Rio 2016: maradt hiányérzet a sportlövők kapitányában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.08.14. 21:06
A célt, az éremszerzést nem sikerült elérni, ezért van hiányérzet Győrik Csaba szövetségi kapitányban a magyar sportlövők riói olimpián mutatott teljesítménye miatt.

A nyolc versenyző közül Sidi Péter érte el a legjobb eredményt, légpuskában döntőt lőtt és ötödik lett, a többieknek viszont nem sikerült fináléba kerülniük, igaz, több számban is csak kevés hiányzott ehhez.

A szakvezető ugyanakkor nem a balszerencsére fogta a történteket, mint mondta, például vasárnap Péni István úgy maradt le két körrel a fináléról – s lett 12. –, hogy jól lőtt, 1172 kört, ám ez nem volt elég. Többekre is igaz volt, hogy magukhoz képest jól teljesítettek, de az nem volt elégséges a fináléra. Éppen ezért kell tovább dolgozni, hogy legközelebb már a jó produkció finálét érjen – hangsúlyozta.

Pénivel kapcsolatban azt is megjegyezte a kapitány, hogy légpuskában remek helyen végzett, 13. lett, úgy is, hogy ott nem igazán lőtt jól, s a kezében volt a döntő.

Szintén közel volt Csonka Zsófia, aki Londonban hatodikként zárt sportpisztolyban, ezúttal viszont 10. lett, s 581 körös eredményénél sokkal jobbakat is lőtt idén, de Győrik felhívta a figyelmet rá, hogy az olimpiára 580 körrel jutott ki, azaz teljesítménye nem rossz. Sidinek fekvőben hiányzott kevés a fináléhoz és lett szintén tizedik.

„A legjobban a férfi összetett puska fáj – mondta Győrik. – Sidi Péter álmából felkeltve is tud 1175 kört, ezúttal viszont mindhárom testhelyzetben gyengélkedett. Egyébként légpuskában is nagyszerű volt, és fekvőben is kiválóan szerepelt, a 3x40-ben viszont nem, ezt mindenképpen ki kell elemezni.”

A kapitány szerint ugyanakkor az örömteli, hogy nyolc magyar lövő jutott ki az olimpiára, többen most voltak először, s komoly tapasztalatot szereztek, ami később kamatozni fog. Ráadásul Magyarországon egyre több a lövő, ami szintén nagyon biztató a jövőre nézve.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik