Rio 2016: Imre Géza éremért vívhat, megverte a kétszeres vb-győztest!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.09. 19:04
Imre Géza 15:9-re megverte a kétszeres világbajnok észt Nikolai Novosjolovot a riói olimpia férfi párbajtőrversenyének negyeddöntőjében, ezzel bejutott a legjobb négy közé. A magyar vívó az elődöntőben 21 órától a francia Gauthier Grumier-vel csap össze, akit a tavalyi vb-döntőben legyőzött.

A világbajnoki címvédő magyar vívó az első három percben 3:1-es hátrányba került, de egyenlített (3:3). A középső etapban fej fej mellett haladtak a felek, az utolsó három percet 7:7-es állásról kezdték meg.

A harmadik három perc elején Imre 3:0-s szériát futott (10:7), ezek után pedig már nem engedte ki a kezéből a meccset, és végül magabiztosnak mondható hattusos győzelmet aratott (15:9).

„Ha kívülről annak is tűnt, belülről egyáltalán nem volt egyszerű. Kétszeres egyéni világbajnokról beszélünk, borzasztó fizikum. Amikor az elején egyszer-kétszer megütötte a pengémet, úgy éreztem, hogy nagy gond van, azon gondolkodtam, hogyan fogom egyáltalán megtartani a pengémet, nem azon, hogyan adok tust – mondta Imre a vegyes zónában. – Szerencsére volt egy-két jó tusom, a végén pedig talán el is ment egy kicsit az önbizalma. Megtaláltam a vívása ellenszerét, nem adtam neki pengét, és ott hadakozott magával, szerintem.”

Imre Géza 21 órától a legjobb négy között a francia Gauthier Grumier-vel vív, akit a tavalyi vb-döntőben 15:14-re megvert.

RIO 2016
FÉRFI PÁRBAJTŐR
EGYÉNI, NEGYEDDÖNTŐ
Imre Géza
–Nikolai Novosjolov (Észtország) 15:9
NYOLCADDÖNTŐ
Imre Géza
–Boczkó Gábor 15:8
2. FORDULÓ
Imre Géza
–John Edison Rodríguez (Kolumbia) 15:8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik