, de ez a mi hibánk. A saját hibáinkból kaptunk ki. A bírói ítéleteket nekünk játékosoknak bent a medencében sem mindig sikerül értelmezni, de ez mindkét oldalon így van. Én elégedett vagyok a bírókkal, nem lehet panaszkodnunk. A bronzmeccsre is ezerrel készülünk, hiszen éremmel szeretnénk hazamenni. Jó csapat az orosz, ezt már többször bebizonyította."

RIO 2016
NŐI VÍZILABDA
ELŐDÖNTŐ

EGYESÜLT ÁLLAMOKMAGYARORSZÁG 1410 (32, 53, 43, 2–2)
Oroszország–Olaszország 9–12
(2–2, 2–4, 0–2, 5–4)
Az 5–8. helyért
Ausztrália–Brazília 11–4
(2–1, 3–1, 4–1, 2–1)
Spanyolország–Kína 11–6 (2–2, 2–0, 4–2, 3–2)

TOVÁBBI PROGRAM
HELYOSZTÓK, augusztus 19. (péntek)
DÖNTŐ

20.30: Egyesült Államok–Olaszország
A 3. HELYÉRT
16.20: MAGYARORSZÁG–Oroszország
AZ 5. HELYÉRT
19.10: Ausztrália–Spanyolország
A 7. HELYÉRT
15.00: Brazília–Kína

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik