Rio 2016: kikapott a vb-elsőtől, búcsúzott Harcsa is

Vágólapra másolva!
2016.08.12. 18:20
Elbúcsúzott második, egyben utolsó ökölvívónk is a riói olimpiától: a 75 kilogrammosok mezőnyében versenyző Harcsa Zoltán technikai K. O.-val kikapott a világbajnok és ezen a tornán első számú kiemelt kubai Arlen Lópeztől.

RIO 2016
ÖKÖLVÍVÁS
FÉRFI 75 KG, NYOLCADDÖNTŐ
Arlen López (Kuba)–Harcsa Zoltán López nyert technikai K. O.-valRIO 2016
ÖKÖLVÍVÁS
FÉRFI 75 KG, NYOLCADDÖNTŐ
Arlen López (Kuba)–Harcsa Zoltán López nyert technikai K. O.-val

„Én is azt hittem, hogy majd izgulni fogok közvetlenül a sorsolás előtt, meg majd örülni vagy idegeskedni utána, szóval én lepődtem meg a leginkább, hogy semmi ilyet nem éreztem" – árulta el Harcsa Zoltán ökölvívó, Balzsay Károly tanítványa, miután kiderült, hogy az első körben a türkmén Arszlanbek Arsilovval bokszol a legjobb 16 közé jutásért, utána viszont a kubaiak világbajnoka, az első helyen kiemelt Arlen López következik.

Harcsa teljesítette is a „kötelező gyakorlatot", és elbúcsúztatta Arsilovot.

„Mégsem érzem azt, hogy bosszús lennék, hogy nehéz a sorsolásom: senki sem verhetetlen, pláne egy olimpián. Ez is egy feladat, mint a többi, legfeljebb egy kicsit nehezebb. Jó lesz ez" – mondta korábban Harcsa, aki deklaráltan éremért jött Rióba, és már az egyetlen még versenyben lévő magyar ökölvívóként szállt ringbe a kubai klasszis ellen.

Óvatosan kezdett a 23 éves magyar, érthető módon, hiszen szemlátomást sokkal gyorsabb kezű nála López, majd az első menet végére bátrabbá válva elhelyezett pár ütést ellenfele fején – ám még a menet vége előtt a kubai egy elképesztő erejű, már-már „parasztlengős" balhoroggal kiütötte Harcsát, aki földre került, és hiába állt fel még idejében, nem tudta folytatni.

„Nem igazán tudok most okosat mondani. Nem éreztem, hogy erősebb, vagy gyorsabb lett volna nálam, ő is eltalált néhányszor, én is őt. Aztán a végén egy tizedmásodpercre kihagyott a figyelmem, ő meg jókor ütött, jó helyen talált el, ennyi. Ez benne van a bokszban, de most úgy érzem, egy életre elvette a kedvem, nagyon el vagyok keseredve” – értékelt pár perccel a mérkőzése után Harcsa Zoltán a vegyes zónában.

Bacskai Balázs után tehát a 2014-es Európa-bajnoki bronzérmes Harcsa is kiesett, női ökölvívónk nem szerzett olimpiai kvótát.

A RIÓI OLIMPIA ADATBANKJA – ÖKÖLVÍVÁS ALOLDAL.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik