Rio 2016: Különösen büszkék lehetünk – értékelt a MOB

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.10.03. 17:16
Londontól Rióig címmel elkészült a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) értékelése a riói játékokról, a kötetet Borkai Zsolt elnök hétfőn nyújtotta át Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének.

A miniszter kifejtette, a sikeres olimpia után a kiértékelőszakasz következik, és a MOB-bal közösen tesznek javaslatokat a kormánynak a hatékonyabb sportpolitika és sportfinanszírozás érdekében.

Balog Zoltán elmondta: látogatásuk annak is az elismerése, hogy az eddigi 168-ról Rióban 176-ra nőtt a magyar olimpiai aranyérmek száma.

„Ebbe a füzetbe belepillantva pedig az is látható, hogy a népességhez vagy a GDP-hez képest különösen büszkék lehetünk a riói olimpikonjainkra” – tette hozzá Balog Zoltán.

Borkai Zsolt elmondta, az elmúlt négy évben komoly segítséget kaptak a kormánytól, a MOB jelentésében ennek az időszaknak az eredményeiről ad átfogó ismertetést.

„Sikeres négy éven vagyunk túl, és nagyszerű eredményeket értünk el a riói játékokon. A további együtt gondolkodás révén a következű négy év is hasonlóan eredményes lehet” – fogalmazott a MOB elnöke.

 

A magyar csapat nyolc aranyérem mellett három ezüstöt és négy bronzot nyert a riói játékokon, így az éremtáblázat 12. helyén végzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik