Rio 2016: Követtük a logikát, bejöttek a terveink – Hosszú

Vágólapra másolva!
2016.08.07. 05:51
null
Hosszú Katinka, a 400 méteres vegyes úszás olimpiai bajnoka! (Fotó: Szabó Miklós)
Mint ismert, Hosszú Katinka 400 méteres vegyes úszásban aranyérmet nyert a riói olimpián. Az érmek átadását követően a friss olimpiai bajnok válaszolt az újságírók kérdéseire, valamint beszélt a maga mögött hagyott hosszú útról is.

 

„Nem hittem volna, hogy ennyivel gyorsabb tudok lenni, de délután olyan közel voltam a világcsúcshoz, hogy éreztem, tudok még javítani” – mondta Hosszú Katinka az érmek átadását követően.

„Hosszú út áll mögöttem. Londonra azt hittem, eljött az én időm, de ideges voltam, sőt, inkább féltem. Aztán Shane-nel eldöntöttük, hogy csak versenyezzek, fejlődjek, javítsak az eredményeimen és élvezzem. Amikor idejöttem, kicsit tartottam attól, hogy előtörnek a londoni érzések, de most nem történt meg ez. Magabiztosan úsztam, a legjobbamat hoztam ma este. Élsportolóként mindig érzed, hogy bizonyítanod kell, és úgy érzem, ma este sikerült ez. Sokan gondolták, hogy megbicsaklok a nagy teher alatt, de ez nem történt meg. Nagyon jól éreztem magam a medencében.”

„Az elmúlt négy évben folyamatos versenyekkel készültem, nem hagytam ki egyáltalán. Követtük a logikát, bejöttek a terveink.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik