Rio 2016: kijelölték a női vízilabdázók olimpiai keretét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.16. 09:32
null
Az Eb-címvédő csapatból tíz játékos már ott volt Londonban is (Fotó: Szabó Miklós)
Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az olimpiára utazó 13-as keretet. A szakember úgy döntött, hogy azokra a játékosokra számít Rióban, akik az év elején megnyerték a belgrádi Európa-bajnokságot.

„Nagyon megnehezítették a lányok a dolgomat, ami természetesen jó, hiszen sok jó játékosunk van, ugyanakkor közülük választani tényleg szívbemarkoló feladat volt. Ám a kapitányi munka ezzel is jár, hiába vinnék mindenkit a keretből, választanom kellett – nyilatkozta Bíró Attila waterpolo.hu-nak. – Bevallom, egy-két esetben apróságok döntöttek, végül úgy jött ki, hogy maradt a januári csapat. Akkor könnyebb volt a szűkítés, mint most, mert a többiek alaposan belehúztak, nem véletlen, hogy a BENU-kupán is lehetőséget kaptak. Végül úgy láttam, a kimaradók nem voltak jobbak azoknál, akik bekerültek, ezért nem érdemes megbontani a győztes társaságot.”

„Néhány játékosnak össze kell még kapnia magát, nem történhet olyan, ami a spanyolok elleni meccs végén történt, nyolc ötről az utolsó negyedben ennek a csapatnak be kell húznia a meccset” – mondta a kapitány, aki a hétvégére pihenőt ad csapatának.

Hétfőn a Margitszigeten folytatódik a felkészülés, kedden hajnalban aztán Szolnokra utazik válogatottunk, ahol aznap és másnap reggel is 9-től játszik felkészülési mérkőzést az ausztrálokkal. Az időpont sem véletlen: Rióban Kína ellen is ekkor kezdődünk. Kedd délután kétkapuzás, csütörtökön Cegléden viszont újabb hivatalos összecsapás vár a két csapatra.

A riói olimpiára utazók közül tízen már négy évvel ezelőtt, a londoni csapatban is helyet kaptak. Takács Orsolyának ráadásul ez már harmadik olimpiai részvétele lesz. A három olimpiai újoncunk Kasó Orsolya, Garda Krisztina és Illés Anna.

A mieink a B-csoportban kezdik majd meg szereplésüket Rióban, Kína (augusztus 9.) után Spanyolországgal (11.) és az Egyesült Államokkal (13.) találkozunk. A csoportkör után az egyesen kieséses szakasz következik, a nyolcas mezőny minden résztvevője bejut a negyeddöntőbe.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT RIÓI KERETE
Kapusok:
Gangl Edina, Kasó Orsolya
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik