Rio 2016: Harcsa Zoltán győzött, és bejutott a 16 közé

Vágólapra másolva!
2016.08.08. 17:58
Harcsa Zoltán megosztott pontozásos győzelmet aratott a türkmén Arslanbek Achilov ellen az olimpiai ökölvívótorna 75 kg-os súlycsoportjában, és bejutott a legjobb 16 közé.

RIO 2016
ÖKÖLVÍVÁS
FÉRFI 75 KG, SELEJTEZŐ
Harcsa Zoltán
Arslanbek Achilov (Türkmenisztán) pontozásos győzelem, megosztott pontozássalRIO 2016
ÖKÖLVÍVÁS
FÉRFI 75 KG, SELEJTEZŐ
Harcsa Zoltán
Arslanbek Achilov (Türkmenisztán) pontozásos győzelem, megosztott pontozással

Aktívabban kezdte a meccset a türkmén ökölvívó, és kemény ütésekkel kínálta meg a magyar versenyzőt. Harcsának időbe telt, mire megtalálta a távolságot, de utána többször is eltalálta a türkmént. A felvonás végére enyhe fölényt harcolt ki, és megnyerte a menetet.

A második menetben kicsit fejetlenül jött előre az ellenfél, de Harcsa eleinte nem tudta összerakni a védekezését, így több ütést is beszedett. Achilov keze járt, mint a cséphadaró, de sokszor csak a levegőt találta el. Harcsa jobban mozgott, és megnyerte a második menetet is.

A harmadik menetben előnye tudatában már többször is szépen eltalálta a türkmént Harcsa Zoltán. Érezhető volt, hogy ha csak ki nem üti őt Achilov, akkor ez a meccs zsebben van. Az utolsó perc is a magyar öklözőé volt, ennek ellenére csak megosztott pontozással nyert, de így is bejutott a legjobb 16 közé.

Ott majd egy világbajnok, a kubai López vár rá, de csak augusztus 12-én.

„Szoros meccset vívott Zoli. Az első menet rendben volt, de a másodikban volt egy törés a bunyójában, a meccs végére azonban szépen összeszedte magát még úgy is, hogy idegileg egy kicsit elfáradt" – nyilatkozta az MTI-nek Kovács László szövetségi kapitány. – „Azt gondolom, hogy kezdésnek nem volt ez rossz, az viszont egyértelmű, hogy a pénteki folytatásban a kubai ellen ez kevés lesz. Ki kell javítanunk egy-két dolgot, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy akkor már jobban fog bokszolni. Készülünk,
dolgozunk tovább.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik