Női vízi: Bujka négy gólt dobott, ikszeltünk a spanyolokkal

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2016.07.15. 20:32
null
Bujka Barbara négy gólt dobott a spanyoloknak (Fotó: Szabó Miklós)
Az Európa-bajnok magyar női vízilabda-válogatott a margitszigeti felkészülési torna harmadik fordulójában 8–8-as döntetlent játszott Spanyolországgal. A mieink a mérkőzés vége előtt hét perccel még három góllal vezettek, de nem tudták megtartani az előnyüket. A magyar csapatban Bujka Barbara négyszer volt eredményes.

 

Elkapkodott támadásokkal kezdte a találkozót a két csapat, amelyek egy csoportban szerepelnek majd a riói ötkarikás játékokon. Az első gólt emberelőnyből Keszthelyi Rita szerezte, a spanyolok ötméteresből egyenlítettek a nyitó negyed felénél, sőt egy megpattanó lövésből a vezetést is átvette az olimpiai ezüstérmes. Bujka Barbara értékesített ötméteresének köszönhetően alig fél perccel később újra egyenlő volt az állás (2–2).

A második negyed Gangl Edina védésével indult, míg elöl Kisteleki Hanna remek megoldása gólt eredményezett, azonban a magyar előny csak másodpercekig tartott, sőt a spanyol emberelőny után ismét a vendégek vezettek (3–4).

Gangl Edina nagyszerű védése és indítása után a megúszó Keszthelyi egyenlíthetett volna, ám ziccerét védte Laura Ester Ramos, majd Tóth Ildikó lövésénél a kapufa mentett a spanyol kapus helyett. Bujka távoli lövése viszont betalált. Jó magyar védekezés mellett – Gangl 56 százalékkal védett a nagyszünetig – Bujka remek teljesítménye jellemezte a második nyolc percet: a center harmadik lövéséből elért harmadik találata 5–4-es vezetést jelentett.

A fordulás után sem állt le a Bujka: egy szépen végigjátszott akció végén közelről talált be, először volt két gól a különbség (6–4). A spanyolok gyorsan szépítettek, ám egy gyors támadás után Keszthelyi lövése után újra kétgólos lett az előny. A felső léc gyors egymásutánban kétszer segítette ki a magyar csapatot, amely így 7–5-ös vezetéssel várhatta a záró negyedet.

A negyedik negyedben tovább tudta növelni előnyét a magyar csapat, mivel Gangl védése után az ellentámadásból Keszthelyi egy tökéletesen helyezett lövéssel megszerezte harmadik gólját. Egy szép ejtéssel a spanyolok közelebb zárkóztak, majd emberelőnyből két és fél perccel a végső dudaszó előtt 8–7-re jöttek fel. Hat másodperccel a vége előtt pedig egyenlítettek, ezzel beállították a végeredményt (8–8).

NŐI VÍZILABDA, BENU-KUPA
3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG
SPANYOLORSZÁG 8–8 (2–2, 3–2, 2–1, 1–3)
Hajós uszoda, 2000 néző. V: Naumov (orosz), Dumas (holland)
MAGYARORSZÁG:
GANGL – KESZTHELYI 3, Csabai, Garda, Tóth I., Czigány D., Kisteleki H. 1. Csere: BUJKA 4, Takács O., Antal, Szücs G., Illés A. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
SPANYOLORSZÁG: L. Ester – TARRAGO 2, B. Ortíz 1, M. Ortíz, M. García 1, Pena, A. Espar 1. Csere: Bach, FORCA 2, C. Espar, LEITON 1, I. González. Szövetségi kapitány: Miguel Angel Oca
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 11/4
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Takács O. (30. p.), Tarrago (31. p)
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila: – Látszik, hogy még az út közepén járunk. Az első meccsen két és fél-három negyed jó játék volt, a másodikon több mint három, bár még az sem volt elég a sikerhez. A harmadik meccsen három perc kivételével gyakorlatilag az egész jó volt, sajnálom, hogy nem győztünk. Remélem, tanulunk annyit belőle, hogy az olimpián az ilyen meccseket megnyerjük.
Miguel Angel Oca: – Nehéz és fárasztó mérkőzést játszottunk a kiváló magyar csapattal. Összességében elégedett vagyok, hiszen öt nyolcról kellett felállnunk a hajrában – örülök, hogy sikerült.

A másik mérkőzésen
Ausztrália–Olaszország 10–8
(4–2, 2–3, 2–2, 2–1)

A torna végeredménye: 1. Spanyolország 7 pont, 2. Ausztrália 6, 3. Olaszország 3, 4. MAGYARORSZÁG 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik